DOLAR

32,5768$% 0.09

EURO

35,0308% 0.44

STERLİN

40,6804£% 0.19

GRAM ALTIN

2.426,05%0,13

ÇEYREK ALTIN

4.057,00%0,12

TAM ALTIN

16.179,00%0,14

ONS

2.316,68%0,05

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2087584฿%-4.09957

a
alan18-kopya

BU SAHADAN GENÇ SPORCULAR YETİŞECEK!

Türk sporunda genç ve yetenekli sporcuların yetiştirilmesi için yapılan tartışmalar her geçen gün daha da büyürken, sporcuların yetişeceği spor alanlarının hali ise içler acısı.

Şahinbey İlçesine bağlı 60. Yıl Mahallesi’nde bulunan Mahmut Fehime Ersoy Ortaokulu içerisinde yer alan halı sahanın zemini spor yapmaya çalışan gençlerin ve çocukların sık sık sakatlık yaşamalarına neden oluyor.

Öğrencilerin Beden Eğitimi derslerini de yaptığı belirtilen sahanın zemini çocukları bu okulda eğitim gören velileri de tedirgin ediyor. İddiaya göre geçtiğimiz hafta içerisinde sahada spor yapan bir öğrencinin bozuk zeminden dolayı düşerek kolunun kırıldığı öğrenildi.

MİLLİ EĞİTİM: ÖDENEK YOK, OKUL İDARESİ: İMKANIMIZ YOK

Mahmut Fehime Ersoy Ortaokulu’nda eğitim gören öğrenci velileri, çocuklarının beden eğitimi derslerini yaptıkları ve zaman zaman da spor yapmak için gittikleri saha zemininin kullanılamaz halde olduğunu, bu durumu okul idaresi ile paylaştıklarını ancak bir çözüm bulunamadığını belirttiler.

Veliler, okul idarecileri ile yaptıkları görüşmelerde saha zemininin yenilenmesi için okulun imkanının olmadığının kendilerine bildirildiğini, okul idarecilerinin bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuru yaptıklarını fakat ödenek olmadığı gerekçesiyle yapılamadığını öğrendiklerini dile getirdiler.

Öğrenci velileri,” Hemen her gün gazetelerde, sosyal medyada, televizyonlarda Gaziantep’te sporun gelişmesi için şu kadar malzeme yardımı yapıldı, şu kadar tesis yapıldı haberlerini görüyoruz. Ancak Mahmut Fehime Ersoy Ortaokulu’ndaki sahanın zemini içler acısı. Okul yönetimi ile görüştük, imkanları olmadığı için zemini yapamadıklarını söylediler. İdareciler, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne zeminin yapılması için başvurduklarını fakat ödenek olmadığı için yapılamadığını ifade ettiler. Bu şehirde, Valilik, Kaymakamlık, Belediyeler, Gençlik Spor İl Müdürlüğü bir sahanın zeminini yapamıyorlar mı ? Çocuklarımızı okula gönderiyoruz, Beden Eğitimi dersinde herhangi bir şey olmasından korkuyoruz. Zaman zaman çocuklarımız sahaya spor yapmaya gidiyorlar, bir şey olmasın diye dua ediyoruz. Şehrin, yöneticileri, yetkililerinden bir an önce bu zemine el atmalarını ve çocukların daha sağlıklı bir ortamda spor yapmaları için zeminin yapılmasını istiyoruz” dediler.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

GTO’DA İŞLEM TAMAM

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.