DOLAR

32,3661$% 0.14

EURO

34,9775% -0.3

STERLİN

40,9959£% 0.19

GRAM ALTIN

2.324,02%0,21

ÇEYREK ALTIN

3.997,00%0,05

TAM ALTIN

15.986,00%0,03

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2291150฿%2.0929

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

DEVA’DAN ACI TABLOYU ORTAYA ÇIKARAN ARAŞTIRMA

DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanlığı Danışma Kurulu tarafından gerçekleştirilen araştırmada 2022 yılında ilkokullarda çocukların hayat pahalılığı ile acı bir şekilde tanıştıkları ortaya çıktı.

Türkiye’de giderek artan enflasyon ve buna bağlı olarak ağırlaşan yaşam koşullarının, ilkokul öğrencilerinin günlük gıda harcamalarına olan yansımalarını belirlemeyi amaçlayan araştırmanın sonunda öğrencilerin okulda beslenme ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını gösterdi.

Sosyo-ekonomik bağlamda dezavantajlı olarak tanımlanan altı mahallede yaşayan ve tesadüfi küme örneklemle belirlenen ilkokul öğrencilerini kapsayan araştırmanın sonuçlarına göre, öğrencilerin yüzde 18’i okula aç geliyor ve evlerinden getirdikleri yiyeceklerle beslenme ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Öğrencilerin sadece yüzde 49’u kantinden ihtiyaç duyduklarını satın alabiliyor. Öğrencilerin yüzde 33’ü ise kantin alışverişi yapabiliyor ancak harçlıklarının miktarı yetersiz kaldığı için ihtiyaçlarını karşılamıyor. Bu durum çocukların daha ilkokuldayken hayat pahalılığı ile tanışmasına ve maalesef tükenmişlik yaşamalarına neden oluyor.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren DEVA Partisi Gaziantep Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet Erdoğan, “Ulusal ve uluslararası araştırma sonuçları, bir çocuğun eğitime, sağlığa ve gıdaya erişimi ne kadar kaliteli olursa beyin gelişimi de o kadar sağlıklı olacağını ortaya koymaktadır. Eğer çocuk okula aç gelir ve yetersiz beslenirse önce beyin gelişimi bu durumdan olumsuz etkilenir. Bu süreç çocuğun duygu ve davranışlarına da olumsuz bir etki yapar” dedi.

Erdoğan,  Gaziantep’te sosyo-ekonomik bağlamda dezavantajlı olarak tanımlanan mahallelerde öğrenimlerini sürdüren çocukların gıdaya erişimlerindeki olumsuz durumun ortadan kaldırılması için Hükümet yetkililerini, yerel yöneticileri ve sivil toplum örgütlerini sistematik ve sürdürülebilir bir işbirliğine davet ettiklerini belirterek, ”Okulların tatile girdiği bu dönemi fırsat bilip önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında bu önemli sorunu çözmek yetkililerin birincil önceliği olmalıdır” diye konuştu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

TÜRK FUTBOLUNUN YENİ PATRONU MEHMET BÜYÜKEKŞİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.