DOLAR

32,3867$% 0.2

EURO

35,0987% -0.02

STERLİN

41,0565£% 0.35

GRAM ALTIN

2.324,20%0,22

ÇEYREK ALTIN

4.010,00%0,07

TAM ALTIN

16.138,00%0,82

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.114,97%0,39

BİTCOİN

2271658฿%-0.23214

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

CHP’den istifa ederek AKP’ye geçen Belediye Başkanı’na sert tepki

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı adayı olarak Araban Belediye Başkanı seçilen Hasan Doğru’nun, partisi CHP’den istifa ederek AKP’ye geçmesi partinin il ve ilçe teşkilatlarının yanı sıra seçimlerde Doğru’ya oy verenlerin de büyük tepkisine neden oldu.

Araban’da basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkan vekili Kemal Gürsel, Araban’ın seçilmiş Belediye Başkanı’nın yaptığı hareketin Araban halkına yapılmış. Büyük bir saygısızlık olduğunu belirterek,” Eyyy.!! Hasan Doğru siyasi kişilik ve siyasi ahlak gereği; Araban Belediye Başkanlığından da istifa etmelisin, Çünkü sen o makama AKP’li seçmenlerin oyuyla değil; MİLLET İTTİFAKI’nın oylarını alarak geldin! O Yüzden de hak etmediğin koltuktan bir an önce istifa etmelisin” dedi.

İl Yönetim kurulu üyeleri, ilçe Başkanları ve Belediye Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Gürsel şu görüşlere yer verdi:

“ Değerli yol arkadaşlarım ve sevgili Araban’lı hemşehrilerim, Malumunuz üzere; 31 Mart 2019’da yapılan Mahalli idareler yerel seçimlerinde, Millet İttifakının adayı olarak seçimlere girip  kazanan aynı zamanda CHP üyesi olan, Araban ilçe Belediye Başkanı Hasan Doğru partimizden istifa etmiş ve 01/07/2020 tarihinde basın önünde rozet takarak, AKP’ye geçtiğini ilan etmiştir.

Biz de Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanlığı olarak; Partili- partisiz tüm kamuoyunun bilmek istediği ve akıllarında oluşan bazı soruları sormak ve Araban’da Millet İttifakı adayı ve CHP üyesi, Hasan Doğru’yu destekleyip emek vermiş, ter dökmüş insanlarında duygularını dile getirmek üzere; Araban da toplanmış bulunuyoruz.

Öncelikle; Yazılı ve de görsel basında da yer alan İstifa ve akabinde Adalet ve Kalkınma Partisi’ne Üye olunmasıyla ilgili olarak, Araban’ın seçilmiş belediye Başkanı’nın yaptığı hareketi Araban halkına yapılmış. Büyük bir saygısızlık olduğunun altınız çizmekle beraber; Millet İttifakı adayı olarak sahaya çıkan, Araban’ın dürüst ve samimi insanlarını kandırmış ve de aldatmıştır. Çünkü; sayın, Hasan Doğru’yu Araban da bulunan vatandaşlarımız seçmiştir. Zaten AKP’li olan bir belediye başkanını seçme düşünceleri olsaydı. Doğal olarak kendisine, rakip olan diğer AKP adayını desteklerlerdi.

Tüm, Gaziantep halkının ve de Araban ilçesinde yaşayan vatandaşlarımızın, merak ettiği soruyu bizde buradan Arabanda soruyoruz. Soy adı DOĞRU olan fakat ; Soy adı gibi DOĞRU olmayı başaramayan, Hasan Bey, hangi menfaat ve ne karşılığında partisinden istifa edip, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne geçtiğini önce, Kendisine oy veren değerli Araban halkına, daha sonra da tüm kamuoyuna bu sorunun cevabını vermeye davet ediyoruz. Hasan Doğru Milletin aklındaki bu soruların cevabını vermeye mecburdur.

Yapılan istifa sonrasında başka partiye geçmenin, ne onurla ne de siyasi ahlakla açıklanabilir bir yanı olmadığı gibi, yapılan davranış siyasi nezaketsizliğin ötesinde tam bir siyasi dönekliktir. O yüzden kendisine buradan sesleniyoruz.

Eyyy.!! Hasan Doğru siyasi kişilik ve siyasi ahlak gereği; Araban Belediye Başkanlığından da istifa etmelisin, Çünkü sen o makama AKP’li seçmenlerin oyuyla değil; MİLLET İTTİFAKI’nın oylarını alarak geldin! O Yüzden de hak etmediğin koltuktan bir an önce istifa etmelisin diyor ve seni dönekliğinle baş başa bırakıyoruz!”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

İYİ PARTİ’DE KONGREYE DOĞRU

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.