DOLAR

32,5532$% -0.02

EURO

34,9673% 0.23

STERLİN

40,7736£% 0.25

GRAM ALTIN

2.426,56%0,15

ÇEYREK ALTIN

4.057,00%0,15

TAM ALTIN

16.180,00%0,15

ONS

2.318,41%0,12

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2100358฿%-3.34913

a
alan18-kopya

DERS ZİLİ ÇALDI, HAYDİ SINIFA, BELKİ BİR ŞEY ÖĞRENİRSİN

Gaziantep bugün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı ile adeta beyaza büründü. Şehir yıllardır böyle bir kar yağışına hasret kalmıştı. Bunun sonucunda da su kaynakları büyük oranda ya kurumuş, ya da kurumaya yüz tutmuştu. Toprak suya doyamadığı için ürün miktarı düşmüş, kuraklık çığlıkları artmıştı.

Ancak görünen o ki, şehre uzun yıllardır kar yağmaması rehavete yol açmış, geçtiğimiz birkaç yıl kar yağışının çok etkili olmaması baz alınarak tedbirler de anlaşılan ona göre alınmış.

Kar yere düştüğü andan itibaren, kentin her bölgesinden, tedbirlerin yeterlik olmaması, trafiğin kilitlenmesi, işinden çıkan insanların araçlar gidemediği için evlerine yaya olarak ulaşmaya çalışmaları üzerine çok sayıda şikayetler gelmeye başladı.

Araçlarıyla yolda olanlar perişan, servisle işinden çıkıp evine ulaşmaya çalışan insanlar perişan.

Herkes isyanda.

Ama tuzu kuru, belki de evinden çıkmadığı için dışarıda olanların farkında olmayan hatta ve hatta gerek sosyal medyadan, gerekse de farklı kanallardan yetkililere ulaşıp dertlerini anlatmaya çalışanlara isyan eden bir kesim de var.

Onlar, her zaman olduğu gibi yedikleri yağlı ekmeği överek yine vatandaşı suçluyor. Yok efendim aracında kar lastiği varmıymış, yok efendim işten erken çıkıp evine gitmeliymiş, yok efendim arabayla çıkmamalıymış.

Beyefendi heralde herkesin kendi işini yaptığını sanıyor. Bir işçinin mesaisini tamamlamadan keyfine göre canı istediği zaman işten çıkabileceğini sanıyor. Şehirde yönetici konumunda olmasına rağmen Gaziantep’in köy olduğunu, bir yerden bir yere yürüyerek ulaşılabileceğini sanıyor.

Güzel kardeşim, bu şehrin büyük bölümü işçi ve emekçi kesimi.

Öyle canı istediği zaman işini bırakıp gitme şansı yok. Belli bir mesai saati var ve mutlaka o saati doldurmak zorunda.

Gaziantep köy değil, bir bölgeden bir başka bölgeye ulaşımı ancak araçlarla sağlayabilirsin. Örnek istersen, OSB’de çalışan bir kişi, Karataş, Güneş Mahallesi, Ünaldı, Türkmenler, Perilikaya, Ocaklar, Üçoklar, Vatan, Beydilli gibi daha adını sayamadığım bir çok mahalleye mecburen araç kullanarak ulaşımını sağlayacak.

Birde bunun tam tersini düşün, Karataş, Üniversite, ve yukarıda saydığım mahallelerde çalışıp ta, Karşıyaka, Merveşehir, Gazikent, Beykent gibi mahallelerde oturan insanlar var. Onlar da aynı şekilde araçlarla evlerine gitmek zorundalar.

Bu arada, bu mahallelerin adını belki ilk kez duyuyorsun, en azından öğrenmiş olursun.

Şimdi çıkmışsın, insanların aracında kış lastiği olup olmadığını, işinden erken çıkmasını, arabayla çıkmamalarını istiyorsun.

Olmadı, bence öyle diyeceğine, “ Evet kar yağışı nedeniyle bazı bölgelerde mağduriyetler yaşandığını üzülerek görüyoruz, vatandaşımızın bu mağduriyetlerini giderebilmek için hem bizler, hem de ekiplerimiz terlerinin son damlasına kadar var güçleriyle çalışıyorlar” deseydin çok daha şık olurdu.

Evet, Gaziantep tarihiyle, kültürüyle, gastronomisiyle marka şehir.

Nohut dürümü de diyeceğim ama artık ona da güç yetmediği için maalesef dilim varmıyor.

Ama, tüm bunların yanında yöneticilerin de söylemleriyle, zaman zaman özeleştiri yapmalarıyla da marka olmaları gerekmez mi ?

Yaptığınız güzel şeyleri çok güzel sahipleniyorsunuz. Fakat işler biraz kötü gitti mi, hiiiç sizin kabahatiniz yok, suçlu başkaları aman ha onu üzerinize almayın.

Yönetici dediğin, iyiyi de, kötüyü de sahiplenmeyi bilmeli. Yeri geldiğinde hatasını kabul etmeli, o hatayı düzeltebilmek için çaba göstermeli.

İşte o zaman bu şehir marka olur.

Ders zili çaldı, haydi sınıfa belki bir şey öğrenirsin güzel kardeşim.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

YENİ YIL, YENİ UMUTLAR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.