Categories: Yaşam

BAŞKAN YILMAZ: “ARTIK YALNIZ DEĞİLSİNİZ”

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, kent genelindeki yaklaşık 75 bin emekliyi temsil eden dernek başkanlarıyla buluştu; sorun, talep ve önerilerini dinledi. Emeklilerin açlığa mahkûm edildiğini belirten Başkan Yılmaz, “Artık siz yalnız değilsiniz. Söz verdik, hep yanınızda olacağız.” dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcilerini, CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu ile birlikte ağırladı. CHP Gaziantep İl Başkanlığı’nda gerçekleşen buluşmada Başkan Yılmaz ile Başkan Reisoğlu, emeklilerin sorunlarını dinlediler ve çözüm noktasında yapılacaklarını anlattılar.

ULU ÇINARLARIMIZ HUZURLA DEĞİL, YOKLUKLA YAŞIYOR

Başkan Yılmaz, yaklaşık 18 emekli STK temsilcisini tek tek dinledi. Şehitkamil Belediyesi tarafından çözülebilecek sorunları not alan Yılmaz, emeklilerin sorunlarının çözümüne öncelik vereceklerini vurguladı. Başkan Yılmaz, emeklilerin açlık sınırının bile altında yaşam mücadelesi verdiklerini ifade ederek, “Maalesef ulu çınarlarımız, emeklilerimiz, kaderine terk edildi. Yıllardır yalnız bırakıldılar. Bugün emeklilerimiz huzurla değil, yoklukla yaşıyor. Yaşam standartları çok düştü. Bu, en çok bizlerin ağrına gidiyor.” diye konuştu.

EMEKLİHANE 2 YAKIN ZAMANDA AÇILIYOR

Göreve geldikleri ilk günden itibaren emeklilere yönelik çalışma yürüttüklerini dile getiren Başkan Umut Yılmaz, “Değerli büyüklerim, sizlerin başımızın üstünde yeriniz var. Yaşadığınız sorunları biliyoruz. Çözümü için de elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalıştığımızdan hiç şüpheniz olmasın. Projelerimizin ilk ayağında ilk Emeklihane’mizi sizlerin hizmetine sunduk. Şimdi ikinciyi açmaya hazırlanırken, hemen her mahallede sizlerin hizmetine sunacağımızı paylaşalım. Gerçekten çok nitelikli mekânlar. Emeklilerimiz evden çıktığı zaman “Emeklihane’ye gideyim.” diyecek.” ifadelerini kullandı.

HER ZAMAN YANINIZDA OLACAĞIZ

Yılmaz, emeklilerle belirli periyotlarda buluşma günleri düzenleyeceklerini kaydederek “Ne yaparsak yapalım, asla hakkınızı ödeyemeyiz. Söz verdik, yapacağız. Her zaman yanınızda olacağız.” dedi.

İKTİDAR, YILLARCA BİZLERİ UNUTTU VE YOK SAYDI

Başkan Yılmaz’a yaşadıkları sorunları anlatan emekliler, Umut Yılmaz’ı yanlarında hissettiklerini belirterek, “Hangi kapıyı çalsak, derdimizi anlatmaya çalışsak dikkate almadılar. İktidar, yıllarca bizleri unuttu ve yok saydı. Sorunlarımızın çözümü noktasında tek umudumuz sizsiniz.” şeklinde konuştular.

EMEKLİLER, AÇLIĞA VE SEFALETE MAHKÛM BIRAKILDI

CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu da emeklilerin AKP iktidarında açlığa ve sefalete mahkûm bırakıldığını söyledi. Reisoğlu, sorunların çözüme kavuşturulması için CHP Genel Merkezi nezdinde çalışmalar yürütüldüğünü ifade ederek, hep birlikte daha iyi yaşam standartlarına kavuşacaklarını aktardı.

HABER MERKEZİ

Recent Posts

KONUKOĞLU AİLESİ VERGİ REKORTMENLERİ LİSTESİNDE

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı 2023 vergilendirme dönemine ilişkin yıllık gelir vergisi ve kurumlar…

2 saat ago

KAYBEDEN SEKTÖRLER İÇİN ‘PARTNER ÜLKE’ FORMÜLÜ

Artan işçilik maliyetleri yüzünden Türkiye’nin emek yoğun sektörlerdeki gücünü kaybetmeye başladığına ve gerekli önlemler alınmadığı…

2 saat ago

YILMAZ’DAN ANTEPFISTIĞINA ÖNEMLİ ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Antepfıstığında yaşanan sorunlara ilişkin çözüm önerileri ile dikkat çeken Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, kentin…

2 saat ago

DOĞAN, MAHALLE ZİYARETLERİNDE

Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, merkez Mahalle Muhtarları'nı ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. İlk…

6 saat ago

30 AĞUSTOS EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR KAHRAMANLIK DESTANIDIR

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Prof.…

6 saat ago

30 AĞUSTOS BAĞIMSIZLIK MÜCADELEMİZİN DÖNÜM NOKTASIDIR

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı…

6 saat ago