DOLAR

32,3199$% 0.2

EURO

35,0939% -0.11

STERLİN

41,0651£% 0.1

GRAM ALTIN

2.299,53%0,98

ÇEYREK ALTIN

3.956,00%-0,26

TAM ALTIN

15.823,00%-0,28

ONS

2.214,46%0,91

BİST100

9.048,17%2,74

BİTCOİN

2312141฿%2.54209

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

CHP Gaziantep’te yeniden Sucu dönemi

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep’te delegeler il başkanlığı için sandık başına gitti. Sandıktan Hayri Sucu 28 oy farkla sandıktan başkan olarak çıktı

Şato Restoranda yapılan İl Kongresinde CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir, İl eski Başkanı Hayri Sucu ve iş adamı Murat Uslu yarıştılar. 609 delegenin oy kullandığı üç adaylı seçime katılan yeni il başkanını belirleyerek Gaziantep CHP il başkanlığına Hayri Sucu'yu seçtiler

CHP Gaziantep İl Kongresi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın divan başkanlığında yapıldı. Gergin geçen İl Kongresinde zaman zaman tartışmalar yaşanırken adayların sağduyulu yaklaşımları ile tartışmalar yatışırıldı. 609 delegenin oy kullandığı kongrede Hayri Sucu 310, Lütfü Demir 282, Murat Uslu 6 oy aldı.

Divan başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın yaptığı kongreye CHP PM Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, milletvekilleri Baha Ünlü, Ayhan Barut, Burhanettin Bulut, Gökhan Zeybek, Suat Özcan ve Özgür Ceylan, Bayram Yılmazkaya ile belediye meclis üyesi adayları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Türkiye’nin gündemi yoğun. Her dönem gündem değiştirmeye çalışan biriyle karşı karşıyayız. Geçen yıl beka, illet, millet, soğan, patates konuşuyorduk. Hatırlıyor musunuz? Türkiye daha önce hiç karşılaşmadığı bir durumla karşılaştı. MİT’in ve Emniyet’in kırmızı bültenle aradığı ama bulamadığı birini buldu akşam TRT’de canlı yayına çıkarıp konuşturdular. Osman Öcalan’ı. Aslında yıllardan beri yaşadığımız şeyler, geçmişte yaşadığımız şeylerden farklı değil.”

HER YIL BİNLERCE GAZİANTEPLİ İŞSİZ KALIYOR

İktidarın Suriye politikasını da eleştiren Ağbaba, şöyle konuştu: “Mutlaka ve mutlaka bu Suriye meselesinin çözülmesi gerekiyor. Şimdi İdlip’te 4 milyon Suriyel’nin daha Türkiye’ye girme durumu ile karşı karşıyayız. Suriye mevzusu bizim ekonomimizi de çökertti.  Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde her yıl binlerce Gaziantepli işsiz kalıyor.”

GAZİANTEP, 31 MART’TA FEDAKARLIK YAPTI

CHP’nin İyi Parti ile kurduğu Millet İttifakı sayesinde 31 Mart seçimlerinde büyük bir başarıya imza attığını kaydeden Ağbaba, bu başarı için fedakarlık yapan illerin başında Gaziantep’in geldiğini ifade etti. Ağbaba, “Cumhuriyet Halk Partisi 31 Mart’ta önemli büyük bir başarıya imza attı. Bunu da ittifakla yaptık, hakkını verelim. Bu ittifakın başarılı olmasında kimler fedakarlık yaptı? O fedakarlık neydi? İttifak için kendini feda etti. Bu illerin başında Gaziantep geliyor. Gaziantep’i ayakta alkışlıyoruz. Türkiye adına, İstanbul, Ankara, Adana, Mersin adına… eğer siz fedakarlık etmeseydiniz bugün İstanbul’da, Ankara’da, Adana’da Millet İttifakı’nın adayları oturmuyordu. O nedenle bir yeri veriyorsunuz ama birkaç yeri alıyorsunuz. Gaziantep’in fedakarlığına, özverisine teşekkür ediyorum. Bu kararda genel merkezimiz bin bir zorlukla milletvekillerinin muhalefetine rağmen aldırdı. 31 Mart ve 24 Haziran’da bu salonda bulunanların hayal edemeyeceği bir mutluluk yaşadık. 2023 seçimlerinin en büyük adayı Millet İttifakı. Bilin ki önümüzdeki seçimlerde Antep’te, Türkiye’nin her yanında cumhuriyet Halk Partisi, Millet İttifakı, hızla yol alıyor.”

NEYİ PAYLAŞAMIYORUZ?

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, parti içerisindeki gerilime tepki gösterdi. Yılmazkaya, “Aslında ben bir konuşma yapmaktan çekilmeyi düşünüyordum. Çünkü görüyorum ki salon gergin. Açıkçası biz de geriliyoruz. Neyi paylaşamıyoruz, anlamış da değilim. Sanki 7-8 tane milletvekilimiz, yüzde 40 oyumuz var. Bütün belediyeler bizdeymiş gibi tuzumuz kuru oturmuş hala bu salonda en ufak bir şeyde kavga etmeye çalışıyoruz. Biz bu şekilde davranarak, beraberliğimizi, kenetlenmemizi yapmadığımız sürece Gaziantep’te iktidar olamayız. 2004 senesinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı Celal Doğan’dan çıktıktan sonra toplamda bütün örgüt 5 bin kişiydi. Bakın aradan kaç yıl geçti inanın şu anda o kadar sayımız yok. Aramıza hiçbir şekilde yeni insanları katmamışız. Hiçbir şekilde başka insanları kucaklamamışız. Biz Gaziantep’te kitle halinde gelen Urfalıları, Mardinlileri kazanamazsak AK Parti’ye oy vermekten utanıp da namusu temiz insanları partimize kazandıramazsak yine böyle en fazla iki milletvekili en fazla 6-7 tane belediyeye tamam deriz. Eğer biz böyle birbirimize düşmanlıklara devam edersek bu düşmanlığın olduğu bir partiye yoğlum güvenir mi, oy verir mi? Vermez. Onsan sonra kendi kendimize dövünüp dururuz.”

ELEŞTİRİLERİ YANITLADI

Parti içerisinden yöneltilen eleştirileri yanıtlayan Yılmazkaya, “Ben de bir milletvekili olarak bir adayı destekliyorum. Ama görüyorum ki benimle İrfan Kaplan hakkında çeşitli dedikodular yapılıyor. Güya biz ittifakta Gaziantep Büyükşehir’i vermişiz. Sistem artık değişti. AK Parti 17 yıllık iktidarında polisi, hakimi, savcısıyla yüzde 7-8 oyu alan MHP’ye muhtaç ve ihtiyaç duyuyor. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi’nin ittifak yapmasını eleştiriyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’ni kurtarmak için cumhuriyet Halk Partisi’nin oyu yetmez. Türkiye’yi kurtarmak için İyi Parti’nin, HDP’nin, MHP’ye AK Parti’ye oy veren zavallı, temiz insanların oyu da lazım. Çok şükür ki genel merkezimiz nefsine yenik düşmeyip bu ittifak çalışmalarını gayet güzel yaptı ve şu anda Türkiye’de umut olduk. İttifak çalışmalarında Gaziantep, İYİ Parti’ye verildi. İYİ Parti’ye verilişinin imza aşamasına yarım saat kalan İrfan Kaplan vekilimizle Genel Başkanımızın huzurundaydık ve sayın Celal Doğan veya Sayın Ali Peri’nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığını karara bağlamak için oradaydık. Bizden yarım saat sonra Sayın Meral Hanım, genel merkezimize geliyormuş. Genel Başkanımız dedi ki: “Sayın vekillerim, biz Gaziantep’i İyi Parti’ye verdik. O an bir şok olduk. İyi Parti mi istedi diye sordum, ‘Evet’ dedi. İyi parti Antep’i özellikle istemiş. O toplantıdan çıktıktan sonra ben hemen Sayın İl Başkanımı aradım. Maalesef ittifak çalışmalarında Büyükşehir’i İyi Parti’ye vermişler dedim. “

KEMAL KILIÇDAROĞLU GAZİANTEP’E ÇOK ÖNEM VERİYOR

31 Mart seçimlerin sürecinde Büyükşehir’in İyi Parti’ye bırakılması, Şahinbey ve Şehitkamil’de adaylık sürecinde eksiklerinin olduğunu belirten Yılmazkaya, dedikodulara da yanıt verdi: “İrfan Kaplan ve kendisi hakkında ön seçim istemediği yönünde dedikodular çıktığını belirten Yılmazkaya, “eğer ömrüm yeterse ön seçim için  elimden geldiğini yapacağıma burada söz veriyorum. Yapmazsam namerdim. Eğer şartlar uygun olursa ön seçim için gereken neyse yapacağım. Bu kavgayı burada bitirmemiz lazım. Bu kavgayla bir Antep’te hiçbir yere gelemeyiz. Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep’e çok önem veriyor.  Gaziantep’i bu akşamda itibaren büyük bir değişime, büyük bir ufka doğru açalım” şeklinde konuştu.

PARTİMİZ DE HİÇ Mİ İŞ ADAMI YOK?

Kongrede bir konuşma yapan Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan ise partililerden belediyelere yeterince destek gelmediğini söyledi. Doğan, “Bu salonda bulunan arkadaşlarımız zannediyorsam bu Antep’in çok başarılı olduğunu düşünüyor. Gaziantep, iki tane milletvekili, iki tane belediye başkanına sahip. Bir tanesi Araban 30 bin nüfusu var. Bir tanesi Karkamış, 10 bin nüfusu var. Ama Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi Belediyeler Birliği’nin yüzde 72’sine sahip olan belediye bütçesini almış bir yer. Gaziantep’in payına düşen Araban 30 bin nüfuslu yer ve 10 bin nüfuslu yer. Peki Şahinbey’in torunlarına yakışıyor mu bu Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi olan yere iki tane belediye. Ben yakışıyor zannetmiyorum. Bunu yaparken diğer arkadaşlarımıza şunu söylüyorum. Hep genel merkezi, milletvekillerini eleştiriyorlar. Bizim partimizin içinde hiç mi iş adamı yok. Hiç mi imkanları yerinde olan yok. Biri de gelip, Araban Belediye Başkanına “Başkanım benim imkanlarım böyle, ben bu sene hayır yapacağım. Gelin ben bu imkanları sizin ilçenizde yapayım” dedi mi? Bana da demedi. Kız çocuklarına burs veriyoruz, kendi imkanlarımızla. İş adamlarından resmen dileniyorum ben. Bir tane arkadaşım “Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim sizi de takdir ediyorum. Başkanım kazandınız. Şu da benim size yardımım olsun.” diyen oldu mu? Olmadı. Birçok Başarılı işlere imza attık. Küçük belediye olmamıza rağmen, hanginiz sosyal medyada paylaştınız bunu? Siz eğer paylaşmazsanız, biz sesimizi yükseltmezsek Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerinin başarını Gaziantep nasıl duyacak. Çok küçük bir ilçedeyiz ama biz çok şey başardık. 2023 bizim yılımız olacak. Ama tabanda belediyeleri almazsak, biz tabana sahip çıkamazsak bizim devrimiz çok da uzun sürmez. Bu devletin bizim yönetimimize ihtiyacı var. Çünkü biz örgüt olarak bütün kademelerimizle bu ülkeyi yönetmeye talibiz. Çok daha iyisini de yapacağıma inanıyorum” dedi.

“ADAY OLMAYACAĞIM”

CHP Gaziantep İl Başkan Adayı Lütfü Demir, İl Kongresinin ardından hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Demir, “Halka ineceğiz, halka dokunacağız. Çalışmalarımızda ilçeleri kazanacağız. Seçime bir hafta kala değil, her gün seçim varmış gibi çalışacağız. 19 Şubat 2019 tarihinde genel merkez tarafından il başkanlığı görevine getirildim. Yerel seçimlerde aday listelerinin verilmesine 1 gün kala, görevin ateşten gömlek olduğunu bile bile yaptım. O zaman Şahinbey ilçesinde aday göstermeme durumu ile karşı karşıya kalmıştık. Önseçimden yana olduğunu söyleyenler samimiyetsizler. Kadınlarımızla, gençlerimizle el ele mücadele vereceğiz. Gençliği olmayan partilerin geleceği de olmaz. Gençlerimizi her zaman destekleyeceğiz. Birlikte yürüyeceğiz, birlikte başaracağız, iktidara geleceğiz. Ben önseçime karşı değilim, ön seçimden yanayım. Atama sistemine karşıyım. Yapılacak bir erken seçimde kesinlikle aday olmayacağım” ifadelerini kullandı.

NEDEN GÖREVDEN ALINDIĞIM HALEN AÇIKLANMADI

Kongrede konuşma yapan CHP Gaziantep İl Başkan adayı Hayri Sucu, “31 Mart Yerel Seçimleri sırasında ön seçim konusunda Genel Merkezden genelge gönderildiğini ve benim bunu sumen altı ettiğim ileri sürüldü. Örgütte hiçbir konuyu sumen altı etmedim. Genelge geldiği zaman İlçelerimizle bu konuyu paylaştık. Ben önseçimden yana bir il başkanıyım. İlçe Başkanlıklarımıza konuyu ilettiğimiz zaman bu konuda önseçim istenilmediği söylendi. Örgüt içerisinde hiçbir zaman kavga etmedik. Nasıl kongre başlangıcında tüm arkadaşlarımızı üç aday birlikte karşıladıysak, kongre sonunda da yan yana durarak sizleri uğurlayacağız. Seçim erken Genel Seçim döneminde 30 arkadaşımız milletvekili aday adayı oldular. Genel Merkeze önseçim yapılması konusunda istekte bulunduk ancak bu isteğimiz kabul edilmedi. Merkez Yoklaması kararının ardından 14 kişilik milletvekili listesi belirlendi. Listede bulunan 5 arkadaşımız listeden çekildiler. O dönemde milletvekili aday adayı olan arkadaşlarımız söz vermelerine rağmen seçim döneminde çalışmadılar. Bir tane örgüt bizim yanımızda yer almadı. Adaylık olduğu zaman herkes ortaya çıkıyor, adaylık olmadığı zaman hepsi partiyi terk ediyor. Bu örgütün kaderi iki milletvekilinin dudağı arasında olmayacak. Genel Başkanımızın arkasındayım. Genel Başkanımız ile aramızda herhangi bir sorun yok. Görevden alındım ancak hale görevden alınma gerekçem belli değil. Açıklasınlar bana neden görevden alındığımı. Onun için hepinizden destek istiyorum. Ben milletvekili ya da belediye başkan adayı değilim. Bu partinin il başkanlığı koltuğunu milletvekilliği için basamak yaptırmayacağım” diye konuştu.

NEDEN ESKİ CHP OLAMADIK?

Yerel seçimlere ilişkin eleştirilerde bulunarak sözlerine başlayan CHP İl Başkan Adayı Murat Uslu, “Bugün iktidar hedefinde olmanın coşkusuyla buradayız. Karşınızda Ankara’yı, İstanbul’u kurtarmış, yıllardır üzerimizde kara bulut gibi dolaşan bu karanlık günleri aşmış Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gaziantep il başkan adayıyım. Onurluyum, gururluyum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak her yerde şahlanırken, biz burada yüzde 14’lere düşüyoruz. Bu kent geçmişte, 89 yıllarında 8 parlamenteri bulundururken, 5 tane milletvekili çıkarırken bugün geldiğimiz noktada, 14 milletvekilinden 2’sini partimizden çıkarabiliyoruz. Biz neden eski CHP olamadık? Vicdanlarımıza sesleniyorum, neden bir başka partinin adayını desteklemeye mahkum olduk?  Son seçimlerde parti genel merkezinin uygun gördüğü seçim koordinasyon merkezi başkanlığı yaptım. Özellikle son dönem ile ilgili çok ciddi tespitlerim var. Ne parti disiplininden dışarı taştım, ne de bulunduğum durumdan hoşnut kaldım. Neden kendi adayımızı destekleme şevkine ulaşamadık? Bize bu heyecanı tatmak çok görüldü? Bu partide onlarca belediye başkan adayı vardı. Adaylık açıklamamda da söylediğim gibi bu partide en az 20 tane büyükşehir belediye başkanlığı yapacak kapasitede insanı sayabilirim. Partimizin insan kaynağı oldukça zengin, bireysel anlamda kendi mesleğinde kariyer yapmış üyelerimiz var. Ancak bu güzellikleri değerlendiremiyoruz. Bizim yaklaşık 30 bin güzelliğimiz varken değerlendiremiyoruz. Bizim yüzde 30’ların çok üzerinde olmamız gerekiyor, o potansiyelimiz var. biz, bizim dışımızdaki kararsız kitleyle paydaşız. Bu paydaşlığı oya çevirmek istediğimizde partimizin vizyonunu düşük buluyorlar” açıklamasında bulundu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Mimarlar Tezel dedi

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.