DOLAR

32,3701$% 0.15

EURO

34,9711% -0.32

STERLİN

40,9692£% 0.19

GRAM ALTIN

2.323,72%0,20

ÇEYREK ALTIN

3.996,00%0,14

TAM ALTIN

15.983,00%0,14

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2271684฿%0.83973

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

Hayırsever tarafından 4-6 yaş Kur’an kursu yaptırılacak

Gaziantep’te, Gaziantep Modeli ile başlatılan ve şehirle bütünleşen eğitim seferberliğine her geçen gün yeni bir destek geliyor. Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, hayırseverler ve ilgili kurumlar işbirliğinde eğitim başta olmak üzere birçok alanda çeşitli protokoller imzalanıyor.

Bu kapsamda Erçelebi Baklavaları sahibi hayırsever Süleyman Erçelebi tarafından yaptırılacak ve okul öncesi eğitime önemli katkı sunacak 4-6 yaş Kur’an Kursu için protokol imza töreni düzenlendi.

Valilikte düzenlenen imza törenine Vali Davut Gül’ün yanı sıra Vali Yardımcısı Alper Çifçi, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, ile hayırsever Süleyman Erçelebi katıldı.

Vali Davut Gül, törende yaptığı konuşmada, Gaziantep’in hayır sahiplerinin çok olduğunu kaydederek,  “Burada hemen hemen her hafta bir protokol yapıyoruz. Din eğitimi önemli. Dinin doğru öğretilmesi önemli. Diyanetin bu anlamda çok büyük bir yeterliliği var. Daha önce de hayır sahipleri ile birlikte çok güzel işler yaptılar. Müftümüzün gelmesi ile birlikte de 4-6 yaş Kur’an Kursları ile ilgili ilimizde ciddi bir atılım başladı. İnşallah yirmisi Şahinbey’de olmak üzere bir yıl, bir buçuk yıl içerisinde ihtiyaçlarımızın önemli bir kısmı tamamlanarak 40-50 arası 4-6 yaş Kur’an Kursu olmuş olacak” dedi.

Başta hayırsever olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Gül, “Hayırseverimize teşekkür ediyorum. Kendisi bu topraklarda, bu şehirde kazandı. Daha önce cami yaptırmışlardı. Şimdi de 4-6 yaş Kur’an Kursu yapıyorlar. Helalinden kazanıp helalinden harcıyorlar. Şahinbey Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum, buraya harcanacak paranın iki, üç katı para harcayıp kamulaştırma yaparak arsa sorununu çözüyor. Deprem bölgesindeyiz, usulüne uygun yapılması çok önemli. YİKOP’ta görevli mühendislerimizin kontrolünde yapılacak” ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Alper Çifçi ile Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, 4-6 yaş Kur’an Kursu’nun Gaziantep’e hayırlı olması temennisinde bulundular.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, “4-6 yaş Kur’an Kurslarımız çocuklarımıza değerler eğitimi dediğimiz, vefayı, paylaşmayı, merhameti, dostluğu, kardeşliği, komşuluğu işleyebileceğimiz müstesna mekanlar. Aynı zamanda bu kurslarımız okul öncesi eğitimi desteklemesi yönüyle de çok önemli bir işlev görüyorlar.” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bir yıl içerisinde 20 tane 4-6 yaş Kur’an Kursu’nu yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Hayırsever ailenin daha önce de bir cami inşa ettirdiklerini hatırlatan Tahmazoğlu,  “Şimdi de 4-6 yaş Kur’an Kursu yaptırmak istediklerini belirttiler. Biz de o alanı kamulaştırma yaparak kendilerine hazır edeceğiz” diye konuştu.

Hayırsever Süleyman Erçelebi ise, hayra vesile olan Vali Davut Gül ve herkese teşekkür ederek, “Biz esnaf bir aileyiz. Cenab-ı Allah bize daha önce Gaziantep’e bir cami yaptırmayı nasip etti. 4-6 yaş Kur’an Kursu ile ilgili olarak İl Müftümüzü ziyaretimizde kendisi bize bahsetti. Şahinbey Belediye Başkanımız da duyarlılığını göstererek bize kuran kursunu daha önce yaptırdığımız caminin yakınında yapma imkânı verdi. Gaziantep’e güzel eserler kazandırmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrasında en kısa sürede yapımına başlanarak bitirilmesi planlanan 4-6 yaş Kur’an Kursu’nun protokolü imzalandı.  Kursun isminin ise Ayyuş-Ali Erçelebi 4-6 Yaş Kur’an Kursu olacağı bildirildi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Öğretmenler Şahinbey’de moral depoladı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.