DOLAR

32,3937$% 0.2

EURO

35,0640% -0.08

STERLİN

41,0785£% 0.42

GRAM ALTIN

2.324,48%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.022,00%0,69

TAM ALTIN

16.188,00%1,43

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.075,55%-0,05

BİTCOİN

2272172฿%-0.62295

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

HAVALİMANINDA 9 SAATLİK ESARET

15 Kasım’da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkarak, Gaziantep Havalimanına inmesi gereken özel bir havayoluna ait uçak olumsuz hava koşulları nedeniyle Kayseri Havalimanına inmek zorunda kaldı. 100’ün üzerinde  yolcusu bulunan uçağın Kayseri’ye inmesi ile birlikte yolcular havalimanında yaklaşık 9 saat süren esareti yaşadı.

Uçuş yaptıkları havayolu şirketinden Kayseri Havalimanına iniş gerçekleştikten sonra havayolu şirketinden hiçbir yetkilinin kendileri ile irtibata geçmediğini, konaklama, yemek, su ihtiyaçlarının karşılanmadığını ve saatlerce havalimanı içerisinde soğukta bekletildiklerini belirten yolcular,” İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından kalkan uçağımız olumsuz hava koşulları nedeniyle Gaziantep’e inemedi ve en uygun havalimanı olarak Kayseri’ye indi. İnişimizin ardından Havalimanında ne bir yetkili, ne de uçuş yaptığımız havayolu şirketinden bir görevli ile irtibat kuramadık. Yolcular arasında çocuklar, sağlık durumu iyi olmayan insanlar vardı. Saatlerce soğukta, aç susuz beklemek zorunda kaldık” dediler.

Seyahat bileti alındıktan sonra yolcunun bir takım haklarının olduğunu ve uçuşu gerçekleştirecek havayolu şirketinin bu sözleşmeye uygun olarak hareket etmesi gerektiğini ifade eden yolcular,” Kayseri Havalimanında bir süre bekledikten sonra havayolu şirketi yetkililerini ve Havalimanında bulunan temsilcilerini aradık ama hiçbir cevap alamadık. Havalimanında bayılan yolcular oldu, sağlık görevlileri gelip müdahale etti. Zaman zaman yanımıza gelen Havalimanı görevlileri ile yolcular arasında tartışmalar yaşandı. Tüm bunlara rağmen bir çözüm üretilemedi. Oysa, uçuş yapan yolcunun biletini aldıktan sonra bir takım hakları var ve Havayolu şirketinin bu sorumluluğunu yerine getirmesi gerekiyordu” diye konuştular.

YAŞADIKLARINI TUTANAK ALTINA ALDILAR

Kayseri Havalimanına indikten sonra uçak personelinin kendilerine hiçbir açıklama yapmadan alandan ayrıldığını ifade eden aynı uçakta yolculuk yapan Avukat İbrahim Mustafa Tuncel, “Yolcular burada beklerken, uçak personeli hiç kimseye bir açıklama yapmadan otele yatmaya gitti. İnsanlar burada aç susuz, çocuklar, yaşlılar, hasta olanlar perişan oldu. Ama hiçbir yetkili gelip durum hakkında ne bir bilgilendirme yaptı, ne de yolcularla ilgilendi” dedi.

Yaşadıklarını 9 saat mahsur kaldıkları Kayseri Havalimanında tutanak altına aldıklarını ve tüm yolcuların bu tutanağın altına imza attığını belirten Avukat İbrahim Mustafa Tuncel,” 15 Kasım 2022 tarihi saat 23.10’da  İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkıp Gaziantep’e gelecek olan uçak olumsuz hava koşulları nedeniyle Kayseri’ye iniş yapmak zorunda kaldı. Oysa bizim uçuşumuzdan yarım saat önce başka bir uçak Gaziantep’e iniş yaptı. Olabilir, şartlar ağırlaşabilir ve uçak başka bir havalimanına yönlendirilebilir, buna kimsenin bir şey dediği yok. Ancak Kayseri’ye indikten sonra ne bir havalimanı yetkilisi ne de havayolu şirketinden bir kişi gelip yolcularla ilgilenmedi.

Uçağın ne zaman Gaziantep’e hareket edeceği konusunda kimse hiçbir bilgi vermedi. Aralarında çocukların, yaşlıların ve sağlık durumu iyi olmayanların da bulunduğu yolcular Havalimanında soğukta, aç susuz saatlerce beklemek zorunda kaldı. Bazı yolcular rahatsızlandı, baygınlık geçirenler oldu ve bunlara sağlık görevlileri müdahale etti. Oysa Uçuş yaptığınız Havayolu şirketinden bileti aldığınız anda bazı haklarınız var ve Havayolu şirketlerinin sorumluluklarını (Konaklama, yeme, içme) yerine getirmesi gerekiyor. Bunların hiçbir olmadığı gibi bir muhattap dahi bulamadık. Tüm yaşadıklarımızı Kayseri Havalimanında tutanak altına aldık ve yolcuların tamamı bu tutanağı imzaladı. Yasal yollarla haklarımızı arayacağız” diye konuştu.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından 15 Kasım’da saat 23.10’da kalkan uçak olumsuz hava koşulları nedeniyle önce Kayseri’ye indi, yolcular  9 saat havalimanında bekleyerek 16 Kasım’da sabah saat 09.00 saatlerinde ancak  Gaziantep’e gelebildi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

KATİL ZANLISI KOCA YAKALANDI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.