DOLAR

32,3697$% 0.15

EURO

35,0417% -0.16

STERLİN

41,5204£% 0.68

GRAM ALTIN

2.323,13%0,18

ÇEYREK ALTIN

4.003,00%0,29

TAM ALTIN

16.013,00%0,28

ONS

2.232,78%0,02

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2295785฿%2.85092

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

“FİNANSMANA ERİŞİM YOKSA, PROBLEMLER DAHA DA BÜYÜR”

GÜNSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Enver Öztürkmen, iş dünyasının finansmana erişiminin her geçen gün daha da zorlaştığını, bu sorunun çözülememesi durumunda daha büyük problemlerin ortaya çıkacağını söyledi.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi ve Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Enver Öztürkmen iş dünyasının döviz kurları, yüksek enflasyon, finansmana zor erişim gibi sebeplerden birçok yükü aynı anda omuzladığını, bu yüklerin daha da artması durumunda bir çok sektörde istenmeyen sonuçlar ortaya çıkacağını söyledi.

Öztürkmen, özellikle finansmana erişim konusunda uygun koşulların sağlanması gerektiğini belirterek, “iş dünyasının finansmana erişiminin daha da kolaylaştırılması ile iş dünyası temsilcileri olarak bizler yatırım ve istihdama, dolayısıyla ülke ekonomisine büyük katkılar sağlamaya devam edebileceğiz. Ama bugünkü şartlarda üretim maliyetlerinin artması, yüksek enflasyon ve alım gücünün düşmesi, savaşın ihracat pazarına ciddi olumsuz etkileri, kur artışı ve beraberinde finansmana erişimin zorlaşması gibi olumsuzluklar bir araya gelince iş dünyası için ekonomik anlamda ölümcül sonuçlar doğuruyor. Bu sebeple her zaman söylediğimiz gibi ekonomi yönetiminin ve enflasyon ile mücadelenin bilimsel kurallar çerçevesinde yürütülmesi gerekiyor.

İş dünyası olarak bizim dikkat ettiğimiz üç nokta var. Güven, istikrar ve öngörülebilirlik. Yatırımcılar için bu üç noktadan biri dahi eksik olsa ülke ekonomisi yara alır. Bu durum yabancı yatırımcıların ülkemize gelmesinin önünü keserken, kendi yatırımcılarımızın da özellikle uluslararası finansmana erişimini zorlaştırıyor ve uluslararası arenada rekabet gücünü kaybettiriyor.

Bizler çatısı altında 30 federasyon ve 286 dernek ile 50 bini aşkım şirketin bulunduğu TÜRKONFED ve TÜRKONFED’e bağlı GÜNSİFED olarak, ülkemiz ekonomisi için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Bu bağlamda ülke sorunlarını dile getirmekten, bu sorunlara çözüm önerisi sunmaktan bir gün dahi geri adım atmayacağız” dedi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

UZM. DR. MELTEM GÜLŞAN MEDİCAL POİNT GAZİANTEP’TE

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.