DOLAR

32,3617$% 0.13

EURO

34,9782% -0.31

STERLİN

40,9619£% 0.17

GRAM ALTIN

2.324,53%0,23

ÇEYREK ALTIN

3.998,00%0,07

TAM ALTIN

15.987,00%0,04

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2281887฿%1.32514

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

“ENERJİ MALİYETLERİ YÜKSELDİKÇE ÇARKLAR DURMAYA BAŞLAR”

GÜNSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Enver Öztürkmen, yapılan doğalgaz ve elektrik zamlarından sonra üretimdeki çarkların durma noktasına gelebileceğini söyledi.

Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Öztürkmen, 1 Temmuz itibariyle uygulanan doğal gaz ve elektrik zamlarını değerlendirdi. Özellikle pandemi döneminde ciddi sıkıntılar çeken, bu sıkıntılara yüksek faiz-enflasyon ve kur sarmalının da eklenmesiyle büyük ekonomik zorluklar yaşayan işletmelerin yapılan elektrik ve doğal gaz zammıyla iyice çıkmaza girdiğini belirten Öztürkmen, hali hazırda zor günler geçiren işletmelerde enerji maliyetlerinin daha da yükselmesiyle çarkların durma noktasına gelebileceği uyarısında bulundu.

Öztürkmen açıklamasında “Aşı çalışmalarının hızlanması ve buna bağlı olarak yasakların kalkmasıyla ekonomik canlanma beklerken, 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe giren doğal gaz ve elektrik zamları işletmelerin enerji maliyetlerine ciddi oranda yansıyacak ve tam da nefes alacağız derken ekonomik olarak yeniden bizleri zora sokacaktır. Uzun zamandır yaşanan pandemi dönemi zaten işletmelerimizi büyük zorluklarla karşı karşıya bıraktı. Bununla beraber kur, enflasyon gibi etmenlerin de eklenmesi işletmelerin ayakta kalmasını iyice zorlaştırdı. Buna rağmen üretim yapmaya, ülke ekonomisine katkı sağlamaya ve ayakta kalmaya çalışan işletmelerimiz varken gelen zamlar bizi çarkların durma noktasına gelmesi konusunda endişelendirmektedir” dedi.

İşletmelere ciddi desteklerin verilmesini, artık dönemsel değil sürdürülebilir ekonomik kalkınma programlarının oluşturulmasını beklediklerini belirten Öztürkmen, açıklamasında şunları söyledi:

“İşletmelerimiz zor dönemlerde dahi ülke ekonomisine katkı sağlamak için büyük fedakarlıklarda bulunurken, biraz da olsa nefes almaya başlayacakları bu dönemde gelen zamlar işletmelerimizin nefesini yeniden kesecektir. Bu durum da elbette ekonomimize olumsuz yönde yansıyacaktır. Yapılan bu zamlar özellikle KOBİ’lerimizin enerji maliyetlerini ciddi oranda yükseltecek, yatırım iştahının kapanmasına sebep olacaktır. Bunun da doğal olarak hem üretime, hem istihdama, hem de ihracata olumsuz yansımaları olacaktır. Elbette bu durum sadece KOBİ’lerimizi değil, büyük ölçekli işletmeleri ve en önemlisi sezon açılışını yapan turizm işletmelerini ciddi şekilde sarsacaktır.

Bizler iş dünyası temsilcileri olarak özellikle enerji gibi işletmelerimizin maliyetlerine doğrudan yansıyacak olan bu tür zamların uygulanmadan önce dikkatlice gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Son yapılan bu zamların da yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Aksi takdirde zaten zor dönen çarkların durma noktasına gelmesi ülke ekonomimiz adına kötü sonuçlar doğuracaktır.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

BU ŞEHİRLE ÖVÜNMEMEK ELDE DEĞİL

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.