DOLAR

32,3245$% 0.22

EURO

35,0940% -0.11

STERLİN

41,0513£% 0.07

GRAM ALTIN

2.300,63%1,03

ÇEYREK ALTIN

3.960,00%-0,19

TAM ALTIN

15.839,00%-0,18

ONS

2.213,93%0,89

BİST100

9.075,66%3,05

BİTCOİN

2303167฿%2.94913

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

DEVA Partisinde kongre coşkusu

DEVA Partisi Gaziantep 1’Olağan İl Kongresi Genel Başkan Ali Babacan’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Kongreye Genel Başkan Ali Babacan’ın yanı sıra DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları, Kurucular kurulu üyeleri, CHP, HDP, BBP, Gelecek Partisi, Millet Partisi, Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi il örgütleri ile sivil toplum örgütleri, mahalle muhtarları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Ertuğrul Kaya, büyük bir heyecan ve coşku ile kongrelerine başladıklarını söyledi.

Gaziantep için bilgili, birikimli ve çalışkan bir teşkilat yapısı kurduklarını belirten Kaya, “Teşkilatımız Gaziantep için çalışmaya, üretmeye hazır. Tüm arkadaşlarımız heyecanla umutla bugünü bekledi. Çünkü bugün Gaziantep’e deva olmaya başladığımız Gaziantep için sahaya çıktığımız gün. El ele gönül gönüle Gaziantep için çalışmaya hazırız” dedi.

Kongre salonuna girişi alkışlar ve sloganlarla karşılanan Genel Başkan Ali Babacan hukuk devleti, insan hakları ve özgürlüklere vurgu yaptı.

Babacan, kadınlarla, gençlerle, çiftçilerle, emeklilerle, öğretmenlerle, işçilerle, esnafla eşitlik için adalet için yol çıktıklarını belirterek “Çözüm haritamız belli. Ayrışmayacağız, ayrıştırmayacağız. Toplumu kutuplara ayırmayacak hep beraber Türkiye’nin yaralarını saracağız” dedi.

“Dış ilişkilerde akılcı ve barışçı politikalarla halkımızın menfaatlerini önceleyeceğiz” diyen Babacan “Dar bir ideolojik bakışa ve şahsileştirilmiş yaklaşımlara son vereceğiz. Bölgemizde ve dünyada sözümüzün gücünün artıracağız” diye konuştu.

Konuşmasında Gaziantep’e özel bir önem veren Babacan, Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden olan Gaziler diyarında olmaktan mutlu olduğu söyledi. Babacan, “Gaziantep sanayisinin yapısal sorunlarını çözmek en önemli öncelliğimiz olacaktır. Gaziantepli üreticileri ileri teknolojik ürünlerine, katma değeri yüksek üretim alanlarına yönlendireceğiz. Gaziantepli yatırımcılarımız tüm ülkemize örnek olacak bir başarı ortaya koyuyorlar. Biz Antepli sanayicilerimize daha öngörülebilir, daha istikrarlı, bir iş ve yatırım ortamı hazırlayacağız” şeklinde konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gaziantep, Türkiye’nin gözbebeği. Gaziantep’teki sanayi atılımı gerçek bir başarı hikayesi” diyen Babacan hava kirliliği, ranta kurban edilen yeşil alanlar, artan nüfus karşısında yetersiz kalan altyapı hizmeti, doktor ve hastane sayısının Gaziantep’in önünde duran önemli sorunlar. Türkiye ihracatında ilk beşi zorlayan Gaziantep’in sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında gerilerde kaldı. Gaziantep’i sadece ekonomik olarak değil sosyol ve kültürel alanda da kalkındırmak için hazırız.  Gaziantep’te 400 bine yakın Suriyeli mültecinin yaşadığını bildiğini biliyoruz. Göçle ilgili sorunların insani boyutunu hassasiyetle değerlendireceğiz. Çeşitli göç dalgalarının yarattığı insani ve toplumsal sorunları çözmek için uluslararası planda hakkaniyetli sorumluluk paylaşımını esas alacağız”

DEVA Partisi Gaziantep 1.nci Olağan İl Kongresi’nde tek liste ile gidilen seçimde mevcut Başkan Başkan Ertuğrul Kaya yeniden başkan seçildi.

Yapılan seçimde Gaziantep İl Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu.

ASİL LİSTE:

Figen Akan, Mehmet Budak, Ali Karakan, Sabri Sayan, Burhan İnal, Damla Gültekin Atsan, Mehmet Erdoğan, Mehmet Kemal Akaltun, Sabri Yağız, Elif Kurt, Filiz Kahraman, Adil Tabanıyastıoğlu, Ahmet Aslan, Mehmet Hakan Törer, Bülent Kendirci, Selçuk Öztürkmen, Abdurahman Emre, İsmail Bülent Yılmaz, Şaban Demir, Fatma Esin Özgül, Ali Arpacıoğlu, Gamze Acıoğlu, Kemal Şirin, Semih Göçer, Turgay Kaplan, Figen Durukan, Mehmet Ercan Gözaçan, Mehmet Ferdi Kördeve, Özlem Yazman, Ahmet Kılıç, Şeref Durmaz, Serhat Aslan, İbrahim Halil Çam,Suat Havcarcı, Asu Esin Güner, Burak Akpke, Muharrem Geçgil, Meltem Tebir, Erkin Eren, Ramazan Topçu

YEDEK LİSTE:

Engin Kızıltaş, Bekir Kökmen, Yusuf Dumrul, Filiz Sert, Sakıp Akdemir, Bekir Tamer, Cihangir Taşdemir, İnci Üstünboyar, Cengiz Avcı, Erkan Gezgiç, Mustafa Erhan Aslan, Neslihan Ünlü, Muzaffer Alıcı, Mehmet SöylemezErdal Karaca,Emin Arı, Sait Asnuk, Settar Yükseltan, Ayfer Yılmaz, Mehmet Emin Yılmaz, Eren Çavuşoğlu

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Anavatan’da Çelebi yeniden başkan

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.