DOLAR

32,4915$% 0.12

EURO

34,7570% 0.08

STERLİN

40,6199£% 0.39

GRAM ALTIN

2.491,42%1,20

ÇEYREK ALTIN

4.256,00%0,00

TAM ALTIN

16.948,00%0,47

ONS

2.385,12%1,08

BİST100

9.515,84%-0,15

BİTCOİN

2022849฿%-0.41249

a
alan18-kopya

CUMHURİYET COŞKUSU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Gaziantep’te de törenlerle kutlandı. Valilik makamında Vali Davut Gül, protokol üyelerinin katılımı ile tebrigatları kabul etmesinin ardından, İstasyon Meydanı’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı ve geçit töreni düzenlendi.

İstasyon meydanındaki geçiş törenine Vali Davut Gül, Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Hacı Halil Osma, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, adli, idari ve askeri erkan ile öğrenciler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu.

CUMHURİYET BAYRAMI, FEDAKARLIĞIN, KARDEŞLİĞİN, BİRLİĞİN, AYNI YOLA BAŞ KOYMANIN BAYRAMI

Vali Davut Gül günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının; fedakarlığın, kardeşliğin, birliğin, aynı yola baş koymanın bayramı olduğunu, bu bayramın bu devlet var olduğu sürece birlik ve beraberlik ruhuyla kutlanmaya devam edeceğini söyledi.

Vali Gül, “Bu devleti; alnına kına yakarak, çocuğunu cepheye gönderen analar kurdu. Okuluna, sınıfına, gençliğine yüz çevirip, vatanı için, namusu için düşman üzerine atılan gençler kurdu. Ben aç kalayım, yeter ki kahramanlarımız doysun diye; buğdayını, ekmeğini, yağını askere gönderen köylüler kurdu. Bu devleti; sırtında ağırlığının beş katı mermi taşıyan seyit onbaşılar, çocuğu kucağında cepheye silah götüren kadınlar kurdu. ‘Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda. ‘ diyen, dedelerimiz, ninelerimiz, kahramanlarımız kurdu. Bu devleti; Fikri, düşüncesi, etnik kimliği, mezhebi ne olursa olsun hiçbir ayrım gözetmeden, vatanı için bir olanlar, birlik olanlar kurdu ” dedi.

Vali Davut Gül sözlerine şöyle devam etti:

“Hamdolsun bugün de ülkesinin ve milletinin geleceği, ezanı, bayrağı, kutsalları söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan şehadete yürümeye hazır 83 milyon vatandaşımız var. Milletimiz bu konudaki kararlılığını istiklaline ve istikbaline el uzatılan her durumda göstermiştir. Terör örgütleri arkalarındaki devasa desteğe rağmen Ülkemizde başarıya ulaşamıyorsa, milletimizin işte bu dirayetli ve kararlı duruşu sayesindedir. Son yıllarda Suriye’de yürüttüğümüz Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve son olarak Barış Pınarı Harekatları da bu mücadelenin birer parçasıdır.

Malazgirt Zaferi’nden İstiklal Harbimize kadar uzanan ve günümüzde de süren, coğrafyamızda verdiğimiz mücadeleyi ve özellikle Kurtuluş Mücadelemizi çok iyi öğrenmemiz ve evlatlarımıza çok iyi öğretmemiz gerekiyor. En büyük gücümüz, bu tarihi mirasımızdır. Bu miras hakkıyla öğrenilmeden, ne 15 Temmuz anlaşılabilir ne Cumhuriyetimizin kıymeti bilinebilir ne Osmanlı ne Selçuklu mirasının farkında oluna bilinir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal ve istikbal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum. Bin yıldır bu toprakların vatanımız olması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun “

Törenin devamında öğrenciler tarafından şiirler okundu ve farklı branşlarda derece alan öğrencilere ödülleri takdim edildi. Halk oyunları gösterisinin ardından son olarak kolluk kuvvetleri ile çeşitli okulların tören geçişi yapıldı.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

GENÇLERİMİZ VATANINI, ÜLKESİNİ VE MİLLETİNİ ÇOK SEVSİNLER

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.