DOLAR

32,4945$% -0.15

EURO

34,9468% 0.26

STERLİN

40,7669£% 0.35

GRAM ALTIN

2.436,92%0,58

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%0,00

TAM ALTIN

16.188,00%0,13

ONS

2.333,65%0,78

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2063966฿%-2.22038

a
alan18-kopya

AKTOPRAKLI ÖĞRENCİLER PORTEKİZ’E GİTTİ

Aktoprak Anadolu Lisesi Eva isimli Erasmus+ projesinin dördüncü hareketliliğini Portekiz’’de gerçekleştirdi. Almanya, Estonya , Bulgaristan , Fransa ve mihmandar olarak  Portekiz’den katılımcıların olduğu projede  Gaziantep kültürü tanıtıldı.

Erasmus+ Projesi kapsamında Aktoprak Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ve Portekiz, Almanya, Estonya, Bulgaristan ve Fransa’dan okullarında katılımcı olduğu Eva isimli proje kapsamında Gaziantep Aktoprak LAnadolu Lisesi Proje Koordinatörü Ertuğrul Sıvakcıgil ve beraberindeki heyet Portekiz’e gitti.

Portekiz’de gerçekleştirilen etkinliklerle gerek Anadolu gerekse Gaziantep kültürü tanıtıldı. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Aktoprak Anadolu Lisesi Proje Koordinatörü Ertuğrul Sıvakcıgil “Proje kapsamında  Anadolu kültürünün incelikleri Portekiz’de yaşatılmaya çalışıldı. Portekiz’in Resende şehrinde dopdolu bir hafta geçirildi. Hafta boyunca proje paydaşlarının kendi ülkelerindeki göçmen meselesi üzerine çekilen kısa filmler izlendi. Filmler sayesinde katılımcılar, göçmen ve mülteci meselesine farklı ülkelerin gözünden bakabilme fırsatı buldu. Ülkemiz adına Aktoprak Anadolu Lisesi, öğrenci ve öğretmen işbirliği ile çekilen kısa film, projenin diğer paydaşları tarafından ilgiyle izlendi. Gaziantep’in tanıtımı üzerinden ülkemizin kültür motiflerini de tanıtmış oldu. Üstlendiğimiz bu tür projelerin kültürlerin tanıtılmasında, kaynaşmasında ve Dünya üzerinde kardeşçe yaşamak adına önemli rol oynadığına inanıyoruz. Ülkemiz adına Aktoprak Anadolu Lisesi tarafından çekilen kısa film üzerinden Türkiye’nin mülteci ve göçmen konularında yalnız bırakıldığı mesajı verildi. Ayrıca proje paydaşlarıyla yaptıkları çalıştaylarda sığınmacı konusunda yalnız kalan ülkemiz dile getirildi. Projenin kapanış günü Portekiz’de Gaziantep’imize ait geleneksel oyunlar ve yöresel yemekler sergilendi ve sunumlar yapılarak hareketlilik sonlandırıldı” dedi. 

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

100. YILA ÖZEL SERGİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.