DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

TAM ALTIN

16.908,00%-0,09

ONS

2.391,52%0,54

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2080539฿%4.94529

a
alan18-kopya

ATIK SU TESİSİ TAŞTI, OTOBANDA FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) atık su arıtma tesisindeki bazı pompalarda henüz belirlenemeyen bir nedenle arıza meydana geldi. Setlerin taşması sonucu, Tarsus-Adana- Gaziantep Otoyolu’nda (TAG) ulaşım durdu. Sızan atığın önünün kesilmesi için çalışmalar sürerken,  trafiğe kapatılan yolda atıklar arasında mahsur kalan bir tır sürücüsü  kurtarıldı.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ne ait atık havuzunda bulunan atık su arıtma tesisindeki setlerin taşması sonucu, Tarsus-Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Gaziantep batı ve kuzey gişeleri arasındaki bölümü su bastı.

Su birikintisi nedeniyle trafik kazalarının meydana geldiği, yolun bazı bölümlerinde su seviyesinin derinleştiği, bazı araçların da mahsur kaldığı iddia edildi.

Kazalar ve su birikintileri nedeniyle otoyolun Gaziantep bölümünde çift yönlü trafik durdu. Bölgeye atık su tesisindeki arızanın giderilmesi ve atığın önünü keserek yolun temizlenmesi için çok sayıda iş makinesi ile bölgede çalışma başlatıldı.

VALİ GÜL OLAY YERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Gaziantep Valisi Davut Gül, olay yerine gelerek incelemelerde bulunarak, atık havuzunun taşması nedeniyle olayın meydana geldiğini söyledi.

Otoyolda çok fazla çamur bulunduğunu, olayda bir tırın mahsur kaldığını, şoförünün sağ kurtarıldığını hatırlatan Vali Gül, “Arkadaşlarımız yolu açmak için çalışmalara devam ediyor. Yine bildiğimiz kadarıyla bir araç takla atmış, içerisindeki 4 kişi yaralı olarak hastaneye götürülmüş. Bunun dışında bize ulaşan herhangi bir mahsur kalan ya da hayatını kaybeden vatandaşımız yok. Çok büyük geçmiş olsun. Tüm kurumlar el birliğiyle bu süreci şu anda koordineli şekilde çözmeye, aşmaya çalışıyor. 1-2 saate olay tam anlamıyla açıklığa kavuşacak ” dedi.

Vali Davut Gül, atık suyun kimyasal özelliğinin bulunmadığını sözlerine ekledi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

GTB TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI 

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.