DOLAR

32,3417$% 0.24

EURO

35,1656% 0

STERLİN

41,1431£% 0.21

GRAM ALTIN

2.303,22%1,14

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%-0,07

TAM ALTIN

15.846,00%-0,08

ONS

2.219,80%1,15

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2293032฿%2.70394

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

Suriyeli aşiretler iftarda buluştu

Şanlıurfa'da Suriye Kabile ve Aşiret Meclisi üyeleri iftarda bir araya geldi. Kilis’in Elbeyli konteyner kentinde ise Göç İdaresi ile Türk Kızılay’ı tarafından 10 bin 500 Suriyeliye iftar yemeği verildi.

Şanlıurfa'da Suriye Kabile ve Aşiret Meclisi üyeleri iftarda bir araya geldi.

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi İmambakır Mahallesi’nde Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi şubesi düzenlenen törenle açıldı. Törenin ardından aşiret üyeleri düzenlenen iftarda bir araya geldi. İftara

çok sayıda Arap, Türkmen ve Kürt aşiret liderleri ile kanaat önderleri katıldı. İftar yemeğinin ardından Meclis Başkanı Rami El Saleh, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeliler olarak terör örgütü PKK/PYD’yi ülkelerinde işgal ettiği topraklarda barındırmayacaklarını söyledi. Terör örgütü PKK/PYD/YPG'nin Suriye'de işgal ettiği bölgelerde insanları öldürmeye devam ettiğini ifade eden Saleh, "Terör örgütü elindeki bölgelerde yakınlarımızı katlediyor. Çok yakın bir zamanda 9 kişiyi öldürdüler. Biz Suriyeli Arap, Türk, Kürt aşiretleri, kabileleri olarak terör örgütünün karşısındayız, onları kabul etmiyoruz, işgal ettikleri yerlerde onları bırakmayacağız. Suriye'de tek bir örgüt üyesini bile kabul etmeyeceğiz. Türkiye'ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Meclis Başkan Yardımcısı Muhammed Kayr Eyüp ise, Suriyeli 200 aşiret ve kabile olarak terör örgütüne karşı bir araya geldiklerini aktardı. Eyüp, "Türkiye'den çok büyük destek alıyoruz. Şu ana kadar Azez'de Gaziantep'te ve Şanlıurfa'da ofis açtık. Yakında Kilis'te de açacağız. Meclisimizde Kürt, Türk, Arap, Hristiyan, Yezidi, Alevi'si var, hepimiz bir aradayız ve orada teröristlere nefes aldırmayacağız” ifadelerini kulandı.

Yapılan konuşmaların ardından iftar yemeği sona erdi.

Elbeyli'de 10 bin 500 Suriyeliye iftar yemeği

Kilis’in Elbeyli konteyner kentinde Göç İdaresi ile Türk Kızılay’ı tarafından 10 bin 500 Suriyeliye iftar yemeği verildi.

Elbeyli konteyner kentteki iftar yemeğine Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Gökçe Ok, Göç İdaresi Uluslararası Koruma Daire Başkanı Harun Başıbüyük, Kilis Vali Yardımcısı Fehmi Sinan Niyazı, Göç İdaresi Kilis İl Müdürü Hasan Kahraman, Suriyeli şehit aileleri ile yetkililer katıldı. İftar yemekleri, konteyner kentte kalan Suriyelilere dağıtılırken, Suriyeli şehit aileleri ile birlikte iftar açıldı.

Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Gökçe Ok, yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla kamplarda iftarlar düzenlediklerini ifade ederek, “Ramazan gecelerini değerlendirebilmek, burada evinden, yurdundan, bir şekilde zulümle kopup ülkemize gelmiş, geçici barınma merkezlerimizde yaşam savaşı veren Suriyeli kardeşlerimizle iftarlarda, sahurlarda bulup, onlara verdiğimiz hizmetin kalitesini ölçmek, eğer varsa onların mevcut durumdaki, sorunlarını sıkıntılarını, yerinde tespit edip, bir anlamda sohbet etmek, muhabbet etmek, durum tespiti yapmak için yollara düşmüş durumdayız. Dün ilkini Gaziantep’in Nizip ilçesinde geçici barınma merkezinde gerçekleştirdik. Bugün Kilis’in Elbeyli geçici barınma merkezindeyiz, ramazan sonuna kadar geçici barınma merkezlerini ziyaret edip, buradaki kardeşlerimizi birlikte olacağız” dedi.

Türkiye’de 11 geçici barınma merkezinde Suriyelinin kaldığını ifade eden Ok, “Ben açıkçası devletimle şeref duyuyorum. Çünkü dünyada hiçbir ülkenin geliştiremeyeceği, geliştirmediği kapasiteyi gerçekleştirmiş vaziyetteyiz. Bir hizmeti veriyoruz. Suriyelilerin, barınma ihtiyaçlarını, en üst düzeyde karşılanması, sağlık ihtiyaçları, eğitim ihtiyaçları, yaşayan hayatın bütün dokularına uzanacak şekilde bir büyük hizmet, fedakarlık veriliyor. bu akşam ve bundan sonraki akşamlarda da Türkiye’nin nerede bir, mağdur ve mazlum varsa orada olmayı bir anlamda, vazife edinmiş, ülkemizin medeni iftiharı, şeref meselesi Kızılay’ımızın bizleri bir araya getirmesi ile birlikte iftar programı gerçekleştirmiş olduk” diye konuştu

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Bakan Gül, Mecidiye Han’ı inceledi

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.