DOLAR

32,5506$% 0.1

EURO

34,9204% 0.66

STERLİN

40,5938£% 1.02

GRAM ALTIN

2.431,63%-0,04

ÇEYREK ALTIN

4.082,00%-1,05

TAM ALTIN

16.280,00%-1,06

ONS

2.324,09%-0,11

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2173953฿%0.76322

a
alan18-kopya

CHP’DEN 14 MART ZİYARETLERİ

CHP İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, Milletvekili Op. Dr. Bayram Yılmazkaya, İl Yöneticiler ve Belediye Meclis Üyeleri 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle görevleri başlarındaki hekimleri ziyaret ederek, tıp bayramlarını kutladı. CHP Yönetimi aynı zamanda 10 yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Op. Dr. Ersin Arslan’ın ailesini de ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından açıklama yapan CHP İl Başkanı Uçar hekimlerin görevlerini sağlıklı ve huzurlu bir ortamda yerine getirebilmesi için yapılan yasal düzenlemelerin yeterli olmadığına dikkat çekerek, özel ve kamu farketmeksizin tüm hastanelerde güvenliğin kolluk birimleri tarafından sağlanması gerektiğini ifade etti.

Uçar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

ETKİLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINMALI, KOLLUK KUVVETLERİ DOĞRUDAN GÜVENLİK SAĞLAMALI

“Başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımız kamu özel iştirak farketmeksizin zor şartlarda görevlerini yerini getiriyorlar. Sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlamak öncelikli olmalıdır. Kişilerin can ve mal güvenliğini korumak için yalnızca cezaların caydırıcılığı etkili değil. Mahkemeler ne kadar ağır cezalar verirse versin, verilen hükümler olduğu gibi infaz edilmiyor. Sağlıkta şiddeti önlemek için caydırıcı cezaların yanı sıra hastanelerde çalışan tüm sağlık çalışanlarının ve özellikle hekimlerimizin güvenliği kolluk görevlileri tarafından doğrudan sağlanmalı. Op. Dr. Ersin Arslan 10 yıl önce bir şehir magandası tarafından canice öldürüldü. Ersin Arslan öldürüldüğünde henüz 30 yaşında gencecik bir hekimdi. Öldürülmeseydi nice canlara hayat verecek , sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek isteyen yurttaşlarımıza yardımcı olacaktı. 14 Mart aynı zamanda Ersin Arslan’ın doğum günüydü. Doğum günü vesilesiyle merhum Ersin Arslan’ın ailesini milletvekilimiz Op. Dr. Bayram Yılmazkaya , İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Belediye Meclis Üyelerimizle birlikte ziyaret ettik. Ailesine bir kez daha sabır diledik. Biz CHP İktidarında sağlık çalışanlarının sağlıklı ve huzurlu bir ortamda işlerini yapabilmeleri için yasal düzenlemelerin yanında etkili güvenlik önlemlerini de alınmasını sağlayacağız. Hiçbir sağlık çalışanımızın görevini yaparken tedirginlik duymayacağı ortamın oluşturulması için tedbirler alacağız “ dedi.

ASİSTAN HEKİMLERİN İNSANLIK DIŞI ÇALIŞMA SAATLERİNE SON VERECEĞİZ.

“ Üniversite hastanelerinde uzmanlık eğitimi alan asistan hekimlerimiz 24 saat ile 36 saat arasında gün aşırı nöbetler tutarak uzmanlığa hak kazanıyorlar. Biz iktidarımızda asistan hekimlerin bu şekilde çalıştırılmasına son verecek ayrıca hak ettikleri ücreti de vereceğiz. Bugün uygulanan angaryaya son vereceğiz”

HEKİMLERİMİZ KALACAK, BU İKTİDAR GİDECEK!

“ Hekimlerimiz 14-15 Mart günlerinde sorunlarına dikkat çekmek için Türk Tabipleri Birliğinin çağrısıyla iş bırakma eylemleri yaptılar. Ayrıca pek çok hekimimiz daha iyi koşullarda yaşam sürdürebilmek için yurt dışına yerleşiyorlar veya bu yönde bir arayış içindeler. Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söylediği gibi hekimlerimiz ülkemizde kalacak, bu iktidar ilk seçimde gidecek!”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ DURMAK ÜZERE

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.