DOLAR

32,3242$% -0.02

EURO

35,0136% -0.26

STERLİN

41,0090£% 0.24

GRAM ALTIN

2.311,85%1,52

ÇEYREK ALTIN

3.980,00%0,38

TAM ALTIN

15.914,00%0,36

ONS

2.232,07%0,00

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2285641฿%2.92539

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

“10 OCAK BAYRAM DEĞİL, MÜCADELE GÜNÜDÜR”

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir  mesaj yayımladı.   Başkan Ay, mesajında basının yaşadı sorunlara dikkat çekti. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin ikinci yılını doldurduğunu ifade eden Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, “Pandeminin en fazla etkilediği sektörlerden birisi de basındır. Pandemi süreci ile birlikte gazetecilerin çalışma koşulları zorlaşmış, ekonomik gelirleri azalmış, dolayısıyla sorunlar katlanmıştır. Bu zor koşullar altında bile gazeteciler toplumun haber alma ve doğru şekilde bilgilenmesi için olağan üstü bir çaba göstermektedirler. Pandeminin en yoğun olduğu ortamlarda bile gazeteciler görevlerini aksatmadan yerine getirmeni gayreti içinde oldular.

Tüm basın mensuplarını, halkın haber alma hakkının yerine getirilmesi konusunda gösterdikleri olağanüstü çabadan dolayı kutluyorum” diye konuştu. Pandemi süreci ile birlikte basının yaşadığı ekonomik sorunların daha da arttığını vurgulayan Başkan Ay, mesajında şunları söyledi:”10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yine çözüm bekleyen sorunlarımızın dağ gibi olduğu bir ortamda kutluyoruz. Aslında ortada kutlanacak bir bayram yok.

Bu nedenle 10 Ocak’ı, bir bayram değil, sorunlarımızı gündeme getirme ve mücadele günü olarak görüyoruz. Ekonomik sorunlardan basın özgürlüğüne, çalışma koşullarından  internet yasasına, mesleki standartlardan yıpranma hakkından yararlanmada basın kartı şartının kaldırılmasına kadar bir çok alanda düzenlemeler yapılası gerekmektedir. Özellikle yerel basının ekonomik sorunları bu süreçte had safhaya çıkmıştır. Yerel basına yeni gelir kaynaklarının bulunması elzem bir hale gelmiştir.

Bu nedenle, belediyelerin meclis kararları başta olmak üzere halka yönelik duyurularının basında yayınlanması yeni bir gelir kaynağı oluşturacaktır. Bu konuda ilgili tüm kurum ve kuruluşlardan destek bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi amacıyla her şartta ve mesai kavramını gözetmeden görevlerini yerine getirmenin gayreti içinde olan tüm gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutlarken, ebediyete intikal etmiş basın mensuplarını da saygıyla anıyorum.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

“GAZETECİLİK, KRİTİK ÖNEME SAHİP BİR MESLEKTİR”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.