DOLAR

32,6011$% 0.38

EURO

34,8004% 0.18

STERLİN

40,6563£% 0.13

GRAM ALTIN

2.504,90%0,84

ÇEYREK ALTIN

4.267,00%0,39

TAM ALTIN

16.967,00%0,09

ONS

2.390,78%0,50

BİST100

9.462,80%-0,65

BİTCOİN

2110063฿%5.89798

a
alan18-kopya

ÇAĞDAŞ İNŞAAT MÜHENDİSLERİ, YOL HARİTASI İÇİN TOPLANDI

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şubesi’nde genel kurul öncesi seçim hareketliliği yaşanıyor.

İMO Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, 12-13 Şubat tarihlerinde yapılacak olan genel kurul ve seçimlerde aday olmayacağını açıklarken, Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu’nun üyeleri yeni yol haritasını belirlemek için bir araya geldi.

Bir Otel’de düzenlenen geceye inşaat mühendisleri büyük ilgi gösterdi. Pandemi sürecinin başlamasının ardından ilk kez bir araya gelen Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu’nun üyeleri Şubat ayında yapılacak olan genel kurul ve seçimler için yol haritasını konuşup, çalışmalara start verdiler. Geceye farklı üniversitelerin  Akademik çevre öğretim üyeleri de katıldı.

Önümüzdeki dönem başkanlığa aday olmayacağını açıklayan İMO Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, gecede yaptığı konuşmada Oda çalışmaları hakkında bilgi verdi ve Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu’nun hizmetinde olmaya devam edeceğini söyledi. Çeliktürk, “Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu ailesi her geçen gün büyümektedir. Çağdaş Gurup üye sayımız şu anda 200’ün üzerine çıkmış olup, yeni mezun genç Arkadaşların yoğun katılımıyla Ailemiz daha da büyüyecektir dedi,Başkanlık görevim Şubat ayında bitecek. Ancak ben bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu ailesinin bir ferdi olarak, Meslektaşlarımın yanlarında olmaya devam edeceğim Görev yaptığım süre içerisinde her zaman büyük desteğini gördüğüm yönetim kurulu üyelerimize ve Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu’nun tüm üyelerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Çeliktürk, gecede yaptığı konuşmada, güncel ekonomik sorunlara ve işsiz mühendis sayısındaki artışa dikkat çekti. Çeliktürk, şunları söyledi: “Bugün her üç inşaat mühendisinden biri işsizdir. İşsizlik oranı gençler ve kadınlar arasında ise yaklaşık yarı yarıyadır. Fakat bu işsizliğe tezat olarak ülkemizin ciddi manada inşaat mühendisine ihtiyacı bulunmaktadır. Yürürlükteki mevzuatın uygulanması halinde bile birçok inşaat mühendisi istihdam edilecek, hem de yapı güvenliği konusunda zaten yapılması gerekenler hayata geçirilecektir. Açık ki, inşaat mühendisleri arasındaki bu yüksek işsizlik oranı, deprem tehlikesi altındaki ülkemizde yurttaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden başlıca sebepler arasında yer almaktadır. Her şantiyeye bir şantiye şefi kampanyamızda çok önemli bir yere geldik. Bu konudaki yasal düzenlemeler hayata geçirilirse mühendisler arasındaki işsizlik de büyük ölçüde azalacak, vatandaşlarımız da daha sağlıklı ve güvenli binalara kavuşacaktır.”

Gecenin sonunda İMO Gaziantep Şubesi yönetim kurulu üyelerinden Mehmet Baki Sağlamer tarafından 6 yıldan bu yana başarılı bir şekilde başkanlık görevini yapan Gökhan Çeliktürk’e yaptığı hizmetlerden dolayı çiçek takdiminde bulunuldu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

KADINLAR KURSLARDA MORAL BULUYOR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.