DOLAR

32,4752$% -0.21

EURO

34,9619% 0.35

STERLİN

40,7561£% 0.35

GRAM ALTIN

2.434,86%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.049,00%-0,10

TAM ALTIN

16.170,00%0,07

ONS

2.330,97%0,67

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2095356฿%-0.96433

a
alan18-kopya

ÇOŞKULU KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kan Verelim, Spor Yapalım, Sağlıklı Kalalım’ kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kan bağışı kampanyasında rekorunu yenilemek isteyen Şahinbey Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kan bağışı kampanyası düzenledi. Kampanya sabah saatlerinde başlarken vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi ve Kızılay tarafından organize edilen 15. Geleneksel kan bağışı kampanyasında 10 bin ünite kan bağışı hedefleniyor. Kan bağışı yapan vatandaşlara ise spor ayakkabısı hediye ediliyor.

KAN VERMEK 3 KİŞİYE CAN VERMEKTİR

Vatandaşın ilgisinden memnun olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “’Kan vermek üç kişiye can vermektir. Kan vermekle öncelikle kendi sağlığımızı koruyoruz. Stresten baş ağrılarından ve birçok hastalıktan kurtuluyoruz. Vücut kanı yenilediği için vücuda yeni kan geliyor ve sağlıklı oluyoruz. Kan veren bağışçılarımızı spora teşvik etmek için spor ayakkabısı hediye ediyoruz. 15 yıldır düzenlediğimiz her kampanyamıza destekler artarak sürdü. Önceki yıllardan 3 bin seviyelerinde olan kan bağışı, geçen yıl 6 bin 317 üniteye çıktı. Kızılay’ın talebi üzerine kan bağışı kampanyamızı bu yıl iki gün olarak uzattık. Bu yıl 10 bin ünitenin üzerinde kan bağışı olacağını düşünüyorum” dedi.

YENİ BİR REKOR KIRILACAKTIR

Şahinbey Belediyesi’nin daha önceki kan bağışı kampanyalarında inanılmaz rekorlar kırıldığını ifade eden İl Sağlık Müdürü Ümit Tiryaki “Kan vermek çok önemli ve bir ünite kandan üç insanımız yararlanabiliyor. Kan sadece insan vücudu tarafından üretilen bir sıvı bu nedenle de çok kıymetli. Şahinbey Belediyemizin yıllardır geleneksel hale getirdiği kan bağışı kampanyası gerçekten çok önemli. Daha önceki kan bağışı kampanyalarında rekorlar kırıldı. Bu yılki kampanyada da yeni bir rekorun kırılacağına inanıyorum” diye konuştu.

GAZİANTEP HALKINA TEŞEKKÜR EDERİM

Türk Kızılay’ı Yönetim Kurulu Üyesi Emre Koç bu yıl 10 bin ünite kan toplamayı hedeflediklerini ifade ederek “Daha önceki kan bağışı kampanyalarında yaklaşık 26-27 bin ünite kan bağışı gerçekleşmiş. Bu Gaziantep’in ve Şahinbey halkının başarısıdır. Allah onlardan razı olsun. Bu yıl iki gün boyunca sürecek olan organizasyonda hedef bu defa 10 bin ünite kan toplamak. Bu anlamda Gaziantep halkına göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

GKV ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ KEP ATTI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.