DOLAR

32,5186$% 0.19

EURO

34,5877% 0.06

STERLİN

40,4589£% 0.19

GRAM ALTIN

2.492,16%0,26

ÇEYREK ALTIN

4.265,00%0,05

TAM ALTIN

17.035,00%0,06

ONS

2.384,05%0,07

BİST100

9.548,09%-1,36

BİTCOİN

2071464฿%1.3326

a
alan18-kopya

“BAYRAMI BURUK KUTLUYORUZ”

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, bir mesaj yayımlayarak Kurban Bayramını kutladı.

İnşaat mühendisleri olarak sektörde yaşanan sorunların had safhaya ulaştığı bir dönemde Kurban Bayramını buruk bir şekilde kutladıklarını belirten İMO Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, “Kontrol altına alınamayan maliyetler, fiyat artışları, katlanarak artan enflasyon nedeniyle sektörde çarklar dönmemeye başladı. Ekonominin lokomotifi olan sektörümüzde işler iyice yavaşladı.Üyelerimiz inşaat malzemelerine gelen zamlardan dolayı maliyet hesabı yapamamakta, bu nedenle de geleceğini planlayamamaktadırlar. Kamuda ya da özel sektörde çalışan üyelerimizin de artan hayat pahalılığı nedeniyle alım gücü her geçen gün azalmaktadır. İnşaat mühendisleri arasında işsizlik artmakta, iş bulanlar da çok düşük ücretlerle çalışmak zorunda kalmaktadır. Bir yandan sektör de artan İşsizlik, düşük ücret, geçim sıkıntısı diğer yandan toplumda yaşanan meslektaşlarımıza, kadınlarımıza, avukatlarımıza, doktorlarımıza uygulanan şiddetler ve cinayetler içerisinde bayramı buruk kutluyoruz. Toplum olarak yönümüzü her zamankinden daha çok bilime ve tekniğe dönmek zorunda ve bilimi ve tekniğin ışığında toplumsal barışa ve kültüre hızla ulaşmak zorundayız. Halkımızın her zamankinden daha fazla bilimi ve tekniği halkın faydasına sunmaya çalışan mühendislere doktorlara avukatlara öğretmenlere ihtiyacı var.

Başkan Güçyetmez, şöyle devam etti: “Kültürümüzde  önemli bir yeri bulunan bayramlar, barış, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma gibi toplumsal barışımıza önemli katkı sunan özel günlerdir. Bu özel günleri anlamına uygun olarak kutlamalı, özellikle yardımlaşma ve dayanışmaya önem vererek bayram sevincinin geniş kitlelere yayılmasını sağlamalıyız. Ülkemize ve tüm insanlığa sağlık,huzur ve mutluluk getirmesi temennisiyle Kurban bayramını kutluyor, sevginin paylaşmanın umudun arttığı nice bayramlar diliyorum.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

SANKO OKULLARININ YÜZME BAŞARISI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.