DOLAR

32,5377$% -0.04

EURO

34,9239% 0.09

STERLİN

40,6574£% 0.21

GRAM ALTIN

2.428,19%-0,06

ÇEYREK ALTIN

4.081,00%0,07

TAM ALTIN

16.273,00%0,10

ONS

2.321,97%0,02

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2166586฿%-0.76227

a
alan18-kopya

“Tepsi yemeği hiçbir zaman yasaklanmadı”

Gaziantep Valisi Davut Gül tiwitter hesabından yaptığı açıklamada “Gaziantep’te fırınlarda tepsi yemeği vb.özel siparişler hiç bir zaman yasaklanmadı!” dedi. Gaziantep Pideciler Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı’nın konuyu yanlış anladığı iddia edildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül Gaziantep’te lahmacun, börek, tepsi yemeği ve diğer siparişlere yönelik her hangi bir yasak getirilmediğini ifade eden sosyal medya paylaşımıyla son günlerde pide fırınlarında yaşanan karmaşaya açıklık getirdi.

Vali Gül resmi tiwitter hesabından yaptığı paylaşımda “Sevgili hemşehrilerim, Gaziantep’te fırınlarda tepsi yemeği vb.özel siparişler hiç bir zaman yasaklanmadı! Yasak olan; iftar’a 2 saat kala bütün üretimlerin durdurulmasıdır, iftardan iki saat öncesine kadar ve iftardan sonra 23.00’e kadar istediğiniz her siparişi verebilirsiniz” dedi.

Yasağı Fırıncılar Oda Başkanı duyurmuştu

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Pideciler Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı Gaziantep’te faaliyet gösteren pide ve somun fırınları işletmelerine gönderilen mesajda Ramazan boyunca Gaziantep’te faaliyet gösteren fırınlarda tepsi yemekleri, lahmacun ve çeşitlerinin pişiriminin yasaklandığı ifade etmiş, mesajında “Gaziantep Valiliği ve İl Tarım MÜDÜRLÜGÜMÜZÜN almış olduğu karar doğrultusunda Pide ve somun fırınları 23.24.25.26 Nisan 2020 tarihlerinde açık olacaktır. Tüm Pide ve somun fırınları en geç saat 23.00'a kadar açık olacak, Pide ve Somun fırınları sahurda ise kapalı olacaklardır. Tepsi pişirme ve lahmacun çeşitleri yapımı yaşanacak yoğunluktan dolayı yasaktır. BASKAN ABDULLAH SARI B315” demişti.

Gaziantep Valisi Davut Gül’ün son zamanlarda pide fırınlarında yaşanan sıkıntıya açıklık getirmesinin ardından fırın işletmecileri Gaziantep Pideciler Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı’nın yeni bir mesaj yayınlayarak bu bilgiyi bütün üyelerine duyurması gerektiğini ifade ettiler.

Vatandaşlardan Vali Gül’e övgü yağdı

Gaziantep’in birçok sorunuyla bire bir yakından ilgilenen ve çözüm odaklı icraatlarıyla tanınan Gaziantep Valisi Davut Gül’ün fırınlarda ki karmaşaya el atması ve sorunun çözümü için gerekli çalışmayı yapması vatandaş tarafından da ilgiyle karşılanırken sosyal medya hesaplarından Vali Davut Gül’e övgü yağdı.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Hüseyin ile EMU’nun ölümsüz aşkı Gaziantep’te

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.