DOLAR

32,5808$% 0.04

EURO

34,8815% 0

STERLİN

40,6092£% 0.12

GRAM ALTIN

2.430,54%0,04

ÇEYREK ALTIN

4.079,00%0,02

TAM ALTIN

16.264,00%0,04

ONS

2.322,75%0,04

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2162491฿%-0.45881

a
alan18-kopya

GAGİKAD’DAN “KADIN CUMHURİYETTİR” SEMPOZYUMU

Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği (GAGİKAD) 29 Ekim Cumhuriyet Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Kadın Cumhuriyettir” konulu sempozyum düzenledi. Yaklaşık 300 kadının katıldığı sempozyumda, başkan kadınlar, aktif çalışan STK’lardan dernek ve oda başkanı kadınlar birer konuşma yaptı.

Cumhuriyet üzerinden para kazanılamaz inancı ile yola çıkan GAGİKAD, 29 Ekim Cumhuriyet Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Kadın Cumhuriyettir” konulu sempozyum ve organizasyonda renkli görüntüler ortaya çıktı.

Katılımcılar, GAGİKAD yönetimi ve üyeleri tarafından karanfiller karşılanırken, saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan organizasyonun açılış konuşmasını yapan Başkan Leylek “ bugün sizler için bir yazılı konuşma hazırlamadım. İstedim ki konuşmam Cumhuriyet kadar özgür olsun “ sözleri salondan büyük alkış aldı.

Salon, fuaye alanı ve platform özel olarak zeytin ağaçları, Atatürk çiçekleri ve beyaz kasımpatılar ile süslendi. Davetlilere, ay yıldızlı rozet ve dernek üyesi Tuğçem Özboya tarafından özel ürünler hediye edildi. Cumhuriyete yakışır bir salon hazırlayan GAGİKAD Kadınları tüm yemekleri kendileri hazırlayarak davetlilere de bizzat ikram ettiler. Organizasyon Cumhuriyet adına büyük alkış aldı.

Organizasyon sonrası açıklama yapan GAGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Beril Özlem Leylek, “Gaziantep kadınlarını Cumhuriyet aşkı ile bir araya getirmeyi başardık. Bu başarıya GAGİKAD kadınlarının fedakârlığı ve özverili çalışması ile imza atmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Yaklaşık 1.5 yıl önce GAGİKAD yeniden doğuşunu gerçekleştirdikleri ilk yönetim kurulu toplantısı sonrası GAGİKAD’ın tüm şehir kadınlarına çatı derneği olacağını söylediklerini ifade eden Beril Özlem Leylek, “ Bugün bu söylemimizi başardığımızı görüyorum ve çok gururluyum. Bizler bir birini seven, yardım eden, destek veren başarılı STK başkanları olarak bir olduğumuzu gösterdik. Kadın kadınla yan yana omuz omuza ve ortak sevdamız Cumhuriyet sempozyumu ile birleşmeyi başardık. Şehir ve vatan sevdalısı kadınlar biz buradayız demiştir” diye konuştu.

Başkanların organizasyonda yaptığı Cumhuriyet konuşmalarının dakikalarca alkışlandığını  sözlerine ekleyen Leylek şöyle konuştu:

“Ne büyük gurur ki tüm duayen eski başkanlarımız bu önemli güne iştirak ettiler. Onların da bu şehir de emekleri büyük, şimdi bayrakları gençler devir aldı. Gümbür gümbür geliyor kadınlarımız. Siyasi düşüncesinden bağımsız aynı platforma kadının Cumhuriyet ile kazanımlarını masaya döken kıymetli konuşmacılarımız, kürsüden her biri bir Halide Edip Adıvar etkisinde konuştu. Tüylerimiz diken diken, gözlerimiz dolu dolu oldu . Bizler siyaset üstüyüz, tek sevdamız özgürlük ve eşit temsil ve sözde değil özde eşit haklar. Biz kadınlar Cumhuriyete ve kurucusu adaşımız, hemşerimiz liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e büyük bir minnet borçluyuz. Bize altın tabakta sunulmuş bu haklara sahip çıkmayı görev bilmemiz gerekir. Daha önce de defalarca belirttiğim gibi, biz bu haklar için bir bedel ödemedik, bu yüzden yeterince kıymetini bilmiyoruz. Kıymetini anlatmak ve tüm kadınlar için farkındalık yaratmak adına yaptığımız bu özel sempozyum değerli konuşmacıları ile hakkını vererek şehre damgasını vurmuştur. Cumhuriyet bizimdir. Kadın Cumhuriyettir ve hep birlikte sahip çıkacağımız kadın özgürlüğü ve hakları, iş, siyaset ve yönetimlerde kadınların eşit yer aldığı günlere kadar misyonumuza devam edeceğiz. Davetimize katılarak güçlü Gaziantep Kadınlarını temsil eden her misafirlerimize tüm GAGİKAD Kadınları adına teşekkür ederim”

Organizasyonda konuşmacı olarak,  Büyükşehir Belediye Başkanı adına danışmanı Filiz Evran, akademisyenler adına, GAÜN Rektör yardımcısı Prof Dr Ayşe Balat , HKÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr.  Gül Rengin Küçükerdoğan , Oda başkanları adına GSO Yönetim Kurulu üyesi Melike Yüksel , TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Aslı Tezel, TTB Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yasemin Zer , Eczacılar Odası adına Yönetim Kurulu üyesi Serap Çelikel , Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı İslim Arıkan, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Meltem Peri, Dernek başkanları adına TÜKD Gaziantep Şube Başkanı Müge Tezel , Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Başkanı Ceren Uğurluer, Şahinbey Lions Kulübü dönem başkanı Şebnem Oral , İTÜ Mezunlar Derneği Başkanı Doktor öğretim üyesi Şafak Hengirmen Tercan , KADEM Gaziantep Şube Başkanı Sabiha Doğan , TOBB KGK Gaziantep Başkanı Ayşen Ahi , Gaziantep Kent konseyi Kadın Kurulu Başkanı Ayşe Teymur , TOG Sosyal Komite adına Pınar Erdem , GAGİAD Kadınlar Kurulu Başkanı Selin Akcan , GALMED Başkanı Ebru Petek , Kavaklık Rotary dönem başkanı Ayla Fazlı katıldı.

Organizasyon, 10. Yıl Cumhuriyet marşının hep bir ağızdan söylenmesi ile son buldu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

“COŞKU VE GURURLA KUTLUYORUZ”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.