DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

TAM ALTIN

16.908,00%-0,09

ONS

2.391,52%0,54

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2076290฿%-2.12132

a
alan18-kopya

EV SAHİBİ OLMA HAYALİYLE TÜM BİRİKİMLERİNİ KAYBETTİLER

Gaziantep’te ev sahibi olabilmek için Turan Yatırım isimli inşaat firmasına tüm birikimlerini kaptıran yaklaşık 300 kişinin firma yöneticilerinin tüm ofislerini kapatarak ortadan kaybolması ile hayalleri suya düştü.

Beylerbeyi’ndeki inşaat alanı önünde eylem yapan ve devlet yetkililerden yardım isteyen vatandaşlar, kendilerini dolandıran firma yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunmalarına rağmen yasal olarak henüz bir adım atılmadığını belirttiler.

Turan yatırım tarafından Beylerbeyi’nde temeli atıldıktan sonra bir daha işlem yapılmayan ve yıllardır ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar, inşaat alanına geldiklerinde, iki blok halindeki inşaat alanının başka bir firmaya devredildiğini görünce büyük şok yaşadılar.

İNŞAATLAR BAŞKA BİR FİRMAYA DEVREDİLDİ

Temeli atılmış inşaatları satın aldığını söyleyen Lüks Yapı İnşaat firması yetkilileri ile tartışan vatandaşlar,” Elimizde sözleşmemiz var, burada bize vaad edilen evler yapılıyordu, burada yaklaşık 300 kişi mağdur edilmiş durumda ve hepsinin elinde noter onaylı sözleşmeleri var. Böyle sorunlu bir inşaatı siz neye güvenerek, nasıl alırsınız ?” dediler.

Lüks yapı İnşaat firması yetkilileri ise, inşaatları Turan yapıdan değil, arazi sahibinden yaklaşık 2. 5 milyon TL bedel ödeyerek satın aldıklarını ifade ederek,” Biz arazi sahibinden burayı satın aldık ve şu an inşaatların yapımı devam ediyor. Sizin muhatabınız biz değiliz, muhatabınız Turan Yatırım İnşaat. Gidin o firmanın yetkililerini bulun ve hesabı onlara sorun” diyerek cevap verdiler.

İnşaatların bulunduğu alanda bir süre eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışan mağdur vatandaşlar, tüm yasal yollara başvurmalarına rağmen aradan geçen 7 ayda kendilerini dolandıran firma yetkilileri hakkında hiçbir şey yapılmadığını iddia ettiler.

7 AY ÖNCE TURAN YATIRIM YETKİLİLERİ ORTADAN KAYBOLDU

Mağdurlardan Hacı Çiçek, yıllarca çalışıp, biriktirdiği tüm parasını başını sokabileceği bir evi olması için buraya yatırdığını fakat, 7 ay önce evleri yapan Turan Yatırım inşaat şirketi yetkilerinin evleri yapamadığını söyleyerek tüm ofislerini de kapatarak ortadan kaybolduğunu, bunun üzerine şirket yetkilileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını, ancak, şu ana kadar hiçbir sonuç alamadıklarını söyledi.

Hacı Çiçek, şu anda başka bir firma tarafından yapımı devam eden iki bloktaki dairelerin 2018 yılında vatandaşlara taksitli ödeme yöntemiyle satıldığını ve senetli, sözleşmeli ve bir çoğunun da noter onaylı evrakı bulunduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

Burada iki blok halinde inşaat var. Bu evler 2018 yılında vatandaşlara taksitli ödeme yöntemiyle satıldı. Buraya geldiğimizde inşaatların başka bir şirkete satıldığını öğrendik. Burada yaklaşık 300 tane mağdur var. Bu kadar insanın mağdur edildiği inşaatlar nasıl olur da başka bir şirkete satılır.

Bu konuya el atmasını ve sorumluların da bunun hesabını vermesini istiyoruz. Eğer hukuk varsa, adalet varsa bu ülkede gelsinler sorunlarımızla ilgilensinler. Yazık günah, burada 300 kişi birikimlerini, emeğini ev sahibi olabilmek için bu inşaatlara yatırmış. Biz karşımızda bir muhatap bulamıyoruz.

YENİ ALAN ŞİRKET ARSA SAHİBİ İLE ANLAŞMIŞ

İnşaatları satın alan şirket kendisinin Turan Yatırım ile hiçbir ilişkisinin olmadığını ve arsa sahibi ile anlaşarak satın aldığını söylüyor. Oysa arsa sahibi yurt dışında yaşayan birisi. Biz arsa sahibine de ulaşamıyoruz. Bizim muhatabımız kim, mağduriyetimizi giderecek ?

AYNI DAİRE 8-10 KİŞİYE SATILMIŞ

Ayrıca, emeğimizi, alın terimizi yatırarak sahip olacağımız dairlerimizin aynı anda 8-10 kişiye satılmış. Bu şirket hakkında tüm yasal yollara başvurduk, suç duyurusunda bulunduk ama henüz atılan tek bir adım yok. Hiçbir sonuç alamadık, kimse de bizimle ilgilenmiyor. Ortada mağdur edilmiş 300 kişi var ve 20 milyonluk bir mağduriyet var.

ASIL SUÇLU ARSA SAHİBİ

Burada asıl suçlu olan inşaatların yapıldığı arsanın sahibi Şahan Arık isimli şahıs. Bir türlü kendisine ulaşamıyoruz. Yurt dışında olduğu söyleniyor. Yurt dışında olan bir insan nasıl oluyor da arsayı bir başkasına devredebiliyor, parasını alabiliyor. Şahan Arık, bizi niye muhatap almıyor. Zaten kendisi hakkında da suç duyurusunda bulunduk. Hukuki yönden her türlü hakkımızı sonuna kadar arayacağız.

KAMUDA ÇALIŞAN BİR KİŞİNİN İNŞAATIN BAŞKA BİR ŞİRKETE DEVREDİLMESİNE ARACILIK YAPTIĞI İDDİASI

Biz burada haklarımızı ararken, arsa sahibi Şahan Arık’ın tanıdığı olan ve GASKİ Genel Müdürlüğü’nde çalıştığını öğrendiğimiz M.T isimli şahıs, inşaatların Turan Yatırım’dan, şu an inşaatları yapan Lüks Yapı İnşaat’a devredilmesine aracılık yapmış. Onun hakkında da suç duyurusunda bulunacağız.  

Mağdur olanların tamamına yakını gidip karakollarda ifadelerini verdi, yasal yollara başvurusunu yaptı ama atılan tek bir adım yok. Dosyamız, bir savcılıktan başka bir savcılığa sürekli devrediliyor. Turan Yatırım’ın çalışanları henüz ifadeye bile çağrılmadı.

Bizim sesimizi duymayan bu devletin adaletin böyle devam ettiği sürece ben şüphe ederim. Herkes gidip kendi adaletini mi uygulasın ? Eğer herkes adaletini uygulamaya kalkarsak kaos ortamı oluşur.  O zaman da Suriye’ye, savaş olan ülkelere döneriz. Devlet yetkililerimizden bizim durumumuzla ilgilenmelerini talep ediyoruz.

Ev sahibi olabilmek için yıllarca çalışıp, tüm birikimlerini Turan Yatırım’a kaptırarak mağdur olan hak sahipleri ile inşaatları satın alan Lüks Yapı firması yetkilileri arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı.

Mağdur ve firma yetkilileri şöyle konuştu.

MUSTAFA KIĞILI (MAĞDUR)

Bu konuyla ilgili Gaziantep Valimiz ile görüştüm, sağolsun Başsavcılığa yönlendirdi, gidip mağdur sayısının çok olduğunu ve insanların bilerek ve kasten dolandırıldığını, aynı dairenin birkaç kişiye satıldığını anlattım. İlgileneceklerini söylediler ama 3 aydan bu yana ne dönen var, ne ilgilenen.

Devlet yetkililerimizden tekrar istirham ediyorum. Bize yardımcı olsunlar. Bu insanlar, dişinden tırnağından artırarak, fabrikalarda çalışarak ev sahibi olmak isteyen insanlar. Yaşadıklarından dolayı ailesinden, eşinden boşanan insanlar oldu. Babası yatalak duruma düşenler oldu. Bunun vebalini kim almak istiyorsa alsın.

YETER DOĞAN(MAĞDUR)

Hakkımızı aldılar, hakkımız sonuna kadar haram olsun. Şimdi de ortada yoklar. Bu kadar insan çoluğunun, çocuğunun hakkını vererek aldı burayı. Burada 4 yıldır bekleyen insanlar var. Yazık günah. Biz2019 yılında 100 bin lira yatırdık. Zehir zıkkım olsun.

AYŞE KISA (MAĞDUR)

2019 yılında bize daire vereceklerini söylediler ve bende evimi verdim. Ama şu anda ne dairemiz var, ne paramız var. Üç yıldan beri bizi oyalıyorlar. Bu kadar insanın hakkını yiyorlar. Yazık günah değil mi ? Çoluğumuzun, çocuğumuzun hayallerinden çaldılar. Bizim hayallerimizi çaldılar. Emiğimizi aldılar.

ŞÜKRÜ ÖZSOY (LÜKS YAPI FİRMA YETKİLİSİ)

Burada bizimle kimsenin bir işi yok. Bu şahısları dolandıran Turan Yatırım. Benim firmamla bir alakası yok. 3 ay önce bu inşaatları biz yaklaşık 2.5 milyon TL ödeyerek satın aldık. Burada 72 daire var ve biz inşaatları tamamen bitirdikten sonra satacağız.

Bu insanların hepsi haklı ama bizimle bir alakası yok. Gidecekler Turan yapı inşaatın yetkililerini bulacaklar, hesabı onlara soracaklar. Biz bu insanlardan bir lira para alıp kimseyi dolandırmadık.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tüm Yorumlar (1)
  • Erdal özer
    2 yıl önce
    1 0

    Gerçekten devlet büklerimiz yok bize kim yardım edecek hukuk adalet ârtık Yok diyorum

Sıradaki haber:

ALİ PERİ, Z KUŞAĞI GENÇLERLE BULUŞTU

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.