DOLAR

32,3879$% 0.2

EURO

35,0879% -0.03

STERLİN

41,0854£% 0.43

GRAM ALTIN

2.324,81%0,24

ÇEYREK ALTIN

4.034,00%1,00

TAM ALTIN

16.244,00%1,83

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.125,92%0,51

BİTCOİN

2278307฿%-1.02364

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

DOLANDIRICILARA DİKKAT !

Gaziantepli bir iş kadını internet üzerinden satışa koyduğu aracının bilgilerini alan dolandırıcılar, araca müşteri olan bir çok kişiyi dolandırmaya kalktı.

Gaziantepli iş kadını Şemsi Ayaslan, 2021 model aracını internet satış sitesi üzerinden yaklaşık 10 gün önce 715 bin TL değerle satışa koydu. İlanın yayınlanmasının ardından iş kadınını arayan dolandırıcılar, araca müşteri olduklarını belirterek, aracın ne durumda olduğunu gösteren görüntüler ile birlikte gerekli bilgileri alarak kontrol etme amacıyla ruhsatın fotoğrafını da istedi.

İş kadınını arayacaklarını söyleyerek telefonu kapatan dolandırıcılar, farklı telefon numaraları ile aracı kendilerininmiş gibi göstererek internet üzerinden değerinden düşük fiyat göstererek satışa çıkardılar.

Aracın gerçek değerini bilen ve fiyatı uygun bulan vatandaşlar, ilan üzerindeki telefonu aradıklarında dolandırıcıların tuzağına düşüyorlar. Dolandırıcılar, araçla ilgili tüm bilgileri paylaştıktan sonra her arayana farklı bir İBAN numarası vererek hemen kaparo göndermelerini, aksi takdirde başka müşteri çıktığında aracı satabileceklerini belirterek ikna ediyorlar. Dolandırıcılar, verdikleri hesaba kaparo geldikten sonra kullandıkları telefonu iptal ederek bir daha kendilerine ulaşılmasını neredeyse imkansız kılıyorlar.

DOLANDIRILMAKTAN SON ANDA KURTULDU

Araca müşteri olan ve yayınlanan telefon numarasını arayan bir vatandaş, dolandırıcılarla görüştükten sonra arayacağını belirterek telefonu kapattığını, ancak tekrar aradığında telefon numarasının kullanılmadığını görünce şüphelendiğini belirterek,” İnternet üzerinden aracın satılık olduğunu ve gerçek değerinin altında olduğunu görünce acaba araçta bir problem var mı diye yayınlanan numarayı aradım. Araçta hiçbir sorun almadığını, çok sıkışık durumda oldukları için bir an önce satmak istediklerini, aracı almak istiyorsam mutlaka kaparo göndermem gerektiğini aksi halde başka arayanlara satabileceklerini söylediler. Ben geri döneceğimi belirterek telefonu kapattım. İnternet üzerinde araçla ilgili araştırma yaparken aracın Gaziantep’te olduğunu gördüm Oysa benim aradığım telefondaki şahıs İstanbul’da olduğunu söylemişti. Tekrar aynı numarayı aradığımda telefonun kullanılmadığını görünce dolandırıcı olduklarını anladım. İyi ki verilen İBAN numarasına kaparo diye para göndermemişim, yoksa tuzağa bende düşmüş olacaktım. Sonra, internetteki diğer numaraları arayarak aracın gerçek sahibine ulaştığımda daha önce konuştuğum kişilerin dolandırıcı olduklarını, bir çok kişinin de bu yolla dolandırıldıklarını öğrendim” dedi.

DOLANDIRICİLARIN TUZAĞINA DÜŞMESİNLER

Aracın gerçek sahibi Şemsi Ayaslan ise aracını internet üzerinden satışa koyduktan sonra arayanlara araçla ilgili bilgileri verdiklerini belirterek,” Yaklaşık 10 gün önce 2021 model aracımı satışa koydum. Bir çok kişi aradı ve araçla ilgili bilgi istediler. Bizde gerekli bilgileri verdik. Bazıları araçla ilgili görüntü istedi. Bizde iyi niyetimizle gönderdik. Ancak, kim olduklarını bilmediğimiz dolandırıcılar bizim gönderdiğimiz görüntüleri kullanarak insanları sanki araç kendilerininmiş gibi davranarak dolandırıyormuş. Bizim aracımız şu an Gaziantep’te ve almak isteyenler direk bizimle irtibat kurabilirler. Kimseye kaparo falan göndermesinler, çünkü dolandırıcıların tuzağına düşüyorlar. Aracı almak isteyenler gelir, aracı yerinde görür ve beğenirse parasını vererek satışını alır gider” diye konuştu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

JAPON MİURA FİRMASI GAZİANTEP ŞUBESİNİ AÇTI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.