DOLAR

32,5727$% 0.27

EURO

34,7517% -0.01

STERLİN

40,5060£% -0.28

GRAM ALTIN

2.490,34%0,25

ÇEYREK ALTIN

4.254,00%0,12

TAM ALTIN

16.941,00%0,13

ONS

2.374,09%-0,21

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

2053031฿%3.59711

a
alan18-kopya

BOZGEYİK’TEN, SERVİSÇİ ESNAFINA MÜJDE

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep ikinci sıra milletvekili adayı Mustafa Bozgeyik, eski meslektaşları servisçi esnaflarının yaşadığı sorunları çözeceklerini söyledi.

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarını sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep ikinci sıra milletvekili adayı Mustafa Bozgeyik,  esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinleyerek çözüm önerilerini anlatıyor.

Seçim çalışmaları kapsamında eski meslektaşları servisçi esnaflarını ziyaret eden Bozgeyik, ” Türkiye genelinde 400 bin servis aracı var. Bu araçların yönetmeliğini 5 ayrı bakanlık yapıyor . Hostes ve servis sürücüsü yaşları servis araç modeli gibi sorunlarımız var. Milli eğitim ihaleleri maliyet tesbiti yanlış. A1, D2, D3 ve C belgeleri sorunlu bunların düzeltilmesi gerekiyor. Milli eğitim okul giriş çıkış saatlerini ayarlarken ilgili meslek odası ile görüşmek gerekiyor. Bu sorunları mecliste milletimizi temsil etmemiz durumunda biz çözeceğiz” dedi.

Servis sektöründe bir milyon kişinin istihdam edildiğini bu bunların sorunlarının çözümü için planlama yaptıklarını vurgulayan Mustafa Bozgeyik, “Servis sektöründe 3 vardiya ve hostesleri sayarsak 1 milyon kişi istihdam ediliyor. Bu çok ciddi bir rakam. Bu sektördeki tüm vatandaşlarımızın sorunlarını bire bir görüşmelerle biz çözeceğiz. Bu noktada kanayan yaralara merhem olacağız” diye konuştu.

Servis esnaflarının BAĞ-KUR primi, kredi sorunları ve kefil sıkıntılarını bildiklerini ve bu konuda da çalışmalar yaptıklarını ifade eden  Mustafa Bozgeyik, “Servis esnaflarımızın bağkur primleri yüksek. Esnaf kefaletlerden kredi almak için ev ipotek etmek ve 2 kefil vermek gerekiyor. Bu şartlar hafifletilmeli, hatta kredi garanti fonu esnaf içinde devreye alınmalıdır. Bu konuda özellikle çalışmalarımız var. Servis sektöründe hizmet veren esnaflarımızı mağdur etmeyeceğiz” diye konuştu.

Bozgeyik, servisçi esnaflarına sıfır araç alımlarında ÖTV düzenlemesi ve akaryakıt desteği verilmesine yönelik çalışma yapacaklarını da sözlerine ekleyerek şöyle konuştu, “Ben de eski bir servisçi esnafıyım. Yıllarca bu sektörde gece gündüz direksiyon sallayarak ekmeğini kazanan biriyim. O yüzden bu sektördeki vatandaşlarımızın ne gibi sıkıntılar yaşadığını çok iyi bilirim. Bu nedenle bu sektörde faaliyet gösteren esnaflarımıza akaryakıt destek verilmesi için çalışma yapacağız. Ayrıca yük ve yolcu taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren esnaflarımız için sıfır araç alımında ÖTV düzenlemesi yapılması konusunda gereken tüm girişimleri yapacağız”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

BAHARIN GELİŞİ YAĞLI KÖFTE YARIŞMASI İLE KUTLANDI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.