DOLAR

32,5907$% 0.34

EURO

34,8464% 0.3

STERLİN

40,6545£% 0.13

GRAM ALTIN

2.495,31%0,45

ÇEYREK ALTIN

4.273,00%0,05

TAM ALTIN

16.989,00%-0,27

ONS

2.379,35%0,02

BİST100

9.671,71%1,54

BİTCOİN

2112789฿%3.70985

a
alan18-kopya

Büyükşehir gönülleri ısıtıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşlı ve yardıma muhtaç ailelerin yuvalarını, soğuk kış günlerinde sıcak tutmak amacıyla soba kurulumları yapılarak olası zehirlenme tehlikelerine karşı hane halkı bilgilendiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanlığı Engelliler ve Yaşlılar Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermekte olan ‘Evde Yaşama Destek Birimi’ ekibi her koşulda olduğu gibi kış mevsiminin başlangıcında da yaşlıların destekçisi oluyor. Birim, yaşlı çiftlerin evlerine giderek hem sobalarını kuruyor hem de sobanın nasıl yakılacağı ile ilgili bilgiler veriyor. Soba kurumunun yanı sıra yaşlıların tansiyonlarını da ölçen birim, aynı zamanda evinin temizliğini de yapıyor.

Öte yandan İtfaiye Daire Başkanlığı eğitmenleri eşliğinde yaşlılara soba konusunda eğitimler veriliyor, soba zehirlenmelerine karşı nasıl önlem alınacağına dair bilgi akışı sağlanıyor. Ardında yaşlıların sobaları kuruluyor. Ekim ayından bu yana soba kurulumunu gerçekleştiren ‘Evde Yaşama Destek Birimi’ bu ay sonuna kadar soba kurumlarını ve eğitimlerine devam edecek.

TOLAY: NORMAL HAYAT ŞARTLARINA ADAPTE OLMALARINI SAĞLIYORUZ

Çalışma hakkında konuşan Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay, “Daire başkanlığımıza bağlı olarak faaliyet yürüten ‘Evde Yaşama Destek Birimi’ olarak İtfaiye Daire Başkanlığı iş birliği çerçevesinde yaşlıların ve yardıma muhtaç ailelerin soba kurulumu konusunda yardımcı oluyoruz. Tabi bu çalışma, ‘Evde Yaşama Destek Birimi’nin her yıl uyguladığı bir yardımdır. Sadece soba kurulumu olarak değil, normal zamanlarda da evde bakım, temizlik, küçük tadilat ve onarım işlerini de yerine getiriyoruz. Bu kişiler, normal hayat şartlarına yaşama adapte olabilmesi için hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz” dedi.

SOBA ZEHİRLENMELERİNE KARŞI BİLGİ VERİLİYOR

Soba kurulumu konusunun yanında zehirlenmelere karşı yapılan çalışmalara da değinen Tolay, İtfaiye Daire Başkanlığınca baca temizlikleri yapılıyor ve soba zehirlenmelerine karşı hane halkına bilgi veriliyor. Ayrıca oluşturulan hikayeleştirilmiş broşürler okuma-yazma konusunda sıkıntı yaşan aile bireylerine dağıtılıyor. Biz, bu hizmetimizle yaşlı ve yardıma muhtaç ailelerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Sadece soğuk kış günlerinde evlerin ısınmasını değil, gönüllerin de ısınması için gayret gösteriyoruz” dedi.

Evinde yemek yapamayan aileler için de ‘Komşuda Pişer Bize de Düşer’ projesi kapsamında komşu vatandaşlar tespit edilerek gıda yardımının yapıldığını aktaran Tolay, “Komşunun yaptığı yemeklerden yaşlı ve muhtaç ailelere de verilmesini sağlıyoruz. Projemizi düzenli aralıklarla denetliyoruz” diye konuştu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Rapor içerikleri Kaplan’ın ifadesini doğruluyor

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.