DOLAR

32,5210$% -0.08

EURO

34,9473% 0.27

STERLİN

40,7513£% 0.36

GRAM ALTIN

2.447,05%1,00

ÇEYREK ALTIN

4.069,00%0,34

TAM ALTIN

16.248,00%0,50

ONS

2.332,81%0,75

BİST100

9.719,89%-0,02

BİTCOİN

2057546฿%-2.88714

a
alan18-kopya

1 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN MİDESİNDEN ÜÇ BALON ÇIKARILDI

Gaziantep‘in Nizip ilçesinden yabancı cisim yutması şikayeti ile Medical Point Gaziantep Hastanesi’ne gelerek Acil Tıp Ünitesi’nde tedaviye altına alınan 1 yaşındaki İsmet Cihat Kılıç’ın midesinden 3 adet latex balon çıkarıldı.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Gastroenterolojisi Uzmanı Uzm. Dr. Meltem Gülşan’ın yaptığı detaylı muayene neticesinde küçük İsmet Cihat’ın midesinde mavi, turuncu ve pembe renklerde 3 adet balon olduğu tespit edildi. Acil olarak tedaviye alınan minik hastaya anestezi eşliğinde endoskopi yapıldı ve balonların oldukça büyük olduğu farkedildi. Balonlar yabancı cisim forsepsi ile başarılı bir şekilde çıkarılarak İsmet Cihat Kılıç Medical Point Gaziantep Hastanesi’nden sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Gastroenterolojisi Uzmanı Uzm. Dr. Meltem Gülşan yaptığı açıklamada: Yabancı cisim yutulmasını kısaca açıklayacak olursak, sindirilemeyen ya da sindirilebilen cismin yutularak gastrointestinal sistemde (yemek borusu, mide, ince ve kalın barsaklarda, rektum, anüs, ağızdan anüse kadar) yer alması anlamına gelmektedir. Genellikle  Yabancı cisim yutulmasına %90 civarında okul öncesi çocuklarda görülmektedir. Sıklıkla ise  3 yaş çocuklarda görülmektedir. Polikliniğimize, metal para, toplu iğne, çengelli iğne, bilye, boncuk, toka, çivi, mıknatıs, saat pilleri ve kemik parçaları yutan minik hastarın ebeveynleri sıklıkla başvurmaktadır. 1 yaşındaki İsmet Cihat Kılıç, annesi tarafından balon yuttuğu farkedilerek acil servisimize başvurmuştu, uygun açlık süresinin ardından anestezi eşliğinde, endoskop ile mideye girdik. Midede mavi, turuncu, pembe olmak üzere 3 adet balon yabancı cisim forsepsi ile çıkarıldı. Balonlar mideden çıkamayacak kadar büyük olduğunu ve bunların mide asidi ile hiçbir hasar görmediğini farkettik. Balonlar hastamızın soluk borusuna kaçsa idi daha vahim bir tablo ile karşılaşabilirdik Neyse ki uygun zamanda müdahale ile bu yabancı cisim yutulması olgusu sorunsuz bir şekilde tedavi edildi. ‘’ dedi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

DESTEK BAŞVURUSU TARİHİ UZATILDI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.