DOLAR

32,3485$% 0.29

EURO

35,1360% 0

STERLİN

41,0470£% 0.06

GRAM ALTIN

2.304,81%1,21

ÇEYREK ALTIN

3.966,00%0,02

TAM ALTIN

15.865,00%0,02

ONS

2.215,62%0,96

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2293074฿%3.54945

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

ESKİ BAKAN ILIKSOY OĞUZBOYLARINI ZİYARET ETTİ

DSP-ANAP- MHP Koalisyon sürecinde DSP Gaziantep Milletvekili olan ve TBMM Başkan Vekilliği, Bayındırlık Bakanlığı görevlerinde bulunan şu anda CHP’de siyaset yapan Ali Ilıksoy Gaziantep Oğuzboyları Federasyonu’nu ziyaret etti.

Gaziantep Oğuzboyları Federasyonu Başkanı Huzeyfe Durmaz; Ali Ilksoy’un ziyaretinden memnun olduklarını geçmiş dönem ekonomi sorunlarla siyasi oluşumlarını irdeleyerek bugünün ekonomi ve siyasi oluşumlarıyla ilgili bilgi paylaşımı yaptıklarını verimli bir görüşme olduğunu vurguladı.

Durmaz Sivil Toplum Kuruluşlarının   demokrasinin vazgeçilmez unsuru ve ana damarı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“ Demokrasi deyince önce birey daha sonra onun bağlı olduğu çevre,aile,aşiret ve gönül birliğini içeren grupların örgütsel birlikteliğinden doğan yapılar yani Sivil Toplum örgütleri akla gelir. Sivil Toplum örgütleri gönüllü hedef birliği olan bireylerin oluşturduğu yapılardır. Meslek odaları ise yasalar çerçevesinde zorunluluk gerektiren kuruluşlardır. Meslek mensubu odaya yasaların getirdiği zorunluluk gereği üye olmak zorundadır. Ama Sivil Toplum Kuruluşları aynı düşünce ve hedefi gözetleyen ve o yönde gönüllü çalışan kuruluşlardır.

Bizler Sivil Toplum Kuruluşları kapsamında Türk aşiretlerinden oluşan başka farklı olan gruplar ile de birlikte yaşam kültürünü oluşturan Ortasyadan günümüze kadar gelen 12 Türk boyunu ve bu boylara bağlı aşiretleri bünyesinde barındıran bir Federasyonuz. Gaziantep’te de en çok kitlesi olma özelliğine bağlı bir yapıyı oluşturuyoruz”

Diğer yandan Ali Ilıksoy ise geçmişte yaşadığı siyasi tecrübelere yer vererek Sivil Toplum Kuruluşlarını her zaman önemsediklerini, şu anda da CHP’de siyaset yaptığını ifade etti. Ilıksoy “CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da sizin gibi kuruluşlarla ilgili çok önemli çalışmaları var. Elbette Oğuzboyları Federasyonu olarak bizi kabul etmeniz çok önemli. Çok güzel bilgi paylaşımlarında bulunduk. Bu görüşmeden çok memnun kaldım” dedi.

Toplantıya CHP İl Başkanı Neşet Uçar,’ın yanısıra, Oğuzboyları Federasyonuna bağlı Musabeyliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Kızıklar Kültür ve Dayanışma Derneği, Karakoyunlular Kültür ve Dayanışma Derneği, Karageçililer Kültür ve Dayanışma Derneği, Beğdili Kültür ve Dayanışma Derneği,Bereketliler Kültür ve Dayanışma Derneği,Hazeliler Kültür ve Dayanışma Derneği ,BurçDer Burç Yöresi Kalkındırma, Kültür ve Dayanışma Derneği de katıldı

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

TABAK HAMAMI’NI HİZMETE AÇMAK İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.