DOLAR

32,3791$% 0.18

EURO

35,0123% -0.2

STERLİN

40,9967£% 0.23

GRAM ALTIN

2.324,71%0,24

ÇEYREK ALTIN

4.005,00%-0,26

TAM ALTIN

16.117,00%0,16

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.087,59%0,08

BİTCOİN

2255658฿%-1.20179

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

GAÜN’DEN GASTRODİPLOMASİ PROJESİ

Dünyanın 98 ülkesinden öğrenciye ev sahipliği yapan Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) Turizm Fakültesi koordinatörlüğünde “Uluslararası Gastrodiplomasi Etkinliği” için çalışmalar tamamlandı.

GAÜN Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi bünyesinde yürütülen, Hollanda Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen “Suriyeli Öğrenciler Burs programı Projesi” kapsamında gerçekleştirilecek olan etkinlik Uluslararası Öğrenci Festivalinin önemli bir parçasını oluşturuyor.

GAÜN Çoban Evi Tesislerinde öğrencilere verilen kurs sırasında ziyarette bulunan Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın, öğrencilerle birlikte sohbet ederek yemek pişirdi. Bu ziyarete aynı zamanda Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Balat ve Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık, GAÜN Genel Sekreteri Genel Sekreter Dr. Muhammet Musa Budak ile Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevat Atalay da katıldı. Kurs sonunda öğrenciler hazırladıkları uluslararası yemekleri iftar yemeğinde sundu.

İNTERKÜLTÜREL MUTFAK EĞİTİMİ VERİLDİ

Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında yürütülmekte olan proje kapsamında Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Ceyhun Uçuk ve Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü öğrencilerinin mentörlüğünde uluslararası öğrencilere profesyonel bir mutfakta kendi mutfaklarına ait yemekleri daha iyi yapmaları için eğitimler verildi.

EN BÜYÜK GASTRODİPLOMASİ ORGANİZASYONU

Öğrencileri ziyaret ettiği esnada konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, uluslararası öğrencilere her anlamda olanak tanıdıklarını belirterek, 16 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan festivalin öğrencilerin kendi ülkelerini tanıtmaları için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.  Gaziantep Üniversitesi kampüsü alanında 20 farklı ülkeden öğrencilerin kendi kültürlerine ait yemekleri misafirlere ikram edeceklerini söyleyen Prof. Dr. Özaydın, yöresel kıyafetleri ile ülkelerin tanıtımının yapılacağı festivalde defile, müzik dinletileri ve resim atölyeleri gibi etkinliklerin yapılacağını da sözlerine ekledi.

GAÜN TURİZM FAKÜLTESİ YENİ NESİL FAKÜLTE OLARAK PROJELERE DEVAM EDECEK

Gaziantep Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Bay ise ‘Bugünlerden Yarınlara Taşıyan Yeni Nesil Fakülte’ olarak Gastronomi alanında yenilikçi projelere odaklanacaklarını belirtti. Prof. Dr. Prof. Dr. Bay, nörogastronomi ve duyusal analiz laboratuvarının Gaziantep Üniversitesi bünyesinde kurulması ile devam edeceklerini ve gastronomi başkentine yakışır bir araştırma merkezini buraya kazandıracaklarını ifade etti.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN ENTEGRASYONUNA KATKI SAĞLAYACAK

GAÜN Turizm Fakültesi Öğr. Gör. Ceyhun Uçuk, bu eğitimlerin ve festivalin öncelikle öğrencilerin entegrasyonuna katkı sağlayacağını, Gastrodiplomasi alanında Gaziantep’e ve Türkiye’ye bu konuda öncülük edeceklerini belirterek, “Mutfak kültürleri aracılığı ile kültürlerarası iletişim daha güçlü bağlarla kurulabilir. Gastronomi sadece yemekten ibaret değildir, biz bu konudaki bilgi birikimimiz ile bu alana öncülük ediyoruz” dedi. Öğr. Gör. Uçuk, gastronominin bilimsel ve sanatsal yönüne akademik bilgi birikimleri ile destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ İLE ENTEGRASYON GÜÇLENİYOR

GAÜN Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi ve Suriyeli Öğrenciler Burs Programı Projesi Koordinatörü Öğr. Gör. Simge Akbaş, TDP bünyesinde her yıl yaklaşık 300 sosyal sorumluluk projesi yürütülmekte olduğunu ve uluslararası öğrencilerin entegrasyonuna yönelik birçok faaliyet gerçekleştirildiğini vurguladı. Hollanda Dış İşleri Bakanlığı ile imzalanan “Suriyeli Öğrenciler Burs Programı” projesi ile çok sayıda öğrencinin desteklenmesini sağlayarak entegrasyonu artırmayı amaçlandığını sözlerine ekledi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

TARIMSAL ÜRETİME 2 MİLYON FİDE DESTEĞİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.