DOLAR

32,3949$% 0.22

EURO

35,0572% -0.11

STERLİN

41,0765£% 0.39

GRAM ALTIN

2.325,25%0,26

ÇEYREK ALTIN

4.036,00%1,07

TAM ALTIN

16.241,00%1,89

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.138,22%0,64

BİTCOİN

2268902฿%-1.63318

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

FARK YARATACAK

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Rumkale Cam Terası’nın olağanüstü doğal güzelliğiyle Türkiye’deki örneklerine göre fark yaratacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Valiliği iş birliğinde inşası tamamlanan Rumkale Cam Terası’nı gezdi. Gezide, Alpaslan’ın yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Malatya Valisi Aydın Baruş, Kilis Valisi Recep Soytürk, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da bulundu.

ALPASLAN: TANITIMI İYİ YAPARSAK DÜNYANIN HER YERİNDEN RUMKALE’YE İNSAN GELECEK

Bakan Alpaslan, Rumkale’deki incelemeler sonunda emeği geçenlere teşekkür ederek, söz konusu cam terası çok beğendiğini belirtti.

Kovid-19 salgını sonrası deniz turizmin yanında inanç, gastronomi ve kültür turizme olan ilginin daha da arttığını dile getiren Alpaslan, şöyle devam etti: “Gaziantep ve bölge başta olmak üzere kültür, doğa, inanç, gastronomi alanını çok daha geliştirerek, Türkiye’nin turizm potansiyelini çok daha üst düzeye çıkartacağız. Cam teras tesisini hem kente hem de Türkiye’ye kazandırıyoruz. Bu tesisin de tanıtımın çok daha iyi yaparsak Türkiye ve dünyanın her yerinde buraya insan gelecek. Böylelikle Türkiye ve kent kazanacaktır. Türkiye’deki cam teraslar her biri birbirinden güzel. Projeleriyle yapımlarıyla onaydan geçmeden yapılamıyor. Her biri çok güzel ama Rumkale’yi farklı kılan olağanüstü doğa güzelliği ve Fırat’ın güzellikleri burada.”

BAŞKAN ŞAHİN, KEYİF VE KEŞİF İÇİN RUMKALE’Yİ GÖSTERDİ

Fatma Şahin ise Rumkale’de ki eşsiz güzelliğin insanların rahat görmesi ve tadını çıkarması amacıyla yürüttükleri tesisleşmenin sonuna yaklaştıklarını söyledi.

Şahin, Rumkale’de büyük bir tarih ve medeniyetin bulunduğuna dikkati çekerek, şunları aktardı: “Rumkala’deki güzellikleri dünyaya anlatmak istiyoruz. Tesisleri artık tamamladık. İnşallah bundan sonraki süreçte daha fazla buraya tanıtarak herkesin buraya gelmesini sağlayacağız. Şehirlerin yarışma devri bitti, bölgesel kalkınma var. Bütün Fırat’ta herkesin birbiriyle elindekilerini paylaşma durumu var. O yüzden keyif almak istiyorsan, keşif yapmak istiyorsan Fırat’a geleceksin.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

YENİ İHRACATÇILAR SERTİFİKALARINI ALDI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.