DOLAR

32,3879$% 0.2

EURO

35,0879% -0.03

STERLİN

41,0854£% 0.43

GRAM ALTIN

2.324,81%0,24

ÇEYREK ALTIN

4.034,00%1,00

TAM ALTIN

16.244,00%1,83

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.125,92%0,51

BİTCOİN

2278307฿%-1.02364

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

100 YETİM AİLE EV SAHİBİ OLDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Şahinbey Kaymakamlığı, Şahinbey Belediyesi ve Hayırsever iş adamları ile birlikte 100 ihtiyaç sahibi yetim aile için yapılan konutların kura çekimini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık gerçekleştirdi.

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde 100 ihtiyaç sahibi yetim aile için yapılan konutların kura çekimine katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu konutların kura çekimi programı öncesinde evlerine taşınan ailelerden Adile Kılıç’ı ve torunlarını ziyaret ederek aile ile sohbet etti.

BAKAN DERYA YANIK: ÖRNEK ALINMASI GEREKEN BİR PROJE

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Gaziantep’e yakışır özgün bir proje olduğunu belirterek “Kurumlarımız ve hayırsever iş adamları birlikte oluşturduğu, orijinal bir model ortaya koyduğu, hayırlı bir projeyle bir araya geldik. Şahinbey Belediyemizle ortak yürütülen Yetim Konutları projesinde, konutların bir kısmını ailelerimize teslim edeceğiz. Hem heyecanlı, hem de çok mutluyuz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, bizim temel politikamız aile odaklı hizmet modelleri geliştirmek. Her hizmet modelimiz için, öncelikli değerlendirdiğimiz başlık aile yapısının korunması. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşacak ve ihtiyaç duydukları desteği vermek için her an sahadayız. Ben bu dağıtacağımız konutların bütün ailelerimize bütün çocuklarımıza hayırlı ve huzurlu bir yuva olmasını temenni ediyorum. Valiliğimiz, belediyemiz, projenin her aşamasında yer alan birçok kurumumuzun özveriyle çalışması sonucu bu projemiz tamamlanmıştır. Hepsine huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Evlerinin anahtarını teslim alacak ailelerimize yuvalarında huzur içinde bir ömür diliyorum” dedi.

VALİ GÜL: GAZİANTEPLİ HAYIRSEVERLER HER ZAMAN YANIMIZDA

Gaziantep Valisi Davut Gül, hayırseverlerin her projede destek verdiğini belirterek “Gaziantep birlikte iş yapma kültürünün olduğu bir şehir. Bu fikrimizi dile getirdiğimizde Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ‘sıfırdan yapmak zaman alır. Bizim şuanda devam eden inşaatlarımızdan 100 tanesini bu iş için ayırabiliriz’ dedi ve bunu sizlere arz ettiğimizde Sosyal Yardımlaşmanın verebileceği en üst limitle desteğinizi verdiniz. Daha sonra artan inşaat maliyetlerini de Şahinbey Belediye Başkanımız karşıladı ve bugüne gelmiş olduk” diye konuştu.

BAŞKAN TAHMAZOĞLU: YETİMLERİ GÜLDÜRMEK ÇOK GÜZEL…

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, evlerin herhangi bir bedel ödemeden kullanılabileceğini ve projenin nasıl gerçekleştiğini aktararak, “Yetimlerin yüzünü güldürmek gerçekten çok güzel. Gaziantep önemli bir şehir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak gerçekten bu güne kadar çok güzel icraatlar yapıldı. Sosyal politikalar ve hizmetler gerçekten çok önemli. Biz ne kadar hizmet yaparsak yapalım sosyal belediyecilik, sosyal adalet ve toplumun rahatlaması bu açıdan çok büyük bir önem arz ediyor. Toplumun en önemli kesimlerinden birisi de yetimlerimiz. Bunlarla alakalı da gerek hükümetimizin gerekse de yerelde belediyelerimizin çok büyük çalışmaları var. Yetimlerimize ev fikri Gaziantep Valimizin fikriydi. Valimiz, ‘Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız 6 milyon TL para verecek. Siz desteklerseniz ve hayırseverleri de bulursak ev yapabilirsek güzel olur’ dedi. Bizde yaptığımız 220 evimizin bir kısmını bunun için tahsis edelim ve yetimlere verelim dedik. Hayırseverlerimizden 1 milyon TL kadar para topladık. Evlerin toplam bedeli de 30 milyon TL kadar. 6 milyon TL’si bakanlığımız, 1 milyon TL’si hayırseverlerimizden ve kalan 23 milyon TL’sini de biz karşıladık. Yetim ailelerimizin yüzünü güldürmek istedik” dedi.

AİLELER: “DEVLETİMİZ HER ZAMAN YANIMIZDA OLDU”

Yetim annelerinden Selamet Atilla “Eşim vefat ettikten sonra çocuklarımla tek başıma kaldım. O gün’den itibaren devletimiz her zaman yanımızda oldu. Bu anlamda öncelikle Bakanımıza, Valimize, Şahinbey Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

Kendi evinin olmasından dolayı büyük mutluluk yaşayan Ülkü Bildirir “Ev kirasından kurtulup başımı sokacağım bir evim olduğu için çok mutluyum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

Aynur Yavuz, evinin olabileceğini hayal dahi etmediğini belirterek “Eşim altı ay önce vefat etti dört çoğumla ayakta durmaya çalışıyorum. Şahinbey Belediyesi’nden alığım sosyal yardımla geçiniyoruz. Şahinbey Belediyesi’nden beni arayıp yapılan evlerde benimde ismimin olduğunu söylediklerinde inanmadım ve çok heyecanlandım. Kuralar çekildi anahtarlarımızı aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Meryem Arısu, ev sahibi olmanın hayalini dahi kuramazken doğalgazlı ev sahibi olduklarını belirterek “Eşim 2 yıl önce vefat etti. Beş çocuğumu büyütmeye çalışıyorum. Böyle bir eve sahip olmanın hayalini dahi kuramıyordum. Allah devletimizden ve emeği geçen herkesten razı olsun ” dedi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

MUHTEŞEM BULUŞMA

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.