DOLAR

32,5149$% 0.04

EURO

35,0143% -0.07

STERLİN

40,8333£% -0.13

GRAM ALTIN

2.439,61%0,18

ÇEYREK ALTIN

4.053,00%0,05

TAM ALTIN

16.187,00%0,03

ONS

2.332,36%0,03

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2105630฿%0.53307

a
alan18-kopya

GAZİ KÜLTÜR’DE KİTAP SKANDAL!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gazi Kültür A.Ş. skandal bir yayına imza attı. Gazi Kültür A.Ş. yayınları arasında yer alan ‘Gaziantep’te Dini Hayat’ isimli kitapta yer alan ifadeler şok etkisi yarattı. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Harf Devrimine ilişkin hakarete varan ifadelerin yer aldığı kitaba ve Gazi Kültür A.Ş.’ye CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar’dan sert tepki geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) iştiraklerinden olan Gazi Kültür A.Ş. tarafından yayınlanan ‘Gaziantep’te Dini Hayat’ isimli kitapta yer alan ifadeler şok etkisi yarattı. Kitapta yer alan İhsan Süreyya Sırma imzasıyla Din, Medeniyet ve İlim isimli bölümde Atatürk ve Harf Devrimine yönelik ifadeler şok etkisi yarattı.

BÜYÜKŞEHİR ATATÜRK DÜŞMANLARINI SEVİYOR

Atatürk düşmanlığı skandalıyla daha önce de gündeme gelen AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, azılı Atatürk düşmanı Yavuz Bahadıroğlu’nun kitabından 1000 adet, Atatürk’e hakaretten ceza alan Mustafa Armağan’ın kitabından 84 adet sipariş vermesi kamuoyunda infial yaratmıştı.

BİR GECEDE CAHİL KALDIK, ATATÜRK BİLE YANLIŞ YAZIYORDU!

AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yine bir Atatürk düşmanlığı sergileyen ‘Gaziantep’te Dini Hayat’ isimli kitabın yayınlanmasına katkı sundu. Kitapta Atatürk ve Harf Devrimine ilişkin, ‘’ Arkadaşlar, bu “Harf Devrimi” diye bir şey var ya, bir gecede bu memlekette herkes cahil oldu. Çünkü Latin harflerini bilen yok. Osmanlıca da yasak, herkes cahil. Atatürk bile yanlış yazıyordu. Çünkü yeni gelmiş ya! Ne zorunuz vardı be. Bir insan kendi tarihine, kültürüne, dinine, sırt çevirir mi? Çevirdik ve bu hale geldik. 10 sene bu memlekette kitap yazılmadı’’ ifadeleri yer aldı.

NEŞET UÇAR’DAN SERT TEPKİ

CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar’dan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ve Gazi Kültür A.Ş.’ye tepki geldi.  Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Uçar, ‘’ Gazikültür AŞ tarafından basımı yapılan ‘Gaziantep’te Dini Hayat’ isimli kitapta İhsan Süreyya Sırma önsözde Türk Harf Devrimi ile memlekette herkes cahil oldu, 10 sene kitap yazılmadı diye yazmış. Büyükşehir Belediyesinin Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarını desteklemeye bir son vermesini istiyoruz. Bu yapılan kaçıncı skandal oldu ve Büyükşehir Belediyesinin yetkilileri bu duruma daha kaçıncı kez kayıtsız kalacak. Bu kepazeliğe ön ayak olanlar sanmasınlar ki yaptıkları yanlarına kalacak. Az kaldı, bütün bunların hesabını sormaya geliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

TAHMAZOĞLU, ŞAHİNBEYLİ ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.