DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

TAM ALTIN

16.908,00%-0,09

ONS

2.391,52%0,54

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2079973฿%3.15112

a
alan18-kopya

AVM’DE AÇTIĞI ÇOCUK KÜTÜPHANESİYLE YENİ BİR İLKE İMZA ATTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez bir AVM’de çocuk kütüphanesi açıldı. 12 bin kitabın okuyucuyla buluştuğu SANKO Park AVM Mehmet Akif Ersoy Çocuk Kütüphanesi, uzman kütüphanecilerce incelendi, tam not aldı. Başkan Fatma Şahin, AVM’de açılan çocuk kütüphanesiyle Türkiye’ye ve dünyaya örnek olduklarını söyledi.

Türkiye’nin ilk “Uygulamalı Çocuk Kütüphanelerini” kuran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu alandaki ağını giderek genişletiyor. SANKO Park AVM iş birliğinde Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep Valiliği’nin destekleriyle kurulan SANKO Park AVM Mehmet Akif Ersoy Çocuk Kütüphanesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Çocuklara eğlenerek okuma alışkanlığı kazandıracak, nitelikli boş zamanlarını verimli hale getirecek çocuk kütüphanesi, uzman kütüphaneciler tarafından incelendi ve envantere dahil edilen kitaplar beğeniyle karşılandı. Böylelikle kütüphanede çocukların yaşlarına, psikolojik ve bilişsel durumlarına, duyusal, duygusal ve kişisel gelişimlerine uygun olarak seçilmiş 12 bin kitap daha kentin arşivinde yerini aldı. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi olarak yine bir ilke imza attıklarını ifade ederek, “AVM’de ilk çocuk kütüphanemizi açtık. Türkiye’ye, bütün dünyaya örnek olduk” dedi.

Kütüphane açılışında Gaziantep Valisi Davut Gül ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Konukoğlu, Gaziantep AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım’ın yer aldığı protokol açılış sonrası, kütüphaneyi gezdi.

Müzik, drama, resim, mozaik, P4C (felsefe), masal atölyelerinin bulunduğu kütüphanede yarım saat aralıklarla masal anlatımı yapılacak. Öte yandan yazar-çocuk buluşmaları, ebeveyn-çocuk günleri gerçekleştirilecek.

ŞAHİN: ÇOCUKLARIMIZA TEMELDEN OKUMA ALIŞKANLIĞINI KAZANDIRMAMIZ GEREKİYOR

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın AVM’lerde kütüphanelerin açılmasının iyi olacağını ifade etmesinin ardından harekete geçtiklerini belirterek, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de bir ilke imza atarak AVM’de kütüphanemizi açtık. Bu iş imkan ve fırsat meselesidir. Şehrimiz sanayi şehri, kültür şehri, gastronomi şehri oldu. Artık şehrimiz eğitim ve bilim şehri unvanını da layıkıyla taşıyor. O yüzden eğitim ve spor şehri imajını şehre kazandıran ve emeği geçen herkesin bu şehirde çok özel bir yeri var. Gaziantep Modeli’ni yeni bir örneğiyle bir kez ortaya koyduk. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak artık, ‘Çocuk dostu bir kent olacağız’ diyoruz. Biz aile dostu ve insan dostu bir kent olacağız. Çocuklarımıza temelden okuma alışkanlığını kazandırmamız lazım. Daha doğarken biz, ‘hoş geldin minik hemşerim’ diyoruz. Daha anne karnındayken her anneye günde birer bardak süt veriyoruz. ‘Ben okuyorum Gaziantep okuyor’ kapsamında çocuk kütüphanelerimizi çoğaltmamız gerekiyor. Uygulamalı çocuk kütüphanesi sayılarının üzerine koymamız lazım. Bugün bütün Türkiye’ye, bütün dünyaya örnek olduk. Önder olmak, lider olmak Gaziantep’in torunlarına yakışır. Bizim medeniyetimiz ‘oku’ diyor. O yüzden buna göre hareket edeceğiz. Ama bir taraftan da okuduklarımızdan ders çıkararak iyi insan olacağız” diye konuştu.

GÜL: YENİ HEDEFİMİZ KÜTÜPHANELER ŞEHRİ OLMAK

Gaziantep Valisi Davut Gül ise şunları söyledi: “Güzel bir açılış için bir araya geldik. Büyükşehir Belediyesi ile SANKO Holding’in ortaklığında AVM’nin içerisinde çocuk kütüphanesi hizmete alındı. Bu açılış Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyor. Gaziantep ilklerin şehri. Gaziantep birçok şeyin yanı sıra aynı zamanda müze şehri. 30’u aşkın müzeye ev sahipliği yapıyor. Kültür sanatta iddialı bir şehiriz. 4 tane üniversiteyi şehir olarak bünyemizde bulunduruyoruz. Sınıf başına düşen öğrenci miktarımıza da baktığımızda her gün daha iyiye gidiyor. Yeni hedefimiz kütüphaneler şehri olmak.”

KONUKOĞLU, KÜTÜPHANENİN ÇOCUKLARA HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Konukoğlu da SANKO Park olarak bir ilke daha imza attıklarını dile getirerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün, çocuk kütüphanesini açan ilk AVM olduk. İlkleri gerçekleştirme de olan başarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. SANKO Park AVM iş birliğinde Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep Valiliği’nin destekleriyle kurulan SANKO Park AVM Mehmet Akif Ersoy Çocuk Kütüphanesi’nin çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

ANKA’DAN BAŞARILI OPERASYON

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.