Categories: SiyasetYaşam

CHP’YE ‘ELİTİST’ DİYEN ERDOĞAN, KORUMA ORDUSUNA 2,4 MİLYAR HARCIYOR

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, CHP’yi hedef alarak “Gösteriş müptelası elitistler” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi.

Öztürkmen’in açıklamasının tamamı şöyle:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün CHP’yi hedef alarak “Gösteriş müptelası elitistler” dedi.

Ne yaparsa tersini söyleyen, ne söylerse tersini yapan Erdoğan, kurduğu saray saltanatını bırakıp, yine muhalefeti hedef aldı.

Her yıl katlanan Saray harcamalarını, uçak filolarını görmesek, kimlerin “gösteriş müptelası” olduğunu anlayamayacağız.

Sadece bir örnek vermek yeterli.

Erdoğan’ın koruma ordusu yani Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi yılın ilk 4 ayında 798 milyon TL harcadı.

Aynı sürede;

-TBMM Koruma Dairesi Başkanlığına 244 milyon,

-Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığına 221 milyon,

-Siber Suçlarla Mücadele Başkanlığına 191 milyon TL harcanmış.

Yani üç kurumun toplamından daha fazla…

Bu ordu kaç kişi? Kimleri koruyor, kaç kişiyi koruyor, aralarında resmi görevi olmayanlar var mı? Bu kadar para tam olarak neye harcanıyor bilen yok!

Erdoğan’ın CHP’ye yönelik “gösteriş müptelası elitistler” sözünü sarf etmesinden yaklaşık 3 ay önce iktidara sormuştum. Hâlâ şu sorularımıza bir yanıtı gelmedi:

– Cumhurbaşkanlığı Koruma Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Cumhurbaşkanı ve ailesini, Cumhurbaşkanı Yardımcısını, bakanları ve danışmanlarını korumakla görevli kaç emniyet görevlisi vardır?

– Cumhurbaşkanı, kaç kişinin korunması için talimat vermiştir? Bu kişiler neye göre hangi kriterlere göre seçilmiştir? Aralarında resmi görevi olmayan şahıslar var mıdır?

-Cumhurbaşkanı tarafından korunması talimatı verilen kişilerin korunma masrafları hangi bütçeden karşılanmaktadır?

– Cumhurbaşkanlığı Koruma Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Emniyet’in yetkisinden çıkartılmasının amacı nedir?

Yılın ilk 4 ayındaki veriler dikkate alındığında, yıl sonunda Saray’ın koruma ordusu için yaklaşık 2,4 milyar TL harcanmış olacak. Bu kadar “elitist” bir koruma dünyanın az ülkesinde görülür!

+ULTRA ZENGİN SAYISI YÜZDE 10 ARTTI

İktidarı boyunca AKP’nin yarattığı ekonomik ortamda, zengini daha zengin, fakiri daha fakir hale getirmiştir. İngiliz The Economist dergisi bile son sayısında Türkiye’de ultra zenginlerin (30 milyon dolar veya daha fazla servete sahip olanlar) sayısının 2022 ile 2023 arasında yüzde 10 artış gösterdiğini yazıyor. İstanbul için “Michelin yıldızlı restoranları ve yat limanları sürekli dolu. Türkiye’nin en büyük şehrinde, lüks malların tüketimi artarken, şaşırtıcı bir servet patlamasının belirtileri her yerde görülüyor” ifadelerini kullanıyor.

Milletimizin ezici çoğunluğu yoksulluk sınırının altında yaşarken, memlekette “elitleşen” tek sınıf, iktidarın nimetlerinden sonuna kadar faydalanan, ihale üstüne ihale alan, vergi kıyaklarıyla devlete olan borcunu ödemeyen sermaye sahipleri ve onların siyasi uzantılarıdır. Sayın Erdoğan, CHP’de “gösteriş müptelası elitistler” arayacağını kendi sağına soluna baksın.”

HABER MERKEZİ

Recent Posts

SGK’DAN VATANDAŞA GSS BORÇ KISKACI!

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) son dönemde vatandaşa yönelik uyguladığı GSS…

8 saat ago

KAYNA SABUN VE PEKMEZ MÜZESİ AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek kente kazandırılan Kayna Sabun ve Pekmez Müzesi, GastroAntep Kültür…

8 saat ago

TAHMAZOĞLU, MEVLİD GECESİNİ KUTLADI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Peygamber Efendimizin doğum yıldönümü olan Mevlid Gecesi'nin İslam aleminin birlik…

8 saat ago

GASTROANTEP KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroAntep Kültür Yolu Festivali…

8 saat ago

GAZİANTEP’İN DÜNYAYA SÖYLEYECEĞİ BAŞKA BİR SÖZÜ VAR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroAntep Kültür Yolu Festivali…

1 gün ago

DOĞAN, KÜLTÜR ŞEHRİ NİZİP İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Altın Koza Flim Festivali kapsamında Nizip’te gösterimi yapılan 'Mutlu Aile Defteri' filminin açık gösterimine çok…

1 gün ago