DOLAR

32,4086$% 0.19

EURO

35,5995% 0.45

STERLİN

41,6687£% 0.88

GRAM ALTIN

2.322,06%0,14

ÇEYREK ALTIN

3.998,00%0,14

TAM ALTIN

15.992,00%0,15

ONS

2.232,78%0,02

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2296116฿%2.47714

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

Çanakkale Savaşları Türkiye’nin eşsiz destanıdır

CHP Gaziantep Kadın Kolları Başkanı Cemile Şevran ve Şahinbey Kadın Kolu Başkanı Hidayet Alber, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Başkan Şevran ve Başkan Alber yayımladığı mesajda, “Çanakkale Geçilmez sözü ile hafızalara kazınan Çanakkale Savaşları, Türkiye’nin tarih sahnesindeki en büyük hesaplaşması ve eşsiz destanıdır” ifadelerini kullandı.

 CHP Gaziantep Kadın Kolları Başkanları, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Öncelikli hedefleri; topraklarımızı paylaşmak, ulusumuzu köleleştirerek insanımızın canını, kanını, yeraltı – yerüstü kaynaklarımızı ve emeğimizi sömürmek amaçlı girişimlerin en önemli duraklarından birisi, 1914-1918 tarihleri arasında, “Emperyalist Güçlerin Dünyayı Paylaşım Savaşı” olarak nitelendirebileceğimiz 1.Dünya Savaşı’nın bir bölümünün gerçekleştiği en kanlı ve destansı sahnelerinden birisi Çanakkale’dir. Burada geçen her saniye, kullanılan her an, her şehidimiz, vatan ve ulusumuzun geleceğini çizmiştir. Kurtarılan sadece vatan değildir.

Dünya, insanlık onurunun tüm kirli siyasetlerden daha üstün olduğunu Çanakkale’de öğrenmiştir. Hem savaşın en çetin günlerinde hem de savaş sona erdikten sonra düşman saflarında can veren tüm askerleri bağrına basan Türk Milleti; insan olmanın, insana saygı duymanın, vicdan sahibi olmanın tüm zaferlerden daha üstün olduğunu göstermiştir.

Çanakkale ruhunda; kardeşlik, hak, hukuk, mertlik, yiğitlik, insanlık dersleri vardır. Yüce Önder Atatürk’ün verdiği “Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” emri ile birlikte kazanılan Çanakkale Zaferi; bağımsızlığımızı savunmak, yurt topraklarımızı korumak için yapılmıştır.

18 Mart, olağanüstü özverilerle, kan, gözyaşı ve nice can pahasına ulaşabildiğimiz bağımsızlığımız ve Cumhuriyetimize, çok büyük bedeller ödeyerek elde ettiğimiz kazanımlarımıza sahip çıkma bilinç ve irademizin tazelendiği, güçlendiği günü ifade eder.

Çanakkale Savaşları, Balkan Savaşlarından sonra Anadolu’ya sıkışmış bir Ulusun yeniden dirilişinde önemli bir zaferdir. Çanakkale savaşları fedakârlığı, vatan sevgisini, şehit olmayı göze alan bir ulusun, yenilmeyeceğini ortaya koymuştur.

Onların yüksek özverilerinden bugün için de alınacak dersler vardır. Bugün Çanakkale zaferinin 106. yıl dönümünde başta; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü,  düşünce arkadaşlarını ve bu uğurda canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi rahmet, minnet, saygıyla anıyoruz.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

KAZANANLAR, CANLI PERFORMANLARIYLA HAYRAN BIRAKTI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.