DOLAR

32,5909$% 0.08

EURO

35,0268% 0.43

STERLİN

40,7283£% 0.21

GRAM ALTIN

2.423,98%0,05

ÇEYREK ALTIN

4.055,00%0,10

TAM ALTIN

16.170,00%0,08

ONS

2.318,36%0,12

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2100232฿%-3.4421

a
alan18-kopya

DOKTORUN KAFEDEKİ İLK MÜDAHALESİ İLE HAYATA DÖNDÜ

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te yakınlarıyla birlikte gittiği Kafede aniden fenalaşan ve kalbi duran 29 yaşındaki Cemre Kılıç, aynı Kafede yemek yiyen karı koca doktorun müdahalesiyle hayata yeniden döndü.

Gaziantep’te yaşayan 29 yaşındaki Cemre Kılıç geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te yakınlarıyla birlikte gittiği Kafe’de aniden fenalaştı. Kalbi ve solunumu duran Cemre Kılıç’a, bu sırada Kafede ailesiyle oturan Medical Point Gaziantep Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Murat Gök ve Abdulkadir Yüksel Hastanesi Anestezi Teknisyeni Tuğba Gök acil müdahalede bulundu. Yapılan doğru müdahale ile Cemre Kılıç hayata tekrar merhaba dedi.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Murat Gök, ailesiyle birlikte gittikleri yemekte yaşananları anlatırken, doktorun sadece muayenehanede veya poliklinikte doktor olmadığını, mesleğe başlarken Hipokrat yemini ettiklerini ve her an her yerde karşılaşılan bir vakaya müdahale edebileceğini söyledi.

Müdahale ettikleri hastanın durumunun şu an iyi olduğunu ve sağlıklı bir şekilde kendilerini ziyarete gelmesinden mutlu olduğunu ifade eden Dr. Murat Gök, ‘’Haftasonu için ailemle bir Kafeye yemek yemeye gitmiştik. Arka masamızda bulunan hanımefendinin fenalaştığını gördük. Panik halinde insanların hanımefendiye yardım etmek için müdahale etmek istediklerini gördük. Yanlış müdahalenin önüne geçmek adına eşimle beraber hastanın durum değerlendirmesini yaptık ve hastanın solunumunun olmadığını fark ettik. İlk olarak hava yolunu açtık. Hastanın nabzının da olmadığını fark etmemizle birlikte, hastanın kalbinin ve solunumunun durduğunu da tespit ettik. Vakit kaybetmeden kalp masajına başladık. Ambulans gelene kadar eşimle birlikte hastaya kalp masajı ve solunum desteği yapıldı. Sonrasında hasta ambulansa nakledilerek hastaneye sevk edildi. Cemre Hanım şu an oldukça iyi beni de hastanemizde ziyarete geldi. Cemre Hanım’a sağlıklı bir yaşam diliyoruz.’’ dedi.

Anestezi Teknisyeni Tuğba Gök ise, ‘’ Cemre Hanım’a ilk müdahale ettiğimizde çenesi kilitlenmişti eşimin de desteği ile CE Manevrası yaparak solunum yolunu açtık. ‘’Bak, Dinle, Hisset’’ yöntemiyle solunumunu değerlendirdik. Nabzına baktığımızda nabızın olmadığını fark ettik ve kalp masajına başladık. Çok şükür hayata döndü” diye konuştu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

GKV ÖĞRENCİLERİ MOTİVASYON KAMPINDA

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.