DOLAR

32,3949$% 0.22

EURO

35,0572% -0.11

STERLİN

41,0765£% 0.39

GRAM ALTIN

2.325,25%0,26

ÇEYREK ALTIN

4.036,00%1,07

TAM ALTIN

16.241,00%1,89

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.138,22%0,64

BİTCOİN

2268902฿%-1.63318

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

ESNAF YALNIZ BIRAKILMAMALI

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, Koronavirüs tedbirleri kapsamında 17 Mayıs’a kadar sürecek olan tam kapanma sürecinde işyerleri kapanan esnafın yalnız bırakılmaması gerektiğini, tüm vatandaşlara koşulsuz, şartsız nakdi yardım yapılması gerektiğini söyledi.

Neşet Uçar, geç kalınmış da olsa  Koronavirüs Bilim Kurulu tavsiyesi doğrultusunda tam kapanma kararı alındığını, ancak iktidarın, kapanma sürecinde vatandaşın geçimini nasıl sağlayacağı konusunda tatmin edici hiç bir açıklama  yapılmadığını ifade ederek,” Tam kapanma konusunda iktidarı defalarca uyarmıştık. İktidarın karar almada yaşadığı zaafiyet binlerce yurttaşımızın yaşamını yitirmesine neden oldu. Tam kapanma çağrısı partimiz tarafından uzun süredir dile getirilmiş ancak kapanmayla birlikte iş yerleri kapanan vatandaşlarımızın içerisine girebileceği ekonomik durum göz önüne alınarak, salgınla mücadelede devletin vatandaşlarımıza ekonomik ve sosyal destek sağlamasının zorunlu olduğu dile getirmiştik.  Ancak tam kapanma kararı alan iktidar, emekçilerin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için gerekli nakdi yardımlar hakkında herhangi bir açıklama yapmadı” dedi.

YARDIMLAR SEMBOLİK OLMAMALI

Tüm vatandaşlara koşulsuz, şartsız nakdi yardım yapılması gerektiğini ancak bu yardımların sembolik olma yerine yaraya merhem olması gerektiğini dile getiren Uçar,” Bir yıldan uzun bir süredir salgınla mücadele eden vatandaşın sırtına yüklediği ekonomik yük artık katlanılamaz hale gelmiştir. Tam kapanma kararı alan hükümet iş yerleri kapanan yurttaşlarımıza ekonomik destek vermek zorundadır. Türkiye, salgın süresince kendi yurttaşlarına en az ekonomik desteği veren ülkelerden bir tanesi durumundadır. Tüm yurttaşlarımıza nakdi yardım yapılmalı; esnafa, işletmelere ise ihtiyaç duyduğu oranda, gerçekten yaraya merhem olacak tutarda yardım koşulsuz yapılmalıdır. Bu yardım nefes kredisi, vb. İsimlerle anılan kredilerle değil, doğrudan hibe şeklinde olmalıdır. Bütünüyle borç batağına saplanmış esnafımızın daha fazla borçlanacak da, borç ödeyecek de hali kalmamıştır” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Uçar yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Kapanma süresi boyunca iş yerleri kapanan vatandaşlarımızın vergi ve SGK borçları ertelenmelidir, beyanname verme süreleri uzatılmalıdır. Kapanma olan günler için SSK ve BAĞKUR primleri ile stopaj, işveren payı gibi giderler devlet tarafından karşılanmalı, milyonlarca işçi ve işveren devlet tarafından bu yönden de desteklenmelidir. Bu süreçte vergi daireleri vatandaşlarımıza ödeme emri göndermemeli, haciz işlemi de yapmamalıdır. İş yerleri kapanan vatandaşlarımızın cebri icra tehdidi ile karşı karşıya kalmaması için kapanma süresince her türlü icra takip işlemleri durdurulmalıdır

ELEKTRİK, SU GİBİ TEMEL İHTİYAÇLAR KAPANMA SÜRESİNCE ÜCRETSİZ OLMALI

GASKİ, TEDAŞ,  tam kapanma ve onu izleyen 1 ay boyunca faturalandırma işlemi yapmamalı, bu süreçte elektrik, su gibi temel ihtiyaçlar ücretsiz olmalıdır.

Kapanma döneminde aşılanmaya hız verilmeli, olabildiğince çok vatandaşımız süratle aşılanmalıdır ayrıca test sayıları da artırılmalı tüm temaslılara test yapılmalıdır.

Dünyanın gelişmiş pek çok ülkesinde aşılanma süreci tamamlanmış ve hayat normale dönmüşken ülkemizde ve şehrimizde aşı süreci çok ağır devam etmekte, vatandaşlarımız e nabız üzerinden randevu alsalar bile hastanelerde yeterli sayıda aşı bulunmaması nedeniyle aşılanamamaktadır.

Gaziantep Valisi sayın Davut Gül bu kentte yaşayan vatandaşlarımızın aşı olabilmesi için sağlık bakanlığı ile temasa geçmeli, daha çok vatandaşımızın aşılanabilmesi için aşı tedarikinde yaşanan sorunları çözmelidir.

Pfizer Biontech aşısının birinci dozunu olan vatandaşlarımız bu aşının bulunamıyor olması nedeniyle ikinci doz aşısını zamanı geldiği halde vurulamamaktadır. Aşı tedarikin zincirinde yaşanan sorunlar hızla çözülmeli ve yurttaşlarımız süratle aşılanmalıdır.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

BOLU GELECEĞİNİ TURİZMDE ARIYOR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.