DOLAR

32,5672$% 0.24

EURO

34,7466% -0.1

STERLİN

40,4839£% -0.34

GRAM ALTIN

2.501,26%0,69

ÇEYREK ALTIN

4.274,00%0,55

TAM ALTIN

17.014,00%0,56

ONS

2.403,41%1,03

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

2019742฿%0.79303

a
alan18-kopya

DEVA PARTİLİ ASLAN’DAN BASIN KANUNUNA SERT TEPKİ

DEVA Partisi Gaziantep Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Gazeteci-Yazar Ahmet Aslan bugün yürürlüğe giren Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kamuoyunda Sosyal Medya Yasası olarak bilinen kanunun hükümetin her alandaki güvenlikçi politikalarının sonucu olarak değerlendiren Aslan “tarihin her döneminde toplumsal ve bireysel alana müdahale eden siyasal iktidarların hiçbiri varlığını koruyamamış ve kaybetmiştir. “Yalan ve dezenformasyonun önünü kesiyoruz” safsatasıyla meclis çoğunluğuna güvenerek her türlü farklı düşünceyi yasal olarak kısmak isteyenler de aynı sonu yaşayacaktır” dedi.

BAĞIMSIZ GAZETECİLİĞE ZİNCİR VURULMAK İSTENMEKTEDİR

Hükümetin Basın Kanununda yer verdiği internet haber siteleri ile basın kartına ilişkin konuların işin makyajı olduğunu ifade eden Aslan, “Basın Yasasının içine basın kuruluşları ve basın çalışanlarıyla ilgili olumlu maddeler ekleyerek bu yasanın yasakçı tarafını örtemezsiniz. Bu yasada en önemli madde halk arasında korku, panik ve endişe oluşturma, kamu barışını bozmaya yönelik yayınlarla ilgili olan kısımdır. Bu yasanın yoruma açık olması, kamu barışı, panik ve endişe oluşturma ile ilgili muğlak durum tüm muhalif seslerin aslında tehdit altına alınması demek. Bu yasa ile özünde özgür düşünceye, hükümetten bağımsız gazeteciliğe zincir vurulmak istenmektedir ” diye konuştu.

HÜKÜMET KONTROL VE BASKI ARAÇLARINI ARTIRIYOR

Bu yasa ile basın kuruluşları ve gazetecilerin yargılanmasının daha da kolaylaştığını, hükümetin denetim ve kontrol araçlarını hayatın her alanına yayarak baskı unsurlarını artırdığını vurgulayan Aslan “Geniş kapsamlı tanımlanan suç kavramı ile özellikle sosyal medya denetim altına alınmak istenmektedir. Hükümet, çok geniş bir medya tekeline sahip olmasına rağmen sosyal medyada etki edemediği hesapları bu yöntemle susturmayı baskı altına almayı hedefliyor. Toplumsal gerçekleri meclisten geçirdikleri baskıcı yasalarla karanlıkta bırakabileceklerini düşünenler Türkiye basın tarihine iyi baksınlar. Orada gerçekler uğruna yıllarca hapis yatmış, hayatından vazgeçmiş yüzlerce gazeteci göreceklerdir” diyerek sözlerini tamamladı.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

1 SEZONDA 14 SPORCU ÜST LİGLERE TRANSFER OLDU

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.