DOLAR

32,5526$% -0.01

EURO

34,9329% 0.16

STERLİN

40,7700£% 0.35

GRAM ALTIN

2.437,21%0,60

ÇEYREK ALTIN

4.063,00%-0,27

TAM ALTIN

16.227,00%-0,11

ONS

2.327,85%0,53

BİST100

9.741,70%0,20

BİTCOİN

2062046฿%-4.4742

a
alan18-kopya

“BAĞ-KUR VE SSK EMEKLİ MAAŞLARINI ASGARİ ÜCRET KADAR YAPIN”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gaziantep ziyareti kapsamında Nizip ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Nizip Hal meydanında toplanan kalabalığa hitap eden Akşener, “Dün asgari ücret açıklandı. Daha da iyi olabilirdi ama bizlerin sizlerden aldığımız bilgiler ışığında, iyi kötü sesiniz duyuldu, böyle bir açıklama yapıldı. Bin 500’e emekli maaşı olmaz, 2 bin 500’e de olmaz. BAĞ-KUR ve SSK emekli maaşlarının tümünü eşit şekilde asgari ücret kadar yapın ağalar” dedi.

Meral Akşener, esnafın sorunlarını dinlemek için gittiği Nizip’te vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Akşener, “Dün asgari ücret açıklandı. Daha da iyi olabilirdi ama bizlerin sizlerden aldığımız bilgiler ışığında, iyi kötü sesiniz duyuldu, böyle bir açıklama yapıldı. Bin 500’e emekli maaşı olmaz, 2 bin 500’e de olmaz. BAĞ-KUR ve SSK emekli maaşlarının tümünü, eşit şekilde asgari ücret kadar yapın ağalar” diye konuştu.

Akşener’e dert yanan kanser hastası bir kadın, “Ben kanserim, iyileşmek istiyorum, yurt dışında tedavi olmak istiyorum. Benim de hakkım” dedi. Akşener, “Bir taraftan ‘Ben kanserim’, iyileşmek isteyen genç evladımız, ‘Beni de gönderin yurt dışına tedavi olayım’ diyen genç evladımız, diğer tarafta 500 milyon dolarlık çakı. Bir tarafta işsiz kalmış, sabah babasından para almamak için gece uyumayan genç delikanlılarımız, yoksulluğun dibine vurduğu bir Türkiye’de ‘İtibarı kenara koyup tutumluluk yapamayız’ diyen bir anlayış” diye karşılık verdi.

“BU DÜZENİ BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ”

“Dün bir arkadaşımız, ‘Eskiden ekmek aslanın midesindeydi; şimdi mide de yok, çünkü aslan da aç’ dedi. Bu harabe düzeni birlikte değiştireceğiz. Biz, demokrasiyle, helal oylarınızla sandıkta birlikte değiştireceğiz” diyen Akşener, şöyle konuştu:

“Saha çalışmaları sırasında hiçbir zaman iktidar partisini yermedim, kendi partimi de övmedim. Amacım esnaflara, işsiz gençlerimize, tencere kaynatmakta zorlanan annelere, emeklilere, işçiye, yoksulluk sınırına düşmüş asgari ücretliye ve çiftçiye dikkat çekmektir. Sizlerden aldığım talepleri, eleştirilerinizi, ürettiğiniz çözümleri kamuoyuna mal ettik. Uzun bir zamandır şuculuk, buculuk üzerinden oy veriyorsunuz. Sizi ilgilendirmeyen, sizin derdinizi çözmeyen birçok kutuplaştırma dili üzerinden oy veriliyor ve sonuç itibariyle seçimden seçime hatırınız soruluyor. El alemin çocukları beş maaş alırken, ne işe yaradığı belli olmayan danışmanlar beş maaş alırken senin çocuğun işsiz geziyor. Haram zıkkım olsun. Bu, milletin sesi olma gayemizden dehşet rahatsızlık var. Sizin sesiniz yükseldiği zaman ağaların rahatı bozuluyor.

BEDAVA GÜBRE VERİN

Çiftçinin, akaryakıt, gübre ve yan giderlere gelen fahiş zamlardan dolayı toprağını ekemediği için isyanlarda. Bu insanlar ne yapsın, iktidara sesleniyorum, birinci aşama geçti ama ekinler toprağı çatlatma durumundayken bedava gübre verin çiftçiye, en azından ikincisini atsınlar. Bir tarafta “ekin alamıyorum” diye isyan eden Nizipli Mustafa Kemal kardeşim, diğer tarafta saraydan tarım politikası belirleyen, çiftçinin hakkını ithalata ve dövize yediren sayın Erdoğan ya bu sesi duyacaksın, ya da sandığı getireceksin; tüm dertleri biz çözeceğiz!”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

DİKKAT! BU YOLLAR TRAFİĞE KAPALI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.