DOLAR

32,5331$% -0.05

EURO

34,9117% 0.04

STERLİN

40,6412£% 0.19

GRAM ALTIN

2.432,70%0,12

ÇEYREK ALTIN

4.083,00%0,14

TAM ALTIN

16.282,00%0,15

ONS

2.324,48%0,12

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2168051฿%-0.45355

a
alan18-kopya

ENERJİ DEPOSU “ANTEP DÜRÜMÜ ”

Ünü ülke sınırlarını aşan Gaziantep mutfağı, UNESCO‘nun gastronomi alanında “Yaratıcı Şehirler Ağı”na girdi. İpek Yolu üzerinde sayısız medeniyete ev sahipliği yapan Gaziantep’in zengin kültürü, mutfağı, yemekleri ve çeşit çeşit tatlıları yeni inovasyon ürünleri olarak yerini almaya başladı.

Yeni tatlılar, damak tadına düşkün olanların büyük ilgisini çekerken, tatlı ustalarının farklı ürün çeşitleri de sofraları süslemeye devam ediyor. Baklavasıyla dünya çapında adını duyuran Gaziantep’te, tatlı ustası Serdar Urhanoğlu “Antep dürümü” adı altında yeni bir tatlıyı müdavimlerine sunmaya başladı.

Antep fıstığı, kaymak, kadayıf, sade yağ ve şerbet ile yapılan,  hem görüntüsü hem de lezzetiyle Baklavaya rakip olan “Antep dürümü” tam bir enerji deposu olarak nitelendiriliyor.

Tatlı ustası Serdar Urhanoğlu, inovasyon ürünü olarak ürettikleri “ Antep dürümü”nü şöyle anlattı:

“ Antep dürümü bize özgün bir tatlıdır. Gaziantep tırnaklı ekmeği ile meşhur. Bizde bundan esinlenerek fıstık ezmesi ile inovasyon ürünü olarak yaptık. Şerbetle fıstığı yoğurarak tırnaklı ekmek haline getirdikten sonra içerisine burmalı kadayıf ve kaymak koyduk. Gaziantep Gastronomi şehri olduğu için kebapları dünyada çok beğeniliyor. Bizde bu tatlımıza bir kebap görünümü vermek istedik. Kebabın içerisinde bulunan tırnaklı ekmeği fıstık ezmesi ile yaparak içerisine et yerine kadayıf koyduk, tuz biber yerine fıstık attık,  soğan, maydanoz gibi garnitür yerine kaymak koyduk ve işi daha güzelleştirip neşelendirdik, keyiflendirdik, tatlı bir hale getirdik. Tatlımız çok beğenildi, çok sevildi. Şehir dışından gelen müşterilerimiz hemen yaptığımız “Antep dürümü” istiyor. Büyük bir ilgi var ve keyifle yeniyor. Bir çok ilden sipariş alıyoruz ama içerisinde kaymak olduğu için gönderemiyoruz. Ama Gaziantep bir Gastronomi şehri ve bazı lezzetleri yerinde tatmak gerekir. Servisi de son derece kolay ve birkaç dakika içerisinde yapılarak müşterilerimize sunabiliyoruz. “Antep dürümü” dondurma ile yenildiğinde ise daha da efsane oluyor”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

33 İL’E YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.