DOLAR

32,5154$% -0.08

EURO

34,9602% 0.33

STERLİN

40,8202£% 0.56

GRAM ALTIN

2.434,97%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.060,00%-0,46

TAM ALTIN

16.214,00%-0,29

ONS

2.329,06%0,59

BİST100

9.793,92%0,74

BİTCOİN

2074347฿%-4.017

a
alan18-kopya

LEYLEK, KADINLARI DEPREMZEDE KADINLAR İÇİN BİR ARAYA GETİRDİ

Gaziantep Girişimci Kadınlar Derneği (GAGİKAD) Başkanı Dr. Beril Leylek, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden anneleri anmak amacıyla bir organizasyon düzenledi. Organizasyon mitinge dönüştü.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin’in de katıldığı organizasyona katılan yaklaşık 500 kadının aynı renklerde giyinmesi görsel şölene dönerken, kadınların birlik ve beraberliğini, kol kola dayanışmasını temsil etti.

GAGİKAD Başkanı Dr. Beril Leylek, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden kadınları anma amacıyla kahvaltılı bir organizasyon düzenlendi. Milletvekili adaylarının eşleri, CHP merkez ve 7 ilçenin kadın kolları, İYİ Parti ve DEVA Partisi kadın kolları üyeleri tam kadro olarak katıldı.

Yaklaşık 500 kadının katıldığı organizasyonda GAGİKAD Başkanı Dr. Beril Leylek, katılımcılarla tek tek ilgilenirken,” Gazi’nin kadınları salonlara sığmıyor ! Nasıl güzelsiniz ! Bayrağım gibisiniz, şanlı tarihimizin torunları, Atatürk’ün kızları muhteşemsiniz” dedi.

Kahvaltı organizasyonuna davetli listesi ile katılım sağlanırken, davetlilere kırmızı -beyaz -siyah  dress code uygulandı. Dernek Başkanı Dr. Beril Leylek, renklerin anlamının derin olduğunu, kırmızı –beyaz’ın aydınlık Türkiye’ye koşmayı, siyah’ın ise içlerindeki ki yası simgelediğini söyledi.

Organizasyon, depremde hayatını kaybedenler anasına saygı duruşu ile başlarken, programın moderatörlüğünü yapan GAGİKAD Genel Sekreteri Melis Sökücü, Dernek Başkanı Dr. Beril Leylek’in biyogrofisini katılımcılara anlattı.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen GAGİKAD Başkanı Dr. Beril Leylek, önce salonda “Kadına şiddet temalı “bir video izletti.

Leylek yaptığı konuşmada, “ Tek çektiğimiz şiddet mi ? Tecavüz mü ? Taciz mi ? Peki ya psikolojik şiddet ? Nedir bu kadınların yaşadıkları ? Neden yaşamaktayız ? Hem de bu yüzyılda! Maalesef kadınlar üzerinden yapılan siyaset!  İşleri güçleri yok habire konu kadın ! Git ekonomiye bak ! Bakabiliyor musunuz? Bakamadığınız için arkanıza bakmadan gideceksiniz! “ diye konuştu.

Kadınların sadece siyasette değil, hayatın her alanında daha çok yer alması gerektiğini dile getiren Dr. Beril Leylek şöyle konuştu:

“ Siyaseti kim yapıyor ! Yine erkekler ! Kaç kadın başarıyor meclise girmeyi! Bakınız burada başarmış hepimize örnek Milletvekilimiz Suzan Şahin var. Bunca yoğunluk arasında bizi kırmadılar, sizi kırmadılar. Davetimize şeref verdiler. Bir de  öğrenmişler kadın kadının düşmanıdır diye sakız gibi ağızlarında ! Hadi ordan ! Biz dostuz biz birliğiz biz çokuz, biz bu ülkenin yarısıyız, biz bu ülkeyi doğuranız! Ama bizim yerimize erkekler karar veriyor. Çünkü kafamızı gömmüşler bir ev işi çocuk kayınvalide derken bir de kapitalizmin getirdikleri ile beynimizi uyuşturuyorlar. 

OECD raporlarına göre dünyadaki tüm işin yüzde 74 ünü kadınlar yapıyor. Peki para ? Yooook paraya gelince iş değişiyor. Dünyadaki mal varlığının, sıkı durun, sadece yüzde 1 ‘i kadınların, yüzde 99’ u erkeklerin, ee parayı alan düdüğü çalıyor ! Uyanın kadınlar ! Uyanın artık!  Yönetimlerde olmadan, girişimci olup kendi işlerimizi kurmadan işçi olduğumuz sürece de bu eşitliği sağlayamayacağız. Birlik olup karar verici olmadıktan sonra bizleri yine kendimiz yönetemeyeceğiz. Kanun koyucular sizleri siz gibi düşünemeyecek ! Bizlerin önce eşit temsil için mücadele etmemiz gerekiyor. Mustafa Kemal’in verdiği değeri şu an ki yönetimler veriyor mu size? 100 yıl önce verilen haklarımızdan bir adım öne gidebildik mi? Hayır. Bayağı geriye gittik.  Ama ! Şimdi bu geriliği tarihe gömecek bir fırsatımız var. Kadınlar için kız çocuklarımız için hep birlikte el ele, yaşlısı genci omuz omuza tüm kadınlar birlikte kazanacağız ve bu kadın düşmanı zihniyetleri ve bu Atatürk düşmanı karanlık düşünceleri biz yeneceğiz, kadınlarla başaracağız ve kadınlarla kazanacağız ”

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilmeden önce TBMM’de yaptığı açıklamalardan bazı pasajlar organizasyona katılanlarla paylaşıldı.

Daha sonra kürsüye davet edilen ve konuşması sırasında bir çok kez sesi titreyen  Şahin, 6 Şubat depremlerini unutturmayacaklarını ve depremzedelerin tüm haklarına kavuşana kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade ederek,” Depremle elbette başa çıkacağız, bizim istediğimiz sadece bizi yalnız bırakmamanızdır. Çadırlarda konteynırlarda sizce şiddet durdu mu ? Yoksa daha da mı arttı? Peki taciz ! Kadınlarımızın çektikleri yeter ! Neredeyse her gün sırf kadın oldukları için, kadın cinayetine kurban giden, öldürülen kadınlarımızı da unutmayacağız.  Ve kadınlar bu çektikleri acıların faturasını elbette soracaklardır! Biz de soracağız ! Tüm kadınlar olarak bunun hesabını soracağız. Bu gidişat duracak! Sevgi dilini hakim kılacağız. Bizim dilimiz sevgi dilidir” şeklinde konuştu.

Milletvekili Suzan Şahin’in konuşmasında, deprem bölgesindeki kadınların yaşadıklarını anlatırken salonda bulunan kadınların bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.

Organizasyon, GAGİKAD Başkanı Dr. Beril Leylek, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin’e özel bir hediye takdim etmesi, tüm kadınların ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak 10. Yıl marşını söylemeleri ile son buldu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

SAM VE ONATKUTLAR MAHALLESİ’NDE COŞKULU BULUŞMA

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.