DOLAR

32,5927$% 0.29

EURO

34,8055% 0.1

STERLİN

40,6850£% -0.04

GRAM ALTIN

2.490,76%0,27

ÇEYREK ALTIN

4.253,00%0,12

TAM ALTIN

16.932,00%0,11

ONS

2.379,90%0,04

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

2069044฿%3.93235

a
alan18-kopya
  • bire1haber.com
  • Gündem
  • “Engellilerin önünde engellerin olmadığı bir dünya için çalışmalıyız”

“Engellilerin önünde engellerin olmadığı bir dünya için çalışmalıyız”

Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu (UTEF) Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Öztürk 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada "Engellilerin önünde engellerin olmadığı bir dünya için çalışmalıyız" dedi.

" ENGELLİLERİN SORUNLARINA ÇÖZÜM İÇİN HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI"

Engelli vatandaşları topluma kazandırmak ve hayat standartlarını yükseltmek amacıyla Birleşmiş Milletlerin, 1992 yılında 3 Aralık gününü Dünya Engelliler Günü olarak kabul ettiğini  ifade eden Öztürk,  "3 Aralık günü, engelli olarak tanımlanan bireylerimizin haklarına dikkat çekilmesi açısından önem taşımaktadır. Engelli vatandaşlarımızın, karşılaştıkları sorunların çözümü konusunda toplumun bütün kesimlerinin destek vermesi önem arz etmektedir" dedi.

"ENGELLER KALDIRILIRSA ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ BAŞARILI OLUYOR"

Bir insanın engelli olması; onun çalışma hayatına katılmasına, sosyal ve ekonomik alanlarda başarılı olmasına engel teşkil etmediğini dile getiren Öztürk, "Engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlar sadece kendileri ve ailelerinin değil hepimizin ortak sorunudur. Son yıllarda engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta etkin bir birey olarak yer alabilmeleri, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmeleri konularında yapılan çalışmalarda ülkemiz, oldukça büyük ilerleme kaydetmiş ve dünyada örnek gösterilecek bir konuma ulaşmıştır. Engelli vatandaşlarımızın önlerindeki, bütün engeller kaldırıldığında, kendilerine güvenilip fırsat verildiğinde; sanattan spora, girişimcilikten üretime kadar her alanda göstermiş oldukları başarıları görüyor, bu başarılarından dolayı mutluluk ve gurur duyuyoruz" diye konuştu.

"ENGELLERİN OLMADIĞI DÜNYA İÇİN ÇALIŞMALIYIZ"

UTEF Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Öztürk açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engellerin olmadığı bir dünya için hep birlikte daha çok çalışmak temennisiyle tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Pandemi nedeniyle hayatını kaybeden engelli kardeşlerimizi de rahmetle anıyorum"

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Fadıloğlu’ndan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.