DOLAR

32,3781$% 0.14

EURO

35,0491% -0.16

STERLİN

40,9824£% 0.15

GRAM ALTIN

2.324,23%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.996,00%-0,41

TAM ALTIN

16.083,00%0,02

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.093,85%0,15

BİTCOİN

2272281฿%-0.67124

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

CHP’DEN MÜLAKAT MAĞDURLARINA HUKUKİ DESTEK

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar,  Kamu Personel Seçme Sınavı’ndan (KPSS) yüksek puan almasına rağmen, mülakatlarda düşük puan verilerek, atanamayan öğretmen adaylarının talepte bulunmaları halinde her türlü hukuki desteği vereceklerini açıkladı.

CHP Gaziantep İl Başkanı Uçar, KPSS sınavlarından yüksek puanlar almalarına karşın, sözlü mülakatlarda düşük puanlar verilerek kamu görevine atanamayan mülakat mağduru gençlerin talepte bulunması halinde İl Hukuk Komisyonu üyesi avukat partililer ile birlikte her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.

Uçar, mağdurlara ulaşmak için gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade ederek,”CHP olarak mağdur olan tüm öğretmenlerimizin yanındayız. Adaletin olmadığı bir yerde huzur olur mu? Bereket olur mu? Binbir emek vererek bileğinin hakkı ile sınavda başarı sağlayan bu çocukların hayalini, geleceğini çalmak kimin hakkıdır? Buna hepimizin itiraz etmesi lazım. Yazıktır, günahtır” dedi.

BİNLERCE ÖĞRETMEN ADAYI MESLEĞE BAŞLAMADAN ADALETSİZLİKLE KARŞI KARŞIYA BIRAKILIYOR  

CHP Gaziantep İl Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Erdem Gökpınar ise, Öğretmen olabilmek için KPSS sınavına giren binlerce öğretmenin henüz mesleğe girerken adaletsizlik ile bir tarafa yakın olmak ile karşı karşıya bırakıldığını söyledi. 

Gökpınar, KPSS sınavında başarılı olduğu halde mülakatta haksız şekilde elenip ataması yapılmayan öğretmenlerin yanında olmak, onların hakkını savunmanın hukukçuların asli görevi olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

“Ülkemiz tarihinde ki en büyük siyasal kadrolaşma son 19 yılda gerçekleşmiştir. Ne yazık ki liyakatin ve bilginin yerini siyasi iktidara yakınlık almış olup, bu haksızlıklar silsilesinde doğrudan mağdur olan başarılı öğretmenlerimizin yanı sıra ülkemiz ve vatandaşlarımız olmaktadır. Mülakatlarda ki adaletsizlik ve kurumsallıktan uzak yapı, siyasi iktidarın eğitime ve gençlere verdiği değeri açıkça ortaya koymaktadır. Okulda sadece okuma yazma öğretilmez. Okuma yazmanın ötesinde ulus devletin bir üyesi olma hususunda da eğitimler verilir. Okullardan sadece mesleklere ait bireyler de yetişmez, aynı zamanda kimlikler yetişir. Ülkelerin gelişmişlik düzeylerinde de eğitimin önemi büyüktür. Şimdi bu kadar önemli bir araçta, eğitmenlik görevini yapan öğretmenlerimiz henüz mesleğe başlamadan evvel, bir siyasi görüşün içerisinde yer almaya zorlanması, başarılı nesiller yetiştirilmesi için liyakatinin ve bilginin değerlendirilmemesi, ülkemiz ve geleceğimiz için ciddi bir tehlikedir. Siyasi görüşü ne olursa olsun, haksızlığa uğrayan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Halk Partisi ve Gaziantep CHP İl Hukuk Komisyonu üyesi avukatlar olarak yanında olduğumuzu her platformda belirtiyoruz.  Bugün de mülakat nedeniyle mağdur olan öğretmenlerin yanında olduğumuzu ve her türlü desteğe hazır olduğumuzu belirtmek isteriz”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

KIŞ MEVSİMİNDE ROMATİZMAYA DİKKAT!

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.