DOLAR

32,5389$% 0.27

EURO

34,8904% 0.45

STERLİN

40,6825£% 0.54

GRAM ALTIN

2.489,48%1,12

ÇEYREK ALTIN

4.249,00%0,90

TAM ALTIN

16.972,00%0,77

ONS

2.379,63%0,85

BİST100

9.592,53%0,65

BİTCOİN

1992379฿%-3.60475

a
alan18-kopya
  • bire1haber.com
  • Genel
  • DEPREMZEDELERE GÖNDERİLEN YARDIMLAR SEÇİM ÖNCESİ VATANDAŞA DAĞITILIYOR İDDİASI

DEPREMZEDELERE GÖNDERİLEN YARDIMLAR SEÇİM ÖNCESİ VATANDAŞA DAĞITILIYOR İDDİASI

6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş depremlerinin ardından yurdun bir çok bölgesinden gönderilen depremzedelere gönderilen yardım malzemelerinin, bir depoda istiflenerek seçim öncesi Gaziantep’te, Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığı ile vatandaşlara dağıtıldığı iddia edildi.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Türkiye ve yurt dışından deprem bölgelerinde zor şartlarda yaşamlarını sürdüren depremzedelere gönderilen yardım malzemelerinin, seçim öncesi Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığı ile Gaziantep’te vatandaşlara dağıtıldığını iddia etti.

Gelen yardım malzemelerinin bir depoda istiflendiğini ve seçim öncesi oy almak için özellikle dar gelirli vatandaşların bulunduğu bölgelerde dağıtıldığını ifade eden Hasan Öztürkmen,” Bu konuyu daha önce de gündeme getirmiş ve 27 TIR Gıda kolisine iktidar tarafından el konulduğunu kamuoyu ile paylaşmıştım. Buna hiçbir itiraz gelmedi. Demek ki bize gelen bilgiler doğruymuş. Şimdi görüyoruz ki, bu yardım malzemeleri bir depoda istiflenmiş ve seçim öncesi iktidar partisi tarafından vatandaşlara seçim rüşveti olarak dağıtılıyor” dedi.

Öztürkmen, ellerinde yardım malzemelerinin dağıtıldığı vatandaşların isim listelerinin de olduğunu ve dağıtımların hangi mahallelerde gerçekleştiğini tespit ettiklerini sözlerine ekleyerek,” Depremzede vatandaşlarımız için AFAD’a gönderilen ve Ortadoğu Fuar Merkezi (OFM), Afet Acil Koordinasyon Merkezinde, muhafaza edilen yardım malzemeleri, bir çok afetzede yardıma muhtaçken, onlara verilmeyen bu yardımlar, bugünlerde AKP eliyle depremle ilgisi olmayan mahallelerinde örneğin, 8 Şubat Mahallesinde bizim tarafımızdan da bilinen belli isim ve adreslere seçim rüşveti olarak dağıtılmaktadır.

Ama bunların yetmeyeceğini 28 Mayıs’ta görecekler. İkinci turda ne yaparlarsa yapsınlar halkımıza gerçekleri anlatacağız ve Allah’ın izniyle sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13.’üncü Cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz.

Sevgili yurttaşlarımızın, ülkemizin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’na destek vermelerini, 28 Mayıs’ta sandık başına gitmelerini ve ülkemizin geleceğinin ellerinde olduğunu, bu karanlık düzene son vermelerinin ellerinde olduğunu unutmamalarını temenni ediyorum” diye konuştu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GAZİANTEP’E GELİYOR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.