DOLAR

32,4365$% 0.06

EURO

34,4805% -0.1

STERLİN

40,3668£% -0.03

GRAM ALTIN

2.487,56%0,19

ÇEYREK ALTIN

4.222,00%0,07

TAM ALTIN

16.891,00%0,08

ONS

2.386,95%0,17

BİST100

9.679,80%-1,37

BİTCOİN

2034469฿%-3.63151

a
alan18-kopya

84 MİLYONUN HAKKINI 84 KİŞİYE YEDİRMEYİZ

Gaziantep programı kapsamında Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC)’ne bir ziyaret gerçekleştiren Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, hem kongreden çıkarak güven tazeleyen GGC Başkanı İbrahim Ay ve yönetimine “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulunarak Gaziantep’te görev yapan yerel ve yaygın medya mensuplarının katıldığı bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Ziyarete TDP’nin Gaziantep ve Osmaniye başta olmak üzere çevre illerinin il başkanları ve yöneticileri de katıldı.

Sarıgül,” Biz doğalgazı, petrolü dışarıdan alıyoruz. Bu bahane diyelim. Peki ama buğdayı neden dışarıdan alıyoruz? Samanı Neden dışarıdan alıyoruz? Neden 19 yılda 120 milyar dolar tarım ithalatı yaptık? Bu parayı neden Kanada, ABD ve Hollanda gibi ülkelerin çiftçisine vermek yerine Türk çiftçisine, Gaziantep çiftçisine versek daha iyi değil miydi? Bunu yapsak güçlü ve zengin bir ülke olurduk. AVM’lere, betona yatırım yaptılar. Bizim 84 milyonun hakkını 84 kişiye yedirmememiz lazım” dedi.

GAZİ UNVANI BULUNAN GAZİANTEP’TE BULUNMAKTAN MUTLUYUM

TDP Başkanı Mustafa Sarıgül Gaziantep gibi bir şehirde, böyle güzel bir çatı altında basın mensupları ile bir araya gelmekten ve Gaziantep halkına seslenmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek “Dün 10 Kasım’dı. Öncelikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını sevgi, saygı ve özlemle anıyorum. Bugün Gazi unvanı bulunan Gaziantep’te bulunmaktan mutluyum. Kahramanlığın destanını yazmış Gazianteplileri sevgiyle kucaklıyorum. GGC’nin objektif tutumunun ülkemizdeki tüm kentlere örnek olmasını diliyorum. Ben iktidara geldiğim zaman mahalli basını tüm gücümle destekleyeceğim. Mahalli basın bulunduğu kentin tarih yazıcısıdır. Ulusal basında yer almayan haberleri detayıyla verir. Bu yüzden çok kıymetlidir. Biz de TDP olarak mahalli basınımıza gereken önemi şimdi nasıl veriyorsak, iktidarımızda da vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Mustafa Sarıgül, düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu:

 “Gaziantep sanayide, tarımda, yeme içme sektöründe ve daha pek çok konuda ülkemizin yıldız şehirlerinin başında gelmektedir. Buna rağmen Gaziantep’te yoksulluk var. Çelişkiler var. Bir taraftan eleman arayan, istihdam sağlayan fabrikalar var. Diğer tarafta ise iş arayan yurttaşlar, işsizlik ve fakirlik var. Siftah yapmadan dükkan kapatan esnaflar var. Her üç esnaf kardeşimden birisi bankalara ya da kredi kefalet kuruluşlarına borçlu. 10 gün önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı hanımefendi Gaziantep’te, 262 bin haneye yardım yaptıklarını övünerek ve gururla söyledi. Allah razı olsun. Ama 19 yıldır ülkeyi yönetiyorsunuz. Ama 262 bin haneye yardım yapmakla övünüyorsunuz. Keşke 62 haneye yardım yaptık. Yoksulluğu ve işsizliği yok ettik deseniz de biz de sizi kutlasak. Gaziantep göç alıyor. Suriyeli geliyor. Afganlı geliyor. Şimdi de Afrikalı çıkıp geliyor. Gaziantepli 500 bin kişiye nasıl baksın? Dolar almış başını gidiyor. Doğalgaza, elektriğe sürekli zam geliyor. Peki Gaziantepli sanayici nasıl büyüsün? Nasıl üretsin? Bu maliyetlerle nasıl kar etsin de istihdam artırsın? Biz doğalgazı, petrolü dışarıdan alıyoruz. Bu bahane diyelim. Peki ama buğdayı neden dışarıdan alıyoruz? Samanı Neden dışarıdan alıyoruz? Neden 19 yılda 120 milyar dolar tarım ithalatı yaptık? Bu parayı neden Kanada, ABD ve Hollanda gibi ülkelerin çiftçisine vermek yerine Türk çiftçisine, Gaziantep çiftçisine versek daha iyi değil miydi? Bunu yapsak güçlü ve zengin bir ülke olurduk. AVM’lere, betona yatırım yaptılar. Bizim 84 milyonun hakkını 84 kişiye yedirmememiz lazım. Tarım ürünü ithal edeceğinize çiftçiyi destekleseydiniz. Enerji üretene, yol yapana, hastane havaalanı yapana alım garantisi veriyorsunuz. Neden Gaziantep’in çiftçisine, Türk çiftçisine alım garantisi vermiyorsunuz? Tarım bizim petrolümüzdür. Desteklenmesi gerekir. Konya büyüklüğündeki Hollanda’dan tarım ürünü ithal eden bir Türkiye bizim hayalimiz ve hedefimiz değildir.

SİYASETTE SERTLİKTEN ŞİKAYETÇİYİZ

Siyasette sertlik ve seviyesizliğe karşıyız. Son günlerde partiler arasında kullanılan dili onaylamıyoruz. Hakaret ve özellikle de sinkaflı ifadelere karşıyız. Meclis gurup toplantıları adeta küfür arenası oldu. Bizim eleştirirken bile sansürlediğimiz sözleri, parti genel başkanları çekinmeden kullanıyor. Bizim dilimiz bu değildir. Siyaset husumet sanatı değildir. Tahammül etme sanatıdır. Camide, kışlada, okulda siyaset yapmak bizim çizgimiz değil. Siyaset çizgileri farklı olabilir. Ama vicdan, saygı ve merhamet ve vatan sevgisi çizgisi ortak olmalı. Partiler kendi gündemlerini değil halkın gündemlerini sahiplenmeli. Halkın gündemi neyse bizim gündemimiz odur. Biz önce güven ortamını sağlayacağız. Ekonomiden tutun eğitime kadar her alanda güven ortamı yaratıp, hak eden her sektörü destekleyeceğiz. Bu ülkeyi dünyanın en güçlü ülkelerinden birisi haline getireceğiz. Bu ülkede sadece 84 kişinin değil, işçiden memura, öğrenciden esnafa ve emekliye kadar 84 milyonun yüzünü güldüreceğiz. Biz bu ülkeyi huzura kavuşturacağız.

TDP’NİN ANA FİKRİ TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE

Türkiye Değişim Partisi’nin ana fikri tam bağımsız Türkiye’dir. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin demokrasisine kimsenin müdahale etmesine asla izin vermeyiz. ABD Başkanı bir konuşmasında Türkiye’deki muhalefet partilerine destek vermek gerektiğini söyledi. İfadesi aynen böyleydi. Bizim partimizden başka bu konunun üzerine giden olmadı. Bu konunun üzerine yoğun bir şekilde gittim ve gitmeye devam ediyorum. ABD Başkanı bilmelidir ki Türkiye’nin demokrasisine kendileri değil hiç kimse müdahale edemez. Bizler bu kadar emek harcarken yarın iktidara geldiğimizde ABD destekledi gibi bir şaibeyi biz parti olarak kaldıramayız. Her yerde bunu söylüyoruz; ne Amerika Birleşik Devletleri ne Avrupa Birliği Türkiye’nin demokrasisine müdahale edemez. Seçimle gelen iktidar seçimle de gider. Demokrasi bu nedenle vardır. Herkes bilsin ki Türkiye demokrasisine kimse diş geçiremez. Diğer muhalefet partileri Amerika’dan neden korkuyorlar, neden bu konuda başkaldırmıyorlar Biz Amerika’dan da Avrupa Birliği’nden de korkmayız.

GAZİANTEP YEREL MEDYASINI TAKİP EDİYORUZ

Medyayı ama özellikle ve öncelikle yerel medyayı yakından takip eden ve önemseyen bir partiyiz. Yerel siyasetten geliyor olmamın verdiği bir gelenek bu. TDP ülkemizde “Yerel Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı” bulunan tek partidir. Gaziantep medyasını da yakından takip ediyoruz. Öncelikle kongreden yeni çıkan ve seçilen GGC Başkanı İbrahim Ay ve yönetimini tebrik ediyor, yeni dönemlerinde başarılar diliyorum. Gazeteleri, TV’leri, radyoları ve internet medyası ile yüzün üzerinde medya organına, yüzlerce medya çalışanına ev sahipliği yapan Gaziantep’te, Gazeteciler Cemiyeti gibi başarılı bir kurumun çatısı altında basın toplantısı düzenlemek bize mutluluk veriyor. Bu çatı altındaki basın mensubu kardeşlerime sevgilerimi sunuyor ve onlar aracılığı ile Gaziantep halkına seslenmekten sevinç duyuyorum.

GAZİANTEP’İN IŞIĞINI YAKACAĞIZ

Gaziantep’in, sanayiden tarıma, gastronomiden turizme pek çok alanda çok büyük potansiyeli var. Biz bu potansiyeli kullanacağız. Gaziantep’in desteğe ihtiyacı var. Hangi konularda destek gerektiğini iyi biliyoruz. İktidara geldiğimiz zaman Gaziantep’in ışığını yakacağız. Daha çok aydınlatan, parlayan bir yıldız yapacağız. TDP iktidarı bunu sağlayacak. Büyük bir yolculuğa çıktık. Hedeflerimiz var. Birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin yuvası olacağız. Siyaset ve etnik kökenle ayırmayacağız. Vicdanla, merhametle, siyasetimizle milletimizin ortak noktası olacağız. Bu duygularla GGC Başkanımıza, yönetimine ve tek tek hepinize teşekkür ediyorum”

GGC BAŞKANI AY “TÜM PARTİLERE EŞİT MESAFEDEYİZ”

Ziyarete ev sahipliği yapan GGC Başkanı İbrahim Ay ise yaptığı konuşmada, “Bugün Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Sarıgül ve il başkanlarını cemiyetimizde ağırlıyoruz. Ülkemizin pek çok parti genel başkanını, hükümet üyelerini, STK başkanlarını bu çatı altında ağırlarken yaşadığımız görev bilincinin aynısını Sayın Sarıgül ve ekibi için de hissediyoruz. GGC olarak, bu ülkenin dördüncü kuvveti olan basının, Gaziantep temsilcileri olarak bütün siyasi görüş ve partilere aynı mesafede durmak, tüm partilerimizin medyada eşit yer almalarını sağlamak, 1969 yılında kurulan cemiyetimizin misyonuna ait önemli bir parçadır. GGC Gaziantep’in 52 yıllık geçmişi olan en önemli STK’larından birisidir. 24 günlük gazetesi, 14 radyosu, 6 TV’si, 30’un üzerinde internet medya organı ve ulusal ajansların temsilciliklerine sahip büyük bir aileyiz. 224 üyesi olan bir cemiyetiz. Bölgenin en fazla sarı basın kartı sahibi üyeye sahip medya STK’sıyız. Gaziantepspor’a büyük emekler veren, kulüp doktorumuz Yusuf Bozfırat’ın oğlu Fırat Bozfırat TDP’de Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Yönetiminde Gaziantep’in üst düzeyde temsil edildiği Türkiye Değişim Partisini, Genel Başkan düzeyinde, cemiyetimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyor ve çıktıkları yolda ülkemiz adına hayırlı işlere imza atmaları temennisiyle başarılar diliyorum” dedi.

BAŞKAN AY, MERHUM TUZCU’NU KİTABINI ARMAĞAN ETTİ

Konuşmasının ardından basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Sarıgül, GGC binasının tüm bölümlerini de gezmeyi ihmal etmedi. Bu sırada masa üzerinde duran merhum gazeteci Aykut Tuzcu’nun yazdığı bir kitabı inceleyen Sarıgül’e bu kitap, GGC Başkanı Ay tarafından armağan edildi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

ÇAMLIK ANADOLU LİSESİ’NDE 10 KASIM ETKİNLİĞİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.