Categories: Yaşam

AK PARTİ GAZİANTEP’TEN MALAZGİRT ÇIKARMASI

AK Parti Gaziantep Teşkilatları Malazgirt zaferinin 953. yıl dönümü nedeniyle 27 otobüsle Gaziantep’ten Ahlat’a çıkarma yaptı.

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığının organizasyonu ile; il-ilçeler üç kademe teşkilat mensupları, Malazgirt Zaferi’nin 953. yılı kapsamında Bitlis’te Ahlat Etkinlik Alanı Programı’na 9 ilçeden 27 otobüs ile katılım sağladı.

GURURLU VE ÇOŞKULU YOLCULUK

İl-ilçeler üç kademe teşkilat mensupları ile birlikte Ahlat programlarında yer alan AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu gerçekleştirdiği açıklamada, “Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Sultan Alparslan’ın cesareti ve azmiyle kazandığımız bu zafer, Anadolu’nun kapılarını bizlere sonsuza dek açmış, milletimizin varoluş mücadelesinde önemli bir adım olmuştur. Bizler de bu zaferin 953. yıl dönümünde il-ilçeler üç kademe teşkilat mensuplarımızın bulunduğu 27 otobüsümüz ile çoşku ve gururla kutlama yolculuğuna doğru çıktık” dedi.

“MALAZGİRT RUHUNU YAŞATACAĞIZ”

‘Malazgirt, sadece bir zafer değil, aynı zamanda bir medeniyetin doğuşunun müjdecisidir’ diyen İl Başkanı Fedaioğlu, “Bu kutlu ve büyük zafer, Anadolu’nun Türk yurdu olmasının temellerini atmış, milletimizin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini pekiştirmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi; ‘Ahlat Anadolu’da okun ilk düştüğü yerlerden ocağın ve otağın kurulduğu ilk yerlerdendir. Bin yıl öncesinden bugüne kurulan bir iman, kültür ve medeniyet köprüsüdür.

Burası Anadolu’daki tarihin yazılmasında daima pergelin sabit olduğu yerdir. Bin yıldır bu toprakların sanat eserine dönüşerek taşa ve toprağa işlediği hafıza devletimizin ve milletimizin hafızasıdır. Türkiye sadece mevcut nüfusundan ibaret değildir. Türkiye’nin nüfus varlığı sayılamayacak kadar güçlüdür.’ Bizlere de düşen görev, Malazgirt ruhunu yaşatmaktır. Malazgirt ruhunu yaşatmak, ecdadımıza olan borcumuzdur. Bu ruhla, birlik ve beraberlik içinde, ülkemizin her alanda daha da güçlenmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz için canla başla çalışacak ve ecdadımızdan aldığımız şanlı mirasımızı ilelebet arttırarak güçlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Fedaioğlu, “Tarihimizdeki bu şanlı günün yıl dönümünde, başta Sultan Alparslan ve kahraman ordusunu rahmet ve minnetle anıyor; bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm milletimizin Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, bu anlamlı günde birlik ve beraberlik içinde nice zaferler yaşamamızı temenni ediyorum” cümleleri ile sözlerini noktaladı.

HABER MERKEZİ

Recent Posts

SGK’DAN VATANDAŞA GSS BORÇ KISKACI!

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) son dönemde vatandaşa yönelik uyguladığı GSS…

8 saat ago

KAYNA SABUN VE PEKMEZ MÜZESİ AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek kente kazandırılan Kayna Sabun ve Pekmez Müzesi, GastroAntep Kültür…

8 saat ago

TAHMAZOĞLU, MEVLİD GECESİNİ KUTLADI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Peygamber Efendimizin doğum yıldönümü olan Mevlid Gecesi'nin İslam aleminin birlik…

8 saat ago

GASTROANTEP KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroAntep Kültür Yolu Festivali…

8 saat ago

GAZİANTEP’İN DÜNYAYA SÖYLEYECEĞİ BAŞKA BİR SÖZÜ VAR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroAntep Kültür Yolu Festivali…

1 gün ago

DOĞAN, KÜLTÜR ŞEHRİ NİZİP İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Altın Koza Flim Festivali kapsamında Nizip’te gösterimi yapılan 'Mutlu Aile Defteri' filminin açık gösterimine çok…

1 gün ago