DOLAR

32,4121$% 0.16

EURO

35,0999% -0.1

STERLİN

41,5415£% 0.71

GRAM ALTIN

2.322,83%0,18

ÇEYREK ALTIN

3.998,00%0,17

TAM ALTIN

15.993,00%0,16

ONS

2.232,08%0,00

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2290380฿%2.74071

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

ENGELLİ GENÇ KIZA BAKIM EVİNDE İŞKENCE

Gaziantep’te yaşayan epilepsi hastası ve zihinsel engelli Medine Kerekliöz (24) tedavi ve bakım maksadıyla kaldırıldığı Adıyaman’da bulunan bir özel bakım merkezinde şiddete maruz kaldı. Vücudunun birçok yerinde ezikler olduğu görülen Medine, bakım evinde iki kişinin kendisini bağladığını ve sopalarla dövdüğünü söyledi.

Zihinsel engelli ve epilepsi hastası olan Medine Kerekliöz, yaklaşık dokuz ay önce annesinin başvurusu üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından uygun bulunan Adıyaman’daki Özel Yuvam Bakım Merkezi’ne yerleştirildi. Kurumda kaldığı sekiz aylık süreçte sağlık durumunun iyi olduğunu iddia eden aile bayram sonrasında kızlarının kendilerine gösterilmemesinden ya da kısmen görüntülü telefon görüşmelerinden şüphelenerek kızlarının sağlık durumundan şüphe ederek Medine’yi ziyaret etmek istedi.

KURUM ÖNCE KIZLARINI AİLEYE GÖSTERMEK İSTEMEDİ

Sağlık durumundan şüphe duyan aile Adıyaman’da bulunan Özel Yuvam Bakım Merkezi’ne vardığında kurum önce çocuklarını kendilerine gösteremeyeceklerini ileri sürdü. Ailenin ısrarı ve kolluk kuvvetlerine gideceklerini söylemeleri üzerine kızlarını gören aile gördükleri karşısında şoka girdi. Ailenin iddiasına göre kuruma 130 kilo olarak yerleştirilen Medine dokuz ay sonunda 40 kiloya kadar gerilemişti.

AİLE ŞİKAYETÇİ OLDU

Anne Ayşe Kerekliöz, kızı Medine’yi gördüklerinde vücudunun büyük bir bölümünün morarmış halde olduğunu ve kızının yürüyemeyecek kadar ağrılar çekmesi gerekçesiyle Adıyaman’da hastaneye kaldırıldığını söyledi. Hastanede film ve MR çekimlerinin ardından jandarmaya giden aile kurumdan şikayetçi olarak hukuki süreci başlattı. Bakım evi ise Medine’nin vücudundaki kararmaların düşmesinden kaynaklandığını ve kurumda şiddet uygulanmadığı yönünde kendisini savundu.

Kerekliöz, kızlarının sağlık durumundan şüphelenmeleri gerekçesiyle tedavisinin yapıldığı özel bakım evine gittiklerini ve kızlarının kurumda darp edildiğini ileri sürdü.

Kızlarının kendilerine gösterilmemesinden ve telefonla konuşturulmamasından şüphelendiklerini söyleyen Kerekliöz, “Kızım zihinsel engelli ve bakamadığımız için devletimizin sağlık hizmetlerinden faydalanmak istedim. Aile Sosyal Politikalar kanalı ile kızım Adıyaman’da bir bakım evine yerleştirildi. İlk zamanlar iyiydi kızıma bakılıyordu ancak Kurban Bayramı sonrasında kızımın konuşmasının kaybolduğunu gördük. Telefonda görüşürken kendisini dövdüklerini söyledi. Kolu kırıldı dediler sebebi nedir dedik yolda düştü dediler. Oysa ki kızım orda şiddete maruz kalmış. Kızım kendisini sopayla dövdüklerini söyledi. Kızımı telefonla görüntülü aradıklarımızda ilaç saati burada değil, yemekte gibisinden sürekli bizi geçiştirdiler. Durumdan şüphelendik. Kendi imkanlarımızla Adıyaman’a kuruma gittik” diye konuştu.

‘KIZIMIN VÜCUDU TAMAMEN MORARMIŞTI’

Medine’nin vücudundaki morlukları gördüklerinde yaşadıkları üzüntüyü anlatan Kerekliöz, “Çocuğuma sarıldığımda acıdan inlemeye başladı. Şüphelendik üzerini çıkarttık. Gördük ki Medine’nin vücudu baştan aşağı ezik içinde uzun süre şiddete maruz kalmış. Kızımın rahatsızlığı sebebiyle düştüğü için vücudunun morardığını söylediler.  Düşme izi değildi çünkü vücudunun her yeri morarmıştı. Kızımı hemen polis çağırıp ambulansla hastaneye kaldırdık. Vücut filmleri ve Mr’lar çekildi. Sonra kızımı Gaziantep’e getirdik. Kızımın şiddete maruz kalması dolayısıyla kurumdan şikayetçi olduk ve adli süreci başlattık” ifadelerinde bulundu.

Çocuğunun başına gelenlerin başkasının da başına gelmemesi için aileleri uyaran Kerekliöz, “

Şikayetimin sonuna kadar arkasındayım. Benim kızıma aylarca şiddet uygulanmış. Kızım orda kendisine şiddet uygulayan iki personelin de ismini verdi. Benim kızım bu hale geldi başkalarının çocukları bu hale gelmesin. Orada çocukları olan anne babalara sesleniyorum gidin çocuklarınızı kurtarın. Devletimize sığınıyorum. Buradaki çocuklar yardıma muhtaç. Adalet yerini bulsun istiyorum.

‘İKİ KİŞİ BENİ BAĞLAYIP DÖVÜYORDU’

Bakım evinde şiddete maruz kaldığı iddia edilen ve konuşmakta zorluk çeken Medine Kerekliöz ise, “Beni bağladılar. Rahat dur diye dövdüler. Ellerindeki sopalarla bana vurdular. Ben bir şey yapamadım ağladım. Yapmayın dedim. İki kişi beni dövdü. Arkadaşlarımı dövmediler beni dövdüler. Ellerime sopayla vurdular. Eşarpla ellerimi ayaklarımı sıkı sıkı bağladılar” diye konuştu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

30 AĞUSTOS KAYITSIZ ŞARTSIZ BAĞIMSIZLIĞI MÜJDELER

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.