DOLAR

32,3324$% 0.24

EURO

35,0848% -0.14

STERLİN

41,0356£% 0.03

GRAM ALTIN

2.300,42%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.957,00%-0,50

TAM ALTIN

15.826,00%-0,49

ONS

2.212,64%0,83

BİST100

9.043,70%2,69

BİTCOİN

2283230฿%0.62737

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

Geleceğin bilim insanlarını yetiştirecek

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Valisi Davut Gül ile birlikte yapımı Şehitkamil Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Bilim Şehitkamil’ isimli merkezi gezdi. Geleceğin bilim insanlarının yetişeceği merkeze ilişkin açıklamada bulunan Vali Gül, “Bu atölyelerde; 10 yaşında, 12 yaşındaki çocuklar inanıyorum ki 5 sene, 10 sene sonra Türkiye’nin parmakla gösterilecek öğrencileri, çocukları olacak” dedi.

Bugüne kadar eğitime yönelik çok önemli yatırımlar gerçekleştiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çok önemli bir yatırımını daha tamamlama aşamasına getirdi. Kısa süre içerisinde Çamlıtepe Mahallesi’nde hizmet verecek bin metrekare büyüklüğündeki Bilim Şehitkamil adlı merkezin içerisinde; dene-yap atölyesi, tasarım atölyesi, doğa atölyesi, matematik atölyesi, astronomi atölyesi, teknoloji atölyesi, sergi salonu, amfi alanı, dinlenme salonu, idari birimler, mescit ve WC bulunuyor. Merkezde verilecek teorik eğitimin yanı sıra her türlü uygulamanın yapılabileceği imkanın altyapısı da bulunuyor.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Başkan Yardımcısı Murat Özgüler, Bilim Şehitkamil’i Gaziantep Valisi Davut Gül ile birlikte gezdi. Başkan Fadıloğlu ve Başkan Yardımcısı Özgüler, Vali Gül’e “Teknoloji Üreten Bir Türkiye Hedefiyle” hayata geçirilen Bilim Şehitkamil ile ilgili brifing verdi.

TAMAMLANANLARIN İLKİ OLDU

İnceleme gezisinin ardından değerlendirmede bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, şunları söyledi:

 “Gaziantep’te, T3 Vakfı ile beraber dene-yap atölyeleri oluşturmaya çalışılıyor. Öğrencilerin sınavları yapıldı, seçmeleri yapıldı. Bunlardan bir tanesini de Şehitkamil Belediyesi yapıyor. Tamamlananların ilki oldu. Gelip yerinde görelim istedik. İşin açıkçası çok içimize sindi. Bu projeyi, Valilik başta olmak üzere yeni yapılacak dene-yap atölyelerine de model olarak kullanalım istedik. Buradaki hem öğrenciler için hem veliler için hem de bunu organize eden belediyemiz için keyif alınan güzel bir iş oldu. Eğitimi, toplumu dönüştürmenin temel taşı olarak kabul ediyoruz. Gaziantep’te birçok sıkıntımız var ama hepsini çözerken ilk adım, eğitimden başlıyor. Bu da kalifiye eğitim ve yeteneklerin ayrıştırılmasıyla oluyor. İnşallah, el birliğimizle hem hayırseverlerimiz hem belediyelerimiz hem merkezi hükümetimiz el ele vererek Gaziantep’i diğer alanlarda olduğu gibi eğitimde de hak ettiği yere getireceğiz. Gaziantepliler, zeki insanlar. Fırsat verildiğinde çok güzel işler çıkartıyorlar. Bu atölyelerde; 10 yaşında, 12 yaşındaki çocuklar inanıyorum ki 5 sene, 10 sene sonra Türkiye’nin parmakla gösterilecek öğrencileri, çocukları olacaklar. Hem T3 Vakfı’na hem de Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz.”

AMACIMIZ, ÇOCUKLARIMIZIN DAHA İYİ EĞİTİM ALMASINI SAĞLAMAK

İnceleme gezisi sonrası açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şu ifadeleri kullandı:

 “Ben öncelikle Sayın Valimize, eğitime vermiş olduğu destekten dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Gaziantep’te, uyum içerisinde hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. Sayın Valimiz, dene-yap atölyeleriyle ilgili böyle bir çalışmayı başlatınca Şehitkamil Belediyesi olarak biz de hemen ilk anda bir tanesini alalım, hayata geçirelim dedik. İnşallah bundan sonraki süreçte de dene-yap atölyelerinden daha ziyade T3 Vakfı ile görüşmemiz neticesinde çalışma atölyelerinin daha öncelikli olduğunu düşünerek çalışma yapacağız. Çünkü dene-yap atölyelerinde eğitimden önce bir sınava tabi tutuluyor. Belirli bir kategorideki çocuklar alınabiliyor. Ama diğer taraftaki atölyelerde tüm çocuklarımızın faydalanma imkanı olacak. İnşallah en kısa sürede Sayın Valimiz ile yeni yapacağımız bir kütüphane protokolünün neticesinde alt katında yeni bir atölye çalışmasını başlatacağız. Bu merkezi yaparken de T3 Vakfı’ndan destek alarak yaptık. Çünkü bizim her şeyi bilmemiz mümkün değil. Bileni, bilmek lazım. Türkiye’de de bu işi en iyi yapanlardan birisi T3 Vakfı. Amacımız, şehrimizdeki çocuklarımızın daha iyi eğitim almasını sağlamak. Sayın Valimize ve ekip arkadaşlarıma vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

ULUSLARARASI BAKALORYA İLK YILLAR PROGRAMI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.