DOLAR

32,3893$% 0.21

EURO

35,0907% -0.03

STERLİN

41,0678£% 0.38

GRAM ALTIN

2.325,26%0,26

ÇEYREK ALTIN

4.032,00%0,81

TAM ALTIN

16.234,00%1,59

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.093,20%0,15

BİTCOİN

2280263฿%-0.52215

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

“AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Valiliği himayelerinde başlatılan ‘Gönül Akademisi Projesi’ kapsamında, Bilim Şehitkamil’de eğitim gören öğrencileri ziyaret etti.

Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Amacımız, çocuklarımızda farkındalık oluşturup, ilgi alanlarını belirleyip, ona göre eğitimlerine yön vermelerini sağlamak” dedi.

Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan ‘Gönül Akademisi Projesi’ kapsamında Nezihe Osman Atay Ortaokulu öğrencileri, Bilim Şehitkamil’i ziyaret etti. Öğrenciler; teknoloji atölyesi, doğa bilimleri atölyesi, uzay ve havacılık atölyesi, matematik atölyesi ve tasarım atölyelerinde eğitim gördüler. Teknoloji Atölyesinde ‘Gece Lambamı Tasarlıyorum’, Tasarım Atölyesinde ‘Minyatür’, Uzay ve Havacılık Atölyesinde ‘Uydu Tasarımı’, Doğa Bilimleri Atölyesinde ‘Duyu’, Matematik Atölyesinde ‘Grafiklerimi Oluşturuyorum’ projelerine katılan öğrenciler, kendi tasarımlarını oluşturdular.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Bilim Şehitkamil’de eğitim gören öğrencileri ziyaret ederek, çalışmalarını inceledi. Teknoloji Atölyesinde ‘Gece Lambamı Tasarlıyorum’ projesine de katılan Başkan Fadıloğlu, öğrencilerle birlikte tasarım çalışması yaptı. Öğrencilerle sohbet eden Başkan Fadıloğlu, öğrencilere akademik kariyerleriyle ilgili tavsiyelerde bulundu. Program sonunda Başkan Fadıloğlu, öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

YALNIZCA TEORİK DEĞİL, UYGULAMALI OLMASI BİZİ ZİYADESİYLE MUTLU EDİYOR

Ziyaretin ardından kısa bir değerlendirmede bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şunları söyledi:

“Valiliğimiz nezdinde başlatmış olduğumuz Gönül Akademisi Projesi çalışmalarına bugün Bilim Şehitkamil’de devam ediyoruz. Özellikle seçilmiş mahallelerimizden çocuklarımız buraya getiriliyor, Bilim Şehitkamil’de eğitime tabi tutuluyorlar. Şu anda gezmiş olduğumuz 5 ayrı sınıfta ‘yaşayarak öğrenme’ metoduyla çocuklarımıza eğitim veriliyor. Aslında Bilim Şehitkamil, belirli bir sınavdan geçtikten sonra, 3 yıllık bir eğitim programına dayanan bir çalışma. Fakat bunun dışında da 5 tane atölyeden oluşan bu şekildeki laboratuvarlarda okullardan çocuklarımız getirilip, günübirlik eğitimler veriliyor. Bu eğitimlerin yalnızca teorik eğitim olarak değil, uygulamalı eğitime dönüyor olması da bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Ben bu konuda emek veren tüm hocalarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Amacımız, burada çocuklarımızda farkındalık oluşturup, ilgi alanlarını belirleyip, ona göre eğitimlerine yön vermelerini sağlamak. Bu konuda da çok şükür güzel bir yol alıyor arkadaşlarımız. Ben, tüm hocalarımızın nezdinde emek veren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

TUGAY ARAZİSİ YARGIDAN DÖNDÜ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.