DOLAR

32,3204$% 0.19

EURO

35,0990% -0.17

STERLİN

40,9111£% -0.31

GRAM ALTIN

2.307,70%1,34

ÇEYREK ALTIN

3.971,00%0,19

TAM ALTIN

15.886,00%0,18

ONS

2.220,19%1,17

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2285521฿%2.77549

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

GAÜN’DE ÖĞRENCİLER ATATÜRK İÇİN KOŞTU

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün ebediyete intikalinin 83. yıldönümü nedeniyle Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN) Geleneksel hale gelen Atatürk Koşusu düzenlendi.

GAÜN Atatürk Anıtı önünden start alan Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın’ın işaretiyle başlayan  Atatürk koşusuna üniversite öğrencilerinin yanı sıra, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan da öğrenciler katıldı.

Geleneksel olarak düzenlenen Atatürk koşusunda konuşan Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın, Atamızı rahmetle andığını belirterek, “Atamızı rahmetle anıyoruz. O’nun bize emanet ettiği gençlerimizle geleneksel olarak düzenlediğimiz Atatürk Koşusunu başlatıyoruz. Atatürk, Cumhuriyetimizin çimentosudur. Bize bıraktığı bu ülkeyi asla kimseye bırakmayacağız. Bayrağımızı daha yükseklere çıkartacağız” dedi.

ATAMIZI YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Çocukların, Atatürk’ün Türkiye’ye bıraktığı emaneti olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Özaydın,  “Çocuklarımızla gerek spor etkinlikleri gerek sempozyum, şiir günleri ile Atamızı anıyoruz. Allah Atamızı nur içinde yatırsın, rahmet eylesin. O’nun bıraktığı Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır. Atatürk’ü anma günümüze sadece kendi öğrencilerimiz değil Gaziantep’teki çok sayıda okuldan öğrenci katıldı. Bu da bizim Gaziantep ile birlikteliğimizin bir göstergesidir. Milli Eğitim camiası, öğretmenlerimiz, spor hocalarımız başta olmak üzere bu etkinliğe katıldıkları için teşekkür ediyorum. Nice koşularda Atamızı yaşatmak için birlikte hareket etmeye devam edeceğiz” dedi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Koşu finalinde; Minik Erkekler kategorisinde birinci olan Mehmet Mustafa Demir’e ve ikinci olan Salih Özdemir’e kupa ve madalyaları Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın tarafından verildi. Minik Kızlar kategorisinde Elif Naz Bozkurt birinci olurken, Emine Nur Uygur ikinci, Selda Nisa Karayılan üçüncü ve Emelse Kaya dördüncü oldu. Kupa ve madalyaları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat tarafından verildi. Yıldız Kızlar kategorisinde Elif İlkay Çerçiler birinciliği alırken, Neziha Muslu ikinci, Kader Bilgin üçüncü, Betül Cemre Geliş dördüncü oldu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş tarafından kupa ve ödülleri takdim edildi. Genç Kızlar kategorisinde Sıdıka Karacoğlan birinci, Melis Ece Caymaz ikinci, Özge Yıldız üçüncü, Sibel Alıcı ise dördüncü oldu. Kupa ve madalyaları Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hacı Murat Şahin tarafından takdim edildi. Genç Erkekler kategorisinde ise Salih Keksöz birinci olurken, Mustafa Polat ikinci ve Mustafa Bakır üçüncü oldu. Kupa ve ödülleri Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Nurettin Özyürek tarafından verildi. Master Erkek kategorisinde de Harun Esen birinci olurken, Uğur Yeşil İkinci, Bülent Yavuz üçüncü oldu. Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Oğuz Satıcı tarafından kupa ve ödülleri verildi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.